Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen felnőttek lesznek a...

Milyen felnőttek lesznek a mai babák/gyerekek ezzel a túlzott gyerekközpontú hozzáállással?

Figyelt kérdés

Vendégségbe jött hozzánk egy másfél éves kisfiú, aki gyakorlatilag szétszedte a lakást. Nem ismeri a határokat, amit akar, megcsinálja. Bátorkodtunk finoman jelezni a szülei felé, hogy nem kéne talán fegyelmezni ezt a rossz gyereket? - erre felháborodtak, hogy ő nem rossz, csak gyerek. Egyébként pedig értsük meg, ő ilyen, egyszerűen nem LEHET fegyelmezni. (!!!!)

Ha nyekken egyet, hogy nem úgy akar valamit, máris ugranak neki, hogy elkerüljék a tombolást-üvöltést.

Én úgy látom, már babakorban kezdődik ez effajta elrontás. Most nyilván nem az igény szerinti etetésre gondolok, hanem arra, hogy az anyukák minden erejükkel azon vannak, hogy a baba nehogy sírjon, és minden úgy legyen ahogy akarja. Szerintem régen sokkal jobban érvényesült a szülői akarat, a gyerek tudta, hol a helye a családban.

Ti hogy látjátok a dolgot? (A fent említett család szerint mi túl szigorúak leszünk a fiúnkhoz.)

2009. júl. 13. 11:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

Én is egyetértek abban, hogy kellenek a határok, viszont én gyerekpárti oldalról közelíteném meg a dolgot.

A kérdező leírásában szereplő rossz gyerek helyett én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy szegény gyereknek olyan rossz szülei vanna, hogy semmit nem tanítanak meg nekik. Nem a gyerek a pofátlan, ha megkérdezi, hogy hol a fagyi, hanem a szülő a bunkó, hogy nem magyarázza el, hogy hogyan zajlik egy vendégség, esetleg pont ő buzdítja erre a gyerekeket.

Véleményem szerint nincs rossz gyerek, csak rossz szülő... De az rengeteg!

2009. júl. 13. 14:02
 12/16 A kérdező kommentje:

A fiam 5 hónapos, a védőnő szerint már most 'tanítani' kell neki dolgokat, pl. ha leteszem a játszószőnyegre egy kis időre mert dolgom van, akkor hiába sírdogál, meg kell tanulnia hogy anya nem mindig ér rá. Persze az ember nehezen viseli ha sír a gyereke, de hosszú távon ez az ő érdeke is. Nem könnyű, az biztos.

Köszönöm a hozzászólásokat. Örülök, hogy azért még vannak normális szülők! :-)

2009. júl. 13. 14:34
 13/16 anonim ***** válasza:
9%

Igaza van a kérdezőnek, ám az hogy egy védőnő mit mond a teljesen mindegy, mert nem minden esetben az a nevelés ha bőg a gyerek pláne nem 5 hónaposan, szóval ez itt a végén egy hülyeség, azért ne ugorj a kútba ha a védőnő azt mondja.

Ha vagy elég intelligens ahhoz hogy felismerd a neveletlenséget, márpedig olvastuk hogy igen, akkor zsigerből nem fogsz ilyen szülő lenni, szóval ne mások mondják meg neked hogy hogyan nevelj, ezt tartsd szem előtt, hidd el nem lesz olyan a te csemetéd, még akkor sem, ha a nem hagyod sírni.

2009. júl. 13. 15:27
 14/16 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk az utolsó kommenteddel nem értek egyet. Egy 5 hónapos babának rád van szüksége, nem a játszószőnyegre. Az oké, hogy megtanítod neki, hogy egyedül is el legyen, mert én is megtanítottam a lányomnak, de csak addig míg jól érzi magát egyedül. Ha sír akkor ő az első.
2009. júl. 13. 16:45
 15/16 anonim ***** válasza:
A 14:02-es válaszoló vagyok. Abból, ahogy lepontoztatok úgy érzem sokan magatokra vettétek a dolgot. De most komolyan... Miért a gyerek rossz, ha tör, zúz? Ezt honnan kéne megtanulnia, ha nem a szülőtől? Mi volt a válaszomban,amivel nem értetek egyet? Nem vitát akarok szítani, csak érdekelne, hogy van a lepontozásnak valós oka, vagy csak megint rossz napja van pár embernek.
2009. júl. 13. 22:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le, egyetértek veled. Az említett példámban is az a gond, ha a gyerek elkövet valami rosszaságot, akkor nevetnek rajta, nem tanítják meg neki mit lehet és mit nem.
2009. júl. 14. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!