Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ennyi alkalmatlan...

Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.

Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.

Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?

2020. márc. 18. 15:42
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
40: ezt nem vitatom, tökéletesen elhiszem és megértem, hogy kihullik a hajad. Csak ez a viselkedés annyira szélsőséges, hogy én csak durván neveletlen gyerekeknél láttam ezt, akiknek a szülei kb. ugyanilyenek. De te írod, hogy mindig is ilyen volt, és nem tudsz vele mit kezdeni, ezért merült fel bennem, hogy biztos minden szempontból egészséges-e.
2020. márc. 19. 13:26
 42/54 anonim ***** válasza:
3%
Igen nyavajognak össze vissza,de ha meg ne adj isten valaki gyermekével történne valami ,na akkor meg vissza sírnál!!!Ilyen az emberekek többségében! Soha nem jó semmi és tessék..most a jó isten megbosszulja! Csak gondoljon bele az a sok nyafogo szülő, hogy gyorsan mi is volt pl. anno a II. Világháborúban..nem volt étel, menekültek,embereket deportáltak Auschwitzba ahol családok szakadtak szét és haltak meg!Embertelen körülmények voltak és örültek ha túl éltek ! Most meg a sok i@iota csak ossza a hülyeséget Facebookon ,myavajognak stb...Szerintem még csak most jön a java ,bár ne úgy legyen! El kellene kicsit gondolkodni nem pedig nyavajogni! !!!
2020. márc. 19. 22:26
 43/54 anonim ***** válasza:
33%

Én sem értem,és nagyon elszomorít ,mikor látom,hogy nyilvánosan (!) panaszkodnak a saját gyerekükre. Azt kéne megérteni,hogy ha egy gyerek elviselhetetlen,az nem pech,hanem a szülő hibája. Szerintem aki a gyerekeit ócsárolja,az egyrészt nem érdemli meg őket,másrészt nézzen magába ..

Én eddig is velük tanultam délután , nem mondom,hogy kenem vágom az anyagot mindenhol,de ha kell utánanézek neten,hogy el tudjam magyarázni a gyerekeknek ha nem értik .

Ez mind csak akarat és szervezés kérdése,nem mázli ám . Igen,melós gyereket nevelni ,nem mindig könnyű,főleg ha kicsik de utána meghálálja magát . Nem kérték,hogy megszülessenek szóval egyáltalán nem korrekt hibáztatni őket az embernek a saját tehetetlensége,lustasága,nemtörődömsége miatt .

2020. márc. 26. 20:39
 44/54 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt nem kell elfelejteni, hogy nincs 2 egyforma gyerek. Attól, hogy valakinek könnyen megy, még nem kell belerúgolni abba, akinek a megváltozott helyzet nehézségeket okoz.
2020. márc. 26. 20:55
 45/54 anonim ***** válasza:
18%
Kedves utolsó! Azzal Teljesen egyetértek ,hogy nincs 2 egyforma gyerek! Tudni kell őket nevelni és kész! Az én kisfiam pl.sokkal aktívabb mint a barátnőmé ,pedig egy idősek .Amig az övé 1 órát homokozó addig az enyém szaladgál , bujocskazni akar ,hintázni stb...De én nekem ez soha nem volt gond,teher! Soha nem mondtam azt ,hogy "te miért nem tudsz még ülni mint Ádika" játszottam vele és kész ! És az ahogy vissza mosolyog rám,ahogyan kergetem nekem mindent megér!♥️ Szóval csak tudni kell nevelni mind két típusú gyerekét! Nyilván vannak nehezebb napok ,de soha nem teher a gyermekem! Főleg nem nyilvánosan! Hálát adok az égnek hogy egészséges ,hisz van 3 ismerősöm akiknek még halt a gyermekük!😢 Szóval gondolkozni kellene!!!!
2020. márc. 28. 13:57
 46/54 anonim ***** válasza:
70%

45: mondjuk 1 db hároméves gyerekkel nem csodálom, hogy nem érted, mi a gondja a jelenlegi helyzettel annak, akinek több van, és különböző korosztályúak.

És ezt nem azért írom, mert nekem se megy, 15 hónaposom, és nemsokára 5 évesem van, eddig is home office-os voltam, most annyi változott, hogy fél éjjel nem alszom, mert itthon van a nagy, aki már nem alszik napközben, így a kicsi nappali alvása közben nem tudok dolgozni. Fárasztó, de jól megvagyunk, nem panaszkodom.

De azért azt, hogy te otthon vagy egyetlen háromévessel, ne hasonlítsuk már össze azzal, hogy van mondjuk egy 3, egy 6 meg egy 8 éves, és anyukának még egy 8 órás home office munkája is. A naggyal tanulni kéne, mert ekkora gyerek önállóan még nem tud, a két kicsit le kéne kötni, mert az ovis pörgéshez vannak szokva, de ugye egy 3 meg egy 6 éves gyereket tök más dolgok érdekelnek. Anyukának el kéne látni a munkáját, mellette legyen ebéd, ne egyen meg a kosz stbstb. Azért ugye érzed a különbséget a te helyzeted, meg egy ilyen helyzet között? Fogalmad sincs, mennyivel több dolog szakad most ezeknek az anyáknak a nyakába, mint a tiedbe!

2020. márc. 28. 14:08
 47/54 anonim ***** válasza:
100%
*bocs, azt nem tudom, honnan vettem, hogy 3 éves a gyereked, de a lényegen igazából nem változtat, hogy mennyi idős.
2020. márc. 28. 14:09
 48/54 anonim ***** válasza:
52%
45-ös te most ettől sokkal jobban érzed magad? Hogy becsméreled aki nem bírja?
2020. márc. 28. 14:31
 49/54 anonim ***** válasza:
25%
45! Te aztán honnan tudod ,hogy hány gyerekem van? Képzeld akirol írtam az 2 éves ,viszont van egy 10 éves is.Plusz Angliában élünk és angolol kell tanulnunk a tananyagot ! Igen csak egy gyerekről írtam illetve példát írtam...szóval nekem se "könnyű" de soha nem panaszkodom! Örülök hogy itthon vannak velem, egészségben!!!! Mellettük főzök,edzek ,futok...úgy hogy párom dolgozik .
2020. márc. 30. 21:01
 50/54 anonim ***** válasza:
64%
De te nem dolgozol. Naugye.
2020. márc. 30. 21:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!