Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves gyerek egyedül jár...

9 éves gyerek egyedül jár haza iskolából?

Figyelt kérdés

Vidék, nem forgalmas, iskola 20 perc gyalog. Ti engednétek?

Apja már egyedül engedi, de én még anyjaként azért féltem. Vagy csak túl aggódom? Egyébként figyelmes, de vannak elég rossz utak, ahol járda sincs és útszélén kell menni + pár kereszteződés is.

Apja mondja, hogy ő már 7 éves korától egyedül járt, ráadásul belvárosban és tudott vigyázni magára, nem kell félteni ennyire. Ti mikor engedtétek először egyedül?

tegnap 15:30
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülő nyilatkozik, elengedik. Az enyémet is elengedték 9 évesen. (21-es vagyok)

Most is van egy 9 évesem, ő is sokszor a suli előtt vár rám pár percet, nem mindig csak az épületben.

Őt amúgy most még nem engedném el egyedül, nagyon kis bohó egyelőre.

tegnap 20:31
 32/42 anonim ***** válasza:
58%

#29 persze, elkisernem én is nagyon nagyon szívesen, ha nem lenne még itthon egy kettő évesem, aki nem jár bölcsibe, és reggel hétkor meg alszik amikor a lányom már várja a buszt.(Mondjuk ez is fura lenne ha minden nap mennék vele a buszon és kisernem az iskola elé.

Lányomnak van telefon, a szüleim a városban laknak, mikor vége az órának hív, amikor megy a kulonorara akkor is hív...Lényegében csak a tanítás alatt nem vagyunk vonalban

Jó ítélkezni ugye?

tegnap 20:36
 33/42 anonim ***** válasza:
91%

#27 a stílus maga az ember

Szép vagy....

tegnap 20:38
 34/42 anonim ***** válasza:
23%

32-es, ha egy gyerekről sem sikerült rendesen gondoskodni, minek szültél még egyet?

Biztos jó lehet a nagynak, hogy reggel 7-kor már a buszmegállóban áll...

tegnap 20:42
 35/42 anonim ***** válasza:
50%
26: ne válaszolj már... szuperanyu mindent jobban tud úgyis :D Légy büszke a lányodra! Nagyon talpraesett csajszi lehet :)
tegnap 21:02
 36/42 anonim ***** válasza:
70%
Hát..ennyi idősen lényegében mindenhová egyedül jártam már, DE: igaza van annak, aki azt írja, hogy ez majdnem 20 éve volt (én 26 vagyok), és elég kicsi városban laktam, ahol járt naponta 2 autó kb. Más kérdés, hogy mástól is lehet félteni egy gyereket, pl a pedofiloktol. Pont ennyi idős lehettem kb, amikor a 2 percre(!) - nem tulzok, az általános sulink kb ennyire volt a házunktól - lévő iskolanktol hazavezeto úton megállított egy "nagyon kedves bácsi", elkezdte simogatni az arcomat, hazáig kísért, meg minden. Az a szerencse szerintem, hogy tényleg ilyen közel laktunk, így nem mert többet csinálni, csak szerintem nem tudta, ki vagyok, hol lakok. Na mindegy, a lényeg, hogy én akkor még nem voltam felvilágosítva rendesen, hogy vannak felnőttek, akik csúnya dolgokat akarnak gyerekektől, de amikor anyának meséltem, ő már nem tartotta olyan kedvesnek ezt a bácsit...lényeg a lényeg: hosszú útra szerintem a mai világban egy 9 éves gyereket még én sem engednek egyedül, és rövidre is úgy, ha előtte ilyen helyzetre is felkészítem pl.
tegnap 21:04
 37/42 anonim ***** válasza:
63%

#34 mivel repülni nem tud, kénytelen gurulni a busszal

Te tényleg ennyire hülye vagy vagy csak teszed magad? 🤣

tegnap 21:16
 38/42 anonim ***** válasza:
#35 köszi 🥰
tegnap 21:16
 39/42 A kérdező kommentje:
Nálunk apja ezt lebeszélte a tanárokkal, tudnak róla. Én is beleegyeztem persze, csak azért mint anyja aggódóbb vagyok, de én is 10 évesen már egyedül jártam ha azt nézem, és busszal jártam egyik városrészből a másikba. Till Tamást írta valaki, sajnos ez egy borzalmas eset volt. De ő eléggé a kietlenben biciklizett aznap a helyszín alapján. Nem vagyunk egyformák itt az lehet a lényeg. Van akit el mernek engedni, van akit nem. Bízom a gyerekemben, de az autósok miatt aggódom, nehogy amiatt legyen gond.
tegnap 21:17
 40/42 anonim ***** válasza:

25, 30

Nálunk pl 2 faluval arrébb jár suliba. Kikisérik őket a rendes járatos buszra és semmi kísérő nincsen.

tegnap 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!