Maszturbál a 16 hónapos lányom?
Nem olyan régen olvastam egy ilyen kérdést, de akkor kisfiúról volt szó. Én személy szerint nem tapasztaltam ilyet a fiamnál, jó persze ő is szokta fogni a kukacát, meg néha játszani vele, ha épp teszem tisztába, de nagyon ritka és nem feltűnő.
Akkor több anyuka is írta, hogy ez tök normális, mert ők is rájönnek, hogy ez jól esik nekik. Biztos először kétségbe esik az ember, hogy úristen, de többen is írták, hogy az ő gyerekük is csinálja. Szóval én tényleg nem tudom, hogy normális-e, valószínűleg igen, csinálják más gyerekek is.
A lányom is szokott, ő 15 hónapos.
A fürdőkádban a mutatóujjával piszkálja a punciját. És igen, a csiklójánál. Meg múltkor az egyik fürdő játékot is odadörzsölgette.
Tőlem/tőlünk ilyet nem látott, a gyerekorvos szerint ez ösztönös. Nem kell vele foglalkozni, majd kinövi. Ha meg nem, akkor meg kell tanítani, hogy ezt csak otthon szabad csinálni, bölcsiben, oviban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!