Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van az, hogy a gyerekek...

Miért van az, hogy a gyerekek fura szagúnak érzik az időseket, de a felnőttek nem?

Figyelt kérdés

Amikor pici voltam, én fura szagúnak éreztem őket, megvoltam a közelükben, viszont ezt a szagot nem bírtam elviselni.

Eléggé szégyelltem magam emiatt, nagyon szemétnek éreztem magam. Elvégre mindig mindegyik kedves volt hozzám, aranyos, én pedig folyton erre gondoltam.

Egyszer egy osztálytársam általánosban, amikor kicsik voltunk mesélte, hogy ő nem szereti az időseket, mert van egy fura szaguk; odáig azt hittem, ezt egyedül én érzem, de akkor rájöttem, más is így van vele.

Viszont felnőtt koromra már ez elmúlt és nem érzem ezt a szagot, ami akkor annyira zavart.

Miért van az, hogy kisgyerekek éreznek illetve mitől van az időseknek az a szag, amit így éreznek és nem szeretnek a gyerekek? Illetve Ti is így voltatok vele?

Tudom bugyuta kérdés (és illetlen is), de a kíváncsiság vezérelt arra, hogy nyilvánosságra hozzam ezen gondolatomat, anonim.

2014. okt. 26. 21:46
 1/8 A kérdező kommentje:
(Utóirat - nem az a mosdatlan szag, hanem az a tipikus idős szag, már aki érti mire gondolok)
2014. okt. 26. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én felnőttként is érzem az idősek fura szagát.
2014. okt. 26. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ma is érzem. 31 vagyok.

S ha pl. anyósomékhoz megyünk, akkor lányom is mondja, hogy olyan "mama-szag" van. Én még érzem ezt, de ők elég régimódiak, és nagyon régi házban élnek.

Egy dolog van talán, hogy szerintem gyerekkorom óta sokat változtak a higiéniás szokások, és a lakás berendezései (pl. mások a bútorok is, amiknek régen olyan sajátos szaguk volt), vagy mondjuk az építkezési anyagok is mások, így talán kevesebb emberen (idősön) lehet érezni az általad említett kellemetlen szagot. Mert szerintem nem csak az számít, hogy ki milyen illatú, hanem hogy mik veszik körül őt (milyen ház, milyen szőnyeg stb).

2014. okt. 26. 21:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Felnőttként is érzem.Érdekes,mert nagymamámnak is van egy "öreg szaga" holott tudom,hogy minden nap zuhanyzik,és egy nagyon tiszta,igényes ember és mégis.Szerintem nem igen tudnak mit tenni ellene,bár érdekelne mitől van.
2014. okt. 26. 21:59
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
én 28 éves vagyok én is érzem. pacsuli szag, valami fura tisztalkodo szer/tonik a regi idokbol, ami keveredik az öregedő bőr, az agyon hordott dohos ruhaszag és az inkontinencia okozta kivalasztodas illataval, én ugy szoktam mondani sajt szaguak az idosek :)
2014. okt. 26. 22:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű: idősebb test->lassabb anyagcsere->más testszag
2014. okt. 26. 22:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is fura szagúnak érzem az időseket. Aki rendesen tisztálkodik, fürdés, fogmosás, azt nem, de sajnos nem minden idős teszi ezt. Az öreg, ritkán mosott, dohos ruháknak is van egy jellegzetes szaguk. A legtöbb idős ember nyilván tiszta és rendes, de tény, hogy sokan alábbadják eziránti igényeiket.

Egyébként a gyerekeknek simán lehet, hogy jobb a szaglásuk, először is nem cigiznek, másrészt nem olyan régóta élnek rossz, poros levegőn és nem olyan régóta esznek fűszeres ételeket, nem használnak erős illatú kozmetikumokat stb.

2014. okt. 27. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is, a gyerekeknek még kifinomultabb a szaglasuk, nem sok illattal találkoztak életük során, ezert feltűnő nekik minden új, más szag. Mi felnőttek mar sok kellemetlen illattal találkoztunk, van sok hasonló illat, ezert mar nem annyira feltűnő. Akinek ez mely nyomot hagyott gyermekkorában, az felnőtt korában is emkekezni fog az illatra. Az en lanyomnak is nagyon kifinomult a szaglasa, ezert is utalja pl a halat. Es o is érzi a öregek szagát, de pl a mama szagát nagyon szerette, pedig öreg volt, a papaet viszont nem.
2014. okt. 28. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!