Tejérzékeny gyerekek anyukái! A kálciumot mivel
pótoljátok?
Figyelt kérdés
Szedtek valamilyen multivitamint, immunerősítőt, probiotikumot?
Van itthon bonolac pro+kid, de lehet benne tej :(
Azért kérdezem a vitaminokat, mert nem kap tápszert, a szója is gyanús. Kizárólag rizstejet ihat. A boltiban van valami pótlás, de van mikor én csinálom.
Az orvos nem javasolt semmit, én pedig elfelejtettem megkérdezni.
Igaz én laktózérzékeny vagyok, de nekem kalciumpótlásra az orvos Calcium Sandoz pezsgőtablettát ajánlott, nem tudom hány éves a gyereked, esetleg azt kipróbálhatjátok
2014. okt. 27. 12:10
2/11 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy 16 hónapos. Pezsgőtablettát még nem adnék neki.
2014. okt. 27. 12:11
3/11 anonim válasza:
Esetleg szezámmagtej vagy mandulatej? Úgy tudom ezeknek is elég magas a kalciumtartalmuk. Ha szereti, akkor mákos kajákat is csinálj neki, abban is sok kalcium van.
2014. okt. 27. 12:46
4/11 anonim válasza:
Első vagyok: Hát akkor a pezsgőtabletta tényleg nem a legjobb. Akkor próbáljátok ki a Robokid Kalcium Forte szirupot.
2014. okt. 27. 12:52
5/11 anonim válasza:
Miért nem kap tápszert? Neki még az kellene!
2014. okt. 27. 12:57
6/11 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam nem tejérzékeny viszont egy-két elvétett krémtúrótól eltekintve semmilyen formában nem hajlandó tejet vagy egyéb tejterméket fogyasztani. Én rákérdeztem a védőnőnél a kálcium miatt a dologra és azt mondta, hogy egyen szinte minden nap húst, többször tojást és sok zöldséget meg gyümölcsöt. Szerinte a D-vitamin sokkal fontosabb a csontok fejlődése szempontjából és nem kell ezen izgulni. Saját tapasztalatból ezt tudtam megosztani veled :-)
2014. okt. 27. 13:43
7/11 A kérdező kommentje:
Azért nem kap tápszert, mert allergiás a laktózra, tejfehérjére és valószínűleg a szójára is. Minden tápszerben van legalább az egyikből.
2014. okt. 27. 13:44
8/11 anonim válasza:
A fiam 18 hós koráig volt tejmentes étrenden, anyatejes volt, tápszer nem kellett. Nekünk a kókusztej vált be, nagyon magas a kalciumtartalma. Mi a DM-ben vettük, több márka létezik, érdemes elolvasni az összetevőket /milyen vitaminból mennyi/. Imádta. Csak kutya drága!:-/
2014. okt. 27. 13:46
9/11 anonim válasza:
Szia!
Lányom is tejérzékeny, és felírtak neki Milumil Pepti+ tápszert, abban a tejfehérje is módosított állapotban van, laktóz és szója meg egyáltalán nincs, ezt sem ihat a tiéd?
A tápszerben van sok kalcium, így ha reggel a kásájába meg estére azt itta, meg is volt a napi adag. Most már elmúlt 3 éves, tápszert nem iszik, és a Kalcium+ rizstejet adom neki, plusz sok tojás és zöldség, teljes kiőrlésű péksüteményt eszik, és D-vitamint. Nekünk a külön kalciumot nem javasolta az orvos, csak a táplálékban bevittet.
2014. okt. 29. 15:08
10/11 anonim válasza:
Peptiben valóban semmi allergizáló nincs, nekünk azt írt a gasztrós illetve sinemilt. Kalcium pótlásra nekünka doki a citrokalcium tablettát javasolta napi 2*100 mg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!