Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ennyi alkalmatlan...

Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.

Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.

Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?

2020. márc. 18. 15:42
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
96%
Én élvezem a rossz helyzet ellenére. Igaz nem dolgozom,egy 2 hónapossal vagyok itthon meg a harmadikos gyerkőccel.A lányom azt mondta sokkal jobb itthon tanulni 😁 igaz a kicsi mintababa,és van kertünk is. Panelba megőrülnék.
2020. márc. 18. 21:31
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

A magam részéről eddig élvezem. De nekem 1 ovis gyerekem van, és még nagyon messze a vége.

Kicsit tartok tőle, mikor fogja elunni az itthonlétet, mikor lesz elege abból, hogy nincs gyerektársasága és hogy nem tud megfelelően mozogni. (Panel.)

Szóval aggódom a jövőt illetően.

És mivel mindeközben távoktatok, azt is átlátom, mivel jár ez a helyzet a többgyerekes családokban, nem irigylem őket. Ne ítélkezz, míg nem voltál a helyükben!

2020. márc. 19. 07:40
 33/54 anonim ***** válasza:
50%

Én 2 gyerekes anyaként sem értem ezt a hisztit meg kifogás áradatot. Őszintén fogalmam sincs mi a probléma, eddig az volt a baj, hogy rossz, hogy a munka miatt nincs idő a gyerekre, csomóan kapálóztak a home office-ért eddig.

A kislányom 4 éves, a nagyfiam 11. Ha tehettem eddig is itthonról dolgoztam amikor itthon voltak mert betegek lettek vagy szünet volt.

Mi az, hogy nem érti a gyerek a helyzetet? Persze, hogy nem érti ha nincs neki megfelelően, a saját szintjén lekommunikálva. Én már aznap amikor kijött a rendelet az iskolák, ovodák bezárásáról szépen elmagyaráztam a 4 évesnek, hogy anya itthonról dolgozik, itt lesz de attól nagyon fontos a munkája, azzal kell majd foglalkoznia. Tökéletesen megértette, ha telefonálok megvárja amíg leteszem, egyébként csendben bejön, halkan szól, hogy mit szeretne. 1-2 órára le lehet már kötni a figyelmüket, ha megunja előveszek neki egy másik játékot, kap valami feladatot. Ha nagyon nem köti le semmi akkor 1-2 órára megkaphatja a tabletet vagy nézhet mesét. Az, hogy 2 óránként fel kell állnom 10 percre semmiben nem hátráltat, a munkahelyemen is tartanék ennyi szünetet. Ha szeretgetésre, törődésre van szüksége akkor beülhet az ölembe, nézi ahogy dolgozom. Meglepően jól lefoglalja egyébként.

Azt végképp nem értem, hogy a gyerekkel való tanulás hogy okozhat ekkora gondot. Ez teljesen alap lenne. Bármilyen normális szülő egyébként is leül minden nap a gyerekkel tanulni, ez nálunk mindig így volt akkor is ha 3 órát kellett mellette ülni. Ha valamit nem értettünk eddig is az internetet hívtuk segítségül. Tudja már ő is, hogy mire hol találja meg a választ, hol vannak fent oktatóvideók matekból stb. Nekem elég furcsa, hogy egy 3 évest meg tudnak tanítani tabletet nyomkodni, úgy kezelik mint a profik de tizenéves gyerekek sincsenek rá megtanítva, hogy hogyan használják az internetet hasznos dolgokra. A szülők meg egész nap nyomkodják a Facebookot, Instagramot de egy Google fiók létrehozása gondot okoz nekik. Nem mondom, hogy jól működik most még a rendszer meg a programok de nekünk abszolút nem fáradság segíteni a tanulásban, eddig sem volt az.

A házimunka részét sem értem, éppen most van rá több idő. Legalább egy mosást el lehet indítani, mosogatógépet megpakolni, kisebb 5-10 perces dolgokat megcsinálni. Ezeket nem tudod ha a munkahelyeden vagy, marad munka utánra. Egyébként meg az a heti 1 takarítás nem a világ vége, főzni eddig is 3-4 napra főztünk, nem házimunkázunk minden nap. Akinek van némi józan esze az eddig is így csinálta. A gyerekek meg kiskoruktól arra vannak nevelve, hogy nem hagyunk kupit, elpakoljuk a játékainkat. Ezt már kérés nélkül is megteszik sokszor.

Minden nap vannak kint a levegőn, lemegyünk apa elé a parkolóba, szaladhatnak egyet, rendezünk egy futóversenyt ilyenek. Ha nagyon mozogni akarnak sétálunk egyet a városban szigorúan betartva az előírásokat, nem mászunk mások arcába, kezet fertőtlenítünk, nem megyünk be zsúfolt helyre. Eszembe nem jutna játszótérre vagy gyerekek közé vinni őket. Szépen el lett nekik magyarázva, hogy mi fog történni, mit jelent a vírus, miért kell vigyázni magunkra, miért nem lehet most tömegbe menni. Mindkét gyerek megértette, hogy átmenetileg ezt most muszáj. A gyerekek nem hülyék, ha normálisan, a saját szintjükön el vannak nekik magyarázva a dolgok akkor megértik.

Sajnos látom én is, hogy mennyi szülő szereti csak távolról, felszínesen a gyerekét és szegények milyen kevés törődést kapnak. Annyira látszik a különbség. Kiegyensúlyozatlanok, figyelemhiányosak, kicsapongók, sokszor agresszívak ezért az iskolában is gondok vannak velük. Utána amikor megismertem a szülőket, mentünk hozzájuk párszor már láttam, hogy nem igazán kap a gyerek figyelmet vagy szeretetet. Mindig mondják, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy jól nevelt, kiegyensúlyozott gyerekeim vannak. És nem értik meg, hogy azért, mert rengeteg törődést és szeretetet kapnak nap mint nap, mindössze ennyi a különbség. Fel sem fogják szerintem az emberek, hogy milyen lelki törést okoz a gyerekben a hozzáállásuk, az, hogy érzi a gyerek, hogy a háta közepére sem kívánja a szülő.

2020. márc. 19. 10:55
 34/54 anonim ***** válasza:
49%
#34 Uram isten... Hát amelyik gyerek károkozással, ordítással reagál le ilyen apró dolgokat ott súlyos gondok vannak. És akár hiszed akár nem itt kizárólag a szülő nagyon rossz nevelése az oka ennek. A gyereknek soha nem voltak egészséges korlátok állítva, el lett kényeztetve, minden azonnal alá lett rakva ha kérte. Az agresszív viselkedést, ezt a fajta "konfliktuskezelést" meg nyilván nem az óvónénitől tanulta hanem így lett a szülő által szocializálva, ezt látja otthon. Akinek így viselkedik a gyereke az kizárólag magára vessen mert elhiheti, hogy senki nem magától fog így viselkedni, egy gyereknek sem lesz ennyire sérült a lelke és a személyisége ha a szülő legalább csak közepesen jól csinál mindent. Hogyha valaki eddig nem nevelte a gyerekét, nem volt szabályokhoz szoktatva akkor elhiszem, hogy nehéz vele. De ezért nem a jelenlegi helyzetet kell okolni.
2020. márc. 19. 11:25
 35/54 anonim ***** válasza:
56%

#33 Szívemből szóltál! Megfogalmaztad az én gondolataimat is, tök jó!

Amúgy annyira iszonyat szánalmas, hogy erre egyből az az első reakció, hogy "Jaaaaj persze, mázlid van a gyerekkel, mert jó természetű" meg megy a köpködés, hogy "Persze mert 1 órát mesézik, micsoda törődés."

Igazi rosszindulatú, megkeseredett ember az ilyen, akinek ennyi az össz reakciója. Képzeld nem mázli az, hogy NEVELVE VAN kiskora óta a gyerek és meg van tanítva pl, hogy nem ráncigáljuk anya pólóját, ha épp telefonál vagy nem visítozunk fülsüketítően és ha kipakolta a játékokat, akkor bizony el is pakolja.

Kolléganőm dettó ugyanilyen rosszindulatú nő, akinek ha 2 órát foglalkoznia kell a gyerekkel már nyavalyog. Eddig kb minden egyes nap hol az egyik, hol a másik nagyszülő vigyázott a fiára, vitték mindenhova, kolléganőm mire hazaért már minden el volt intézve a gyerek körül, plusz a férje informatikus, otthonról dolgozik évek óta, tehát minden meg volt helyette csinálva, mégis mindig hisztizett valamin és természetesen olyan bőszen tudta osztani az eszét, hogy egy gyereket legalább mindenkinek szülnie kell, hisz az milyen jó és tiszta élvezet blabla. Gondolhatjátok most ki a legnagyobb rinyap*ina, hogy 3 napja otthon kell legyen a gyerekével..... Persze, hogy ő, hisz most nincs akinek lepasszolni.

2020. márc. 19. 11:27
 36/54 anonim ***** válasza:
51%
Nem sikerült megérteni. SOHA nem volt el magában nyugodtan. 2 hetesen sem, 4 hónaposan sem. Semmikor. Mindig eszeveszett ordítás volt a reakció, ha kettőt léptem... Nem volt ám olyan, ami sok babánál alap, hogy nyugodtan szemlélődött. Meg sok más hasonló alap sem. Nem, nem azért, mert durvára elrontottam, elkényeztettem, akármi. Csak jobban esik ezt állítani, mint elismerni, hogy vannak könnyű és vannak extra nehéz eset gyerekek.
2020. márc. 19. 11:40
 37/54 anonim ***** válasza:
86%

Nekem az a bajom az egésszel, hogy munka és magánélet most össze van teljesen mosódva.

Eddig 16.00kor letettem a munkát, mentem a gyerekért és onnantól az övé voltam. Közösen vacsit csináltunk, játszottunk, őszinte érdeklődéssel tudtam hallgatni.

Most van egy teljesítménykényszer a gyerek felé, hogy azért érezze a törődést és a cég felé, hogy a munkám kész legyen.

Rohangászok egész nap mint pók a falon a laptop és a gyerekszoba között, nem tudok egy huzamban nettó 8 órát dolgozni mint az irodában.

Így reggel 6kor már a gépnél ülök és este 10kor még mindig, addigra vagyok kész. Egyszerűen úgy érzem nincs vége 0-24ben dolgozom és a gyerek se kapja azt a figyelmet, amit érdemelne. Tüzet oltok mindkét felé. Ha ez gáz, én vàllalom, készülök kifele, ez van.

2020. márc. 19. 11:43
 38/54 anonim ***** válasza:
74%
36: ne haragudj, hogy ezt mondom, nem akarlak megbántani. De nincs a gyerekednél valami idegrendszeri probléma, vagy bármilyen rendellenesség? Amit leírsz, az nagyon távol van a normálistól, de még a nehéz gyerektől is. Nekem a nagyobbikom nyáron lesz 5 éves, ő kezdetektől olyan, hogy nem szeret egyedül lenni, és egyfolytában igényelné a társaságunkat, de azért kb 3 éves kora óta képes megérteni, hogy most csendben kell picit lenni, egy ideig egyedül kell játszania. Babaként ő is visított ilyenkor mindig, de azért ennyi idősen már kellene értenie, hogy nem minden körülötte forog. Ha ennyire nem érti, bennem felmerülne, hogy valami nem stimmel. Bocs, tényleg nem rosszindulatból írom.
2020. márc. 19. 11:53
 39/54 anonim ***** válasza:
39%
Én elhiszem, hogy van akinek most nehéz. De ti meg elhihetitek, hogy nem csak azok rinyálnak, hanem kb mindenki! És mégis mit vártok? Legyen megint ovi, hogy kényelmesebb legyen a homeoffice, aztán utánam az özönvíz, lesz ami, lesz?? Most ez mindenkinek lemondásokkal jár, és ÁTMENETI ÁLLAPOT. Le lehet nyugodni a pitsába tényleg már és viseljétek el a gyerekeket pár hétre legalább, hogy ne legyünk nagyobb szarban!
2020. márc. 19. 11:53
 40/54 anonim ***** válasza:
26%

#38, érti. Csak nem hajlandó elfogadni. Ezt sem. Mint ahogy soha semmit. Ez is a nehéz, rossz, erőszakos természet része.

Azt kellene itt belátni, hogy ahogy a felnőttek, úgy a gyerekek sem egyformák. Engem ha direkt ilyennek neveltek volna, sem tudtam volna ilyen lenni soha, mint ő. Vele meg azóta nem lehet bírni, amióta kikönyökölték belőlem a szülőszobán. De biztos már a várandósság alatt is rosszul neveltem... 😏

Egy ilyen gyerekkel bezáródni persze, hogy elviselhetetlen, ez nem hiszti meg alkalmatlanság.

2020. márc. 19. 12:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!