Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves gyerek egyedül jár...

9 éves gyerek egyedül jár haza iskolából?

Figyelt kérdés

Vidék, nem forgalmas, iskola 20 perc gyalog. Ti engednétek?

Apja már egyedül engedi, de én még anyjaként azért féltem. Vagy csak túl aggódom? Egyébként figyelmes, de vannak elég rossz utak, ahol járda sincs és útszélén kell menni + pár kereszteződés is.

Apja mondja, hogy ő már 7 éves korától egyedül járt, ráadásul belvárosban és tudott vigyázni magára, nem kell félteni ennyire. Ti mikor engedtétek először egyedül?

ma 15:30
1 2 3 4 5
 11/41 anonim válasza:
70%
És miért nem lehet konszenzusra jutni? Miért nem veszi figyelembe azt, te mit szeretnél, mit gondolsz?
ma 16:20
 12/41 anonim ***** válasza:
70%
Ja, ha a csaj mondja meg mi legyen, akkor meg a férj papucs. :) Na látod, ügyes a fiad, neki semmi gondja ezzel, kicsit kiszellőzteti a fejét míg hazaér :) Én is gyalog jártam már 6 éves koromban is, de ez falu és mivel akkor még tényleg elvétve hordtak bárkit is kocsival mindenfelől jöttek a gyerekek, csatlakoztunk egymáshoz, jókat beszélgettünk, én kifejezettem élveztem :) 10 évesen én vittem oviba a szomszéd kisfiút mert útba esett. "5"
ma 16:20
 13/41 anonim válasza:
45%

"Na látod, ügyes a fiad, neki semmi gondja ezzel, kicsit kiszellőzteti a fejét míg hazaér :)"

Egyszer kell, hogy baj történjen és ne érjen haza...

ma 16:24
 14/41 anonim ***** válasza:
72%

Engedném, igen, ugyanis nem elsős, hanem kilenc éves kiskamasz.

Vagy mikor tanuljon önállóságot?

Mikor lesz a bűvös korhatár, amikortól már mehet?

Tökmindegy, hogy 9, 12 vagy 14 éves, ugyanúgy elütheti egy balfsz, annyira nem attól függ.

Azért azt is nézd, kérdező, hogy kilenc-tízévesen sok gyerek már egyedül közlekedik, nem kísérgetik, mert a szülő dolgozik és nem akarja szpatni a gyerekét, hogy ötig a napköziben dekkoljon, vagy míg valamelyik érte nem megy.

ma 16:24
 15/41 anonim ***** válasza:
85%

13-as, ez egy abszolút ostoba és invalid érv, mert bármikor és bárhol történhet baj.

Ennyi erővel az emeletről se menjen le a lépcsőn, mert leeshet, és kórházba kerül - mint az öcsém, pedig az egy kib... BENTI lépcső volt, és majdnem meghalt, mert úgy odacspta a fejét az egyik foknak.

ma 16:28
 16/41 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy a fiunk se akarja, hogy kísérgessük, de ha én ráérek, mert nem dolgozom, akkor megyek elé. Igaz nem annyira örül neki, de én így érzem nyugodtnak magam. Engem már ütöttek el majdnem és lassan 40 vagyok. Nem kortól függ az igaz. Ez is falu, nem nagyon rohangálnak a sarkon pedofilok szerencsére, mindenki ismer mindenkit és vigyáznak, figyelnek egymásra általában. Én is a kocsiktól féltem mert attól itt is mennek néha mint az őrültek kis közökből is kivágódnak hirtelen.
ma 16:49
 17/41 anonim ***** válasza:
59%
Én engedném. Legyen nála telefon és lássátok, hogy hol van. Nem kisbaba.
ma 16:55
 18/41 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk ki se engedik őket egyedül az iskolakapun.

Esetleg ha valaki külön kérvényt nyújt be.

Itt felsőtől járnak egyedül, és egy szülő se kapálózik, hogy az alsósát engedjék haza.

9 évesem van, egyébként se engedném még. Még úgy se, hogy 30+ éve én is egyedül jártam haza már elsőtől, de eltelt 30 év!

ma 17:20
 19/41 anonim ***** válasza:
51%

Az út, ahogy írod, nem komolyan veszélyes. Jó volna azért, ha osztálytárssal járna, nem egyedül. Az nagyon jó, ha az úton ismerősök laknak, látják őt, vagy segíthetnek. Ha a gyereknek van kedve hozzá, nyugodtan engedd egyedül - induljon időben, és legyen nála telefon, hogy mindig szóljon, ha megérkezett, vagy ha valami gond lenne... Ebben a korban ez a legegészségesebb a gyereknek minden szempontból.

A kocsival fuvarozni teljesen fölösleges, árt a gyerek önállóságának, fejlődésének, ostoba az a szülő, aki vidéken, veszélytelen környéken, ilyen kicsi távolságra autóval hurcibálja a kiskamasz gyereket - egy béna, önállótlan majmot csinál belőle.

(Nem szabad abból kiindulni, hogy bűnözők leselkednek minden sarkon. Megnyomorítja az életet. )

ma 17:44
 20/41 anonim ***** válasza:
71%
Az igazság az, nincs egyértelmű jó válasz erre, gyerekfüggő is, na meg a körülmények is számitanak. Amúgy volt osztálytársam az édesanyjával elütötte egy autó, szóval az sem garancia, ha a gyerekkel vagy, hogy nem történhet baj. Én felsős korától engedném egyedül, vagy kis baráttal együtt, úgy talán megnyugtatóbb lenne számodra.
ma 17:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!