Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?
Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.
Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.
Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?
Én sem értem,és nagyon elszomorít ,mikor látom,hogy nyilvánosan (!) panaszkodnak a saját gyerekükre. Azt kéne megérteni,hogy ha egy gyerek elviselhetetlen,az nem pech,hanem a szülő hibája. Szerintem aki a gyerekeit ócsárolja,az egyrészt nem érdemli meg őket,másrészt nézzen magába ..
Én eddig is velük tanultam délután , nem mondom,hogy kenem vágom az anyagot mindenhol,de ha kell utánanézek neten,hogy el tudjam magyarázni a gyerekeknek ha nem értik .
Ez mind csak akarat és szervezés kérdése,nem mázli ám . Igen,melós gyereket nevelni ,nem mindig könnyű,főleg ha kicsik de utána meghálálja magát . Nem kérték,hogy megszülessenek szóval egyáltalán nem korrekt hibáztatni őket az embernek a saját tehetetlensége,lustasága,nemtörődömsége miatt .
45: mondjuk 1 db hároméves gyerekkel nem csodálom, hogy nem érted, mi a gondja a jelenlegi helyzettel annak, akinek több van, és különböző korosztályúak.
És ezt nem azért írom, mert nekem se megy, 15 hónaposom, és nemsokára 5 évesem van, eddig is home office-os voltam, most annyi változott, hogy fél éjjel nem alszom, mert itthon van a nagy, aki már nem alszik napközben, így a kicsi nappali alvása közben nem tudok dolgozni. Fárasztó, de jól megvagyunk, nem panaszkodom.
De azért azt, hogy te otthon vagy egyetlen háromévessel, ne hasonlítsuk már össze azzal, hogy van mondjuk egy 3, egy 6 meg egy 8 éves, és anyukának még egy 8 órás home office munkája is. A naggyal tanulni kéne, mert ekkora gyerek önállóan még nem tud, a két kicsit le kéne kötni, mert az ovis pörgéshez vannak szokva, de ugye egy 3 meg egy 6 éves gyereket tök más dolgok érdekelnek. Anyukának el kéne látni a munkáját, mellette legyen ebéd, ne egyen meg a kosz stbstb. Azért ugye érzed a különbséget a te helyzeted, meg egy ilyen helyzet között? Fogalmad sincs, mennyivel több dolog szakad most ezeknek az anyáknak a nyakába, mint a tiedbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!