Milyen felnőttek lesznek a mai babák/gyerekek ezzel a túlzott gyerekközpontú hozzáállással?
Vendégségbe jött hozzánk egy másfél éves kisfiú, aki gyakorlatilag szétszedte a lakást. Nem ismeri a határokat, amit akar, megcsinálja. Bátorkodtunk finoman jelezni a szülei felé, hogy nem kéne talán fegyelmezni ezt a rossz gyereket? - erre felháborodtak, hogy ő nem rossz, csak gyerek. Egyébként pedig értsük meg, ő ilyen, egyszerűen nem LEHET fegyelmezni. (!!!!)
Ha nyekken egyet, hogy nem úgy akar valamit, máris ugranak neki, hogy elkerüljék a tombolást-üvöltést.
Én úgy látom, már babakorban kezdődik ez effajta elrontás. Most nyilván nem az igény szerinti etetésre gondolok, hanem arra, hogy az anyukák minden erejükkel azon vannak, hogy a baba nehogy sírjon, és minden úgy legyen ahogy akarja. Szerintem régen sokkal jobban érvényesült a szülői akarat, a gyerek tudta, hol a helye a családban.
Ti hogy látjátok a dolgot? (A fent említett család szerint mi túl szigorúak leszünk a fiúnkhoz.)
Nekem az jobban tetszik mikor hülye anya, bunkó anya megszólitást használják a gyerekek és a szülö csak néz és azt mondja, "nem tudok ezzel a gyerekkel mit kezdeni"
az én anyám tuti nyakon vert volna, igaz egyszer sem ütött meg, de egy ilyenért biztos lekevert volna.
De nem minden gyerek ilyen hála isten, azért most is sok tudatosan nevelö szülö van. Gondolod hogy régen jobb volt?
Én is szeretem a "hidd el, nem alszik, nem fogad szót, ilyen, hiába mondok neki bármit" típusú szülőket.
Én mindig mindent elhiszek nekik. :-)
3 gyereket nevelek, nem pakol, nem tör, nem dug le a torkán, nem firkálja össze, satöbbi. Vajon miért???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!