Aki teljesen vegánként neveli a babáját. Sajtot mivel pótoljátok?
Azért csak úgy finoman megjegyzem, hogy az ázsiaiak jelentős része nem is tudja megemészteni a tejtermékek enzimtartalmát és ez a normális. Az emberiség eredetileg nem képes rá, többek között azért is, mert a szervezetnek nincs szüksége tejtermékekre.
Azt, hogy ma a nyugati emberek javarésze képes megemészteni a laktózt, mindössze annak köszönhetjük, hogy az emberek 5-7 ezer éve elkezdték fogyasztani az állati tejeket és létrejött egyfajta génmódosulás a szervezetben. De csak ott, ahol szokás volt fogyasztani, Japánban pont ezért érzékeny rá a mai napig a többség.
Csak ha már arról van szó, mennyire fontos a tej az embernek. Kb. semennyire valójában.
Most hiába magyarázod, hogy feldolgozott, akkor is döglött és egy tetem mindegy hogy elhullott vagy a hentes vágta el a nyakát. Magadat próbálod csak igazolni azzal, hogy jó amit csinálsz engem nem kell és nem is fogsz meggyőzni. 😁
Nevezhet bárki bárkit szektásnak nem én alacsonyodok olyan szintre, hogy ismeretlen embereket ostoba, primitív f.szozok le. Tehát ne tartsd magad olyan krva nagyra.
Ha utána néz bárki rájöhet, hogy minden tápanyagot megkap a gyerek, de erre van az orvos aki ezt cáfolja vagy elismeri. Sok olyan gyerek van akit így nevelnek és makk egészségesek, és sok olyan van akit mindennel etetnek és betegeskedik. Ideje felébredni a sötétségből drágáim. 😙
Nem, nem attól lesz valami tetem mert már nem él. Ismerkedj az anyanyelveddel "drága" és akkor megtudod a különbséget.
Hidd el nem fogok neked magyarázkodni, miért is tenném, semmi különös nincs abban hogy mindenevő vagyok, hisz ember vagyok. De tudom ti nagyon rosszban vagytok a biológiával, meg úgy a puszta tényekkel is. Ezért ugrotok folyton az ember nyakának, mert egyszem érvetek a "nem kell" ami ugye nettó baromság, mert ki vagy te, hogy eldöntsd kinek mire van szüksége. Semmi jogotok nincs más tányérján kotorászni, megmondani nekik hogy neki nincs szüksége valamire, ami szabad akaratából fogyaszt és nincs is vele semmi baj, hisz nem követ el vele semmi természetellenest. Mármint szerintünk, mert ugye a szektás fajtád szerint, aki nem tudja helyén kezelni egy HASZONállat sorsát, nos szerintetek van, és újra és újra bele is álltok az összes "normálisan" evőbe, meg még a gyerekeitekre is rányomjátok ezt az életformát.
"nem én alacsonyodok olyan szintre, hogy ismeretlen embereket ostoba, primitív f.szozok le."
Ne zavarjon hogy itt nem egy emberrel beszélgetsz, de sebaj.
Nem neveztelek primitív faxnak, bár a soraid után annyira nem lett volna meglepő.
Szektásnak meg szektás vagy, mert aki képes más tányérjába kotorászni, számon kérni, hogy mit miért eszik, és a gyerekére erőltetni a saját nézeteit, az igen is szektás.
Elég sok kulturált vegán/vega van, aki nem akar senkit meggyőzni semmiről, és a gyerekeit is rendesen eteti mindennel. Nyilván nem is velük van a baj.
"semmi különös nincs abban hogy mindenevő vagyok, hisz ember vagyok. De tudom ti nagyon rosszban vagytok a biológiával, meg úgy a puszta tényekkel is"
Az, hogy az emberevő, nem azt jelenti, hogy mindent KELL ennie, hanem azt, hogy mindent ehet anélkül, hogy belehalna a fogyasztásába.
De úgy látom, te még rosszabb kapcsolatban vagy a biosszal, ha ez eddig nem volt nyilvánvaló számodra.
És én hol állítottam azt hogy enni kell??? Sehol. Értő olvasás. Épp erről van szó, hogy ehet bárki bűntudat nélkül, anélkül, hogy neked magyarázkodni kellene. És ebben a mindenkibe a gyerekeid is beletartoznak, akiktől megvonod az esélyt, hogy ezekkel az élelmiszerekkel megismerkedjen, megszeresse őket, mert te már előre eldöntötted hogy nekik ez nem KELL. Ellenben ugye a normális vegánokkal, akik nem vonnak senkit felelősségre, és a gyerekeiknek is meghagyják a választás lehetőségét.
Ennél jobban nehéz lenne a szádba rágnom.
Senki nem kotorászott senki tányérjában, egy kérdést tettem fel és a ragadozó momzillák nekiugranak az ember nyakának xd
Ugye tudod, hogy ezzel is az én igazam bizonyítod? Ha hinnél annak amit írsz, nem próbálnád fröcsögve mások torkán lenyomni.
Nincs olyan, hogy haszonállat. Haszon ember sem. Azzal hogy szerinted a disznó evésre való, olyan mintha azt mondanád, hogy bizonyos emberek meg csak építőipari munkásnak jók. Majd ha divatba jön, és menő lesz nem enni állatokat, elsőként állsz be a sorba 😂
Utolsó, ha nem tűnt volna fel, senki nem tolja, hogy csak a vegán jó.
Azt toljuk, hogy előbb a magatok háza táján sepregessetek, mert biztos vannak olyan dolgok, amelyeket ti is rákényszerítetek a gyerekeitekre, pedig nem feltétlenül jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!