9 éves gyerek egyedül jár haza iskolából?
Figyelt kérdés
Vidék, nem forgalmas, iskola 20 perc gyalog. Ti engednétek?
Apja már egyedül engedi, de én még anyjaként azért féltem. Vagy csak túl aggódom? Egyébként figyelmes, de vannak elég rossz utak, ahol járda sincs és útszélén kell menni + pár kereszteződés is.
Apja mondja, hogy ő már 7 éves korától egyedül járt, ráadásul belvárosban és tudott vigyázni magára, nem kell félteni ennyire. Ti mikor engedtétek először egyedül?
ma 15:30
1/29 anonim válasza:
Apja valószínűleg 20+ éve volt kisiskolás, amikor sokkal kevesebb autó volt és lassabb volt az egész világ, társadalom.
Én 9 éves gyereket maximum úgy engednék egyedül iskolába, ha az az utca végén van és látom, ahogy besétál a kapun. 20-30 perceket biztos nem sétálgatna egyedül a délutáni csúcsban.
2/29 anonim 

válasza:

Az enyémek egyedül jártak 9 évesen, de 4 perc séta, a suli előtt egy picit forgalmasabb úttal, és utána 3 kertvárosi kihalt kereszteződés, végig járda. Ez a 20 perc nekem nagyon sok, több a hibalehetőség, lehet kicsit korainak tartanám én is.
4/29 A kérdező kommentje:
A 20 perc 80%-a járda, 20-a út, de annak a széle és egy forgalmasabb kereszteződés, de nem főút, hanem mellékutak találkozása. Hazáig már csak közök.
ma 15:58
5/29 anonim 

válasza:

Teljesen egyedül? Osztálytársak nem sétálnak arrafele haza? Fiamat engedném ha 20 perc lenne, de a szomszéd faluba jár és buszra is 1,5 órát kéne várnia, így inkább megyek érte kocsival és 5 perc alatt itthon van. Ha lenne időben busz, akkor azzal járna. Többen erre laknak, együtt jönnének, nem félteném már. 10 éves
6/29 A kérdező kommentje:
Itt elég sokan mozognak és ismernek minket ahol jön. Teljesen egyedül mert a többieket kocsival hordják. Apja meg azt mondja nem kell kocsi a feneke alá az embernek, szép idő van már és sétáljon. Az mondjuk igaz, de benne van ilyen féltő érzés, bár lehet túlreagálom. Most is hazaért épségben előbb hívtam, azt mondja nem kell aggódni ennyire, nincs gond már otthon van.
ma 16:05
7/29 A kérdező kommentje:
bennem*
ma 16:05
8/29 anonim válasza:
Kérdező, ahogy látszik, a férjed makacs, mint az öszvér. Hiába írjuk itt le 30-an akár, hogy mi nem engednénk, ha otthon a férjed mondja meg, mi lehet és lehet-e autóval járni, vagy sem.
9/29 A kérdező kommentje:
Ő így nőtt fel, szabadjára volt engedve és ezt szokta meg. Szerinte nem szabad kalitkába zárni egy gyereket mert nem lesz belőle ember. Mondjuk gond még nem volt, 1 hónapja jár egyedül már, de azért mindig aggódom és odaszólok neki, hogy nem mindenki ő attól mert a gyereke.
ma 16:14
10/29 anonim 

válasza:

Akkor is ilyen okos lenne ha a ti gyereketeket figyelnék ki egy pedofil kötözné ki és erőszakolná meg 10 évesen?,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!