Van itt olyan aki szintén amiatt nem dolgozik mert nemtudná a gyereket hogy rendezni mellette?
Nincs egy olyan tanító, akivel jóban vagytok, szereti a gyereked és arrafelé menne, mint ti? Ő hazakísérhetné, ilyen idős gyerek pedig már fél-1 órát el kell, hogy legyen otthon egyedül, kb. éppen hogy eszik, mire te hazaérnél.
Hallottam már ilyenről is. Kérdezd meg valamelyik tanítót.
(Nem olvastam végig, kb. a 40. hsz-ig jutottam)
Kérdező, itt a "mindent meg lehet oldani, nincs lehetetlen, csak tehetetlen" típusú hozzászólók jó helyen élhetnek és/vagy toleráns a munkáltatójuk és/vagy jó intézményekben vannak a gyerekeik. Ez 100%. Mi egy pici településen élünk. A gyerekem nagycsoportos óvodás, másik településre hordom én is, ahogy többen is, mert mostanra nagyon eldurvultak az etnikai arányok... 8-nál előbb nem tudom bevinni, ebéd után pedig hoznom kell haza a délutáni kötelező köreink miatt. A logisztikába senki nem segít be. Munkalehetőség errefelé zéró, csak a 2-3 műszakos gyártósori operátor pozíciók vannak. Oldjam meg, ja... De az sem tudja, akinek délutánig van a gyereke. Otthon "ülnek", van, aki jobb híján vállalt kistesót, úgy időzítve, hogy akkor volt első trimeszteres, amikor a nagy betöltötte a 3-at és kezdte az ovit. Ugyan kinél takarítanánk, vállalnánk egyéb besegítést? Senkinek nincs szüksége rá, annak a pár kivételnek, akinek esetleg elképzelhető, hogy lenne, még a gyógyszereire sem telik rendesen a nyugdíjából. Ez nem Bp. vagy valami jobb (nagy)város. Ja, tudjuk, most jön az, hogy költözni kell, meg hogy ilyen helyre nem kell gyereket vállalni stb.
81 Hajdú-Bihar megyében élünk.
82 Egy tanítója van mivel ugye másodikos mindent ugyanaz tanít neki, de ő már fel 2 fele van mikor délben az órák után hazamegy.Nem szokott ott maradni fél 4ig hanem a napközi én asszisztens van velük.
83 Nah ja,az ellentétes műszak nekünk gyerek nélkül sem működött így meg pláne nem merném bevállalni bár utána jöttek az Eü dolgok így már nem is lehetne.
Én elvállalnám a takarítást idősek segítését, nem okozna gondot de itt az önkormányzat segít nekik ingyenesen akkor hülyék lennének ezért fizetni bárkinek.
"Mi egy pici településen élünk. A gyerekem nagycsoportos óvodás, másik településre hordom én is, ahogy többen is, mert mostanra nagyon eldurvultak az etnikai arányok... 8-nál előbb nem tudom bevinni, ebéd után pedig hoznom kell haza a délutáni kötelező köreink miatt. A logisztikába senki nem segít be. Munkalehetőség errefelé zéró, csak a 2-3 műszakos gyártósori operátor pozíciók vannak. Oldjam meg, ja... De az sem tudja, akinek délutánig van a gyereke. Otthon "ülnek", van, aki jobb híján vállalt kistesót, úgy időzítve, hogy akkor volt első trimeszteres, amikor a nagy betöltötte a 3-at és kezdte az ovit. Ugyan kinél takarítanánk, vállalnánk egyéb besegítést? Senkinek nincs szüksége rá, annak a pár kivételnek, akinek esetleg elképzelhető, hogy lenne, még a gyógyszereire sem telik rendesen a nyugdíjából. Ez nem Bp. vagy valami jobb (nagy)város. Ja, tudjuk, most jön az, hogy költözni kell, meg hogy ilyen helyre nem kell gyereket vállalni stb."
Pontosan!!! Senki, de senki nem kötelez rá, hogy egy élhetlen helyre szülj, ahonnan semmit nem tudsz megoldani. De internet az van. Aztán meg itt panaszkodni, sírni milyen nehéz.
Ja, mi is Hajdú-Biharban élünk, isten háta mögött, a buszmegálló is félóra gyalog. És találtam 6 órás munkát, 9-15-ig. Szóval igen, valamit valamiért. Nem feltétele a jogsi és az autó a gyerekvállalásnak. De igenis alap kellene, hogy legyen, ha nem tudod megoldani az életed és a gyerek életét. A rinyálás meg itt találni 2-3 embert, aki szintén a "lakatlan szigetére" fogja hogy nem dolgozik, az nem megoldás.
86: Van jogsim meg egy lassan 23 éves Suzuki, azzal hurcolászom a gyereket mindenhová, mert a buszmenetrend katasztrófa. Kitörölhetem a fenekem vele, ettől még továbbra sem lesz részmunkaidős lehetőség. Ha néha mégis adódik, arra azonnal nők tömegei jelentkeznek, és természetesen nem azt fogják választani, aki 30 km-ről járna be.
9-től 15-ig tartó munkaidő, egek... Ekkora mázli és luxus itt elképzelhetetlen.
89 Milyen jellegű itthoni munkát sikerült találnod? kb minden itthon végezhetőre jelentkeztem már ,kivéve ami úgy kezdődött,hogy fizess be X ezret.
Igen akinek ott a nyugdíjas mama az nem érti meg, nem mindenki olyan szerencsés,hogy élnek a szülei és szívesen is segítenek. Sajnos olyan is van akinek élnek ugyan de segíteni azt soha....nemtudhatjuk milyen a másik élethelyzete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!