Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ennyi alkalmatlan...

Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.

Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.

Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?

2020. márc. 18. 15:42
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
84%

Van már gyereked?

Barátnőimen látom, hogy oda vannak a gyerkőceikért, de nagyon kemény dolog a szülőség. Ez tényleg 0-24-es meló, nem lehet rá felkészülni. Ha kicsi a gyerek nincs olyan, h. te most fáradt vagy, mert ugye egy anya v. apa is lehet az. Ahol nincs udvar, kert, ahol kicsit kiszaladgálja magát egy gyerek, bizony nem könnyű bírni egy energiagombóc kisgyerekkel mondjuk az 50m2-es panelban. Persze lekötöd egy darabig, meg elvan egy ideig, de kemény dolog mind ezt több napon át.

2020. márc. 18. 15:52
 2/54 anonim ***** válasza:
88%
Szívem, nem kell nekem 8-10 óra a gyerekek nélkül. Tökéletesen elégedett lennék 5 perc nyugalommal.
2020. márc. 18. 16:01
 3/54 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj, hogy nem 3 napról van szó, hanem könnyen lehet, hogy 3 hónapról. Én is azt mondom, hogy piszok nehéz. Panelban lakunk, és van egy örökmozgó 5 évesem, mellette egy 1 éves. Nem tudok csak vele foglalkozni és nincsenek társai, unatkozik. Csinálunk feladatlapokat, társasozunk, kirakózunk, rajzolunk, de ez nem elégíti ki, főleg, hogy heti rendszerességgel sportol is. Pár hetet ki lehet bírni, de hónapokig ez kemény próbatétel. Nem csoda, hogy félnek a szülők.
2020. márc. 18. 16:07
 4/54 anonim ***** válasza:
88%

Azért mert be vagyunk zárva.

Nekünk nincs kert másfél szobás lakás.

Menni szoktunk mindene fele ami most tilos.Maskor a kintlétet úgy oldjuk meg hogy megyünk mamához neki nagy kertje van de ez most szintén tilos.

Nem vagyok pedagógus ,hogy ertsem hogy kell egy másodikost tanítani.

Bar ennek ellenére igyekszünk mindent megcsinalni.

De ez egy így börtön.....

2020. márc. 18. 16:28
 5/54 anonim ***** válasza:
43%
Nem 3 napot nem bírnak ki, mert már vasárnap óta ezen picsognak. Én sem értem. Addig tünci bünci a gyerek, amíg kicsi, utána már nem. Utána nyűg. És tudod mit, a legtöbben a gyeses anyák vannak ki, akik nem dolgoznak mellette. Még egy hét sem telt el, és ez megy. Hihetetlen. Nincs kijárási tilalom, aki akar az ki tud menni eldugott helyekre labdázni mondjuk. Csak az van, hogy kedvük nincs hozzá.
2020. márc. 18. 16:30
 6/54 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem sincs azzal gond, hogy kimerültnek érzik magukat a szülők. Nekem csak egy kétévesem és egy 7 hónapos várandósságom van, úgyhogy kioktatni tutira senkit sem fogok.

Ami inkább megdöbbent, hogy mennyien panaszkodnak nyilvánosan (pl. Facebookon) a gyerekeikre. És ebben nem az anyák egymás iránti támogatását érzem, hanem csak a picsogást, önsajnálatot :/ Ez viszont engem is zavar és szerintem nem szép dolog.

2020. márc. 18. 16:36
 7/54 anonim ***** válasza:
86%
Valószínűleg az a probléma, hogy tanítani kell őket. A többség nem pedagógus, márpedig anélkül azért nem oylan egyszerű úgy elmagyarázni valamit a gyereknek, hoyg az meg is értse....
2020. márc. 18. 16:37
 8/54 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nem azzal van bajom, hogy itthon vagyunk, hanem hogy home office ban vagyok és elég kemény napjaim vannak, teljes a káosz a piacon.

A 4 évesnek nem tudom megmagyarázni, hogy anya nem szabadságon van, hogy csendben kell lenni, mert telefonálok, most értekezleten van, bár úgy tűnik, hogy magamban beszélek a laptop előtt, hogy ezt a mailt most muszáj befejeztem.

Nem nagyon érdekli, nem érti, ő csak azt látja, hogy süt a nap, menjünk a játszóra.

Még csak a harmadik nap, de idegtépő, igen, alig várom, hogy vége legyen és minden a régi legyen.

2020. márc. 18. 16:37
 9/54 anonim ***** válasza:
89%
Én általában nagyon szeretem a gyerekeim társaságát, de képzelj el egy 8 órás homeoffice-t két gyerekkel (ovis és alsós sulis) egyedülállóként úgy, hogy se autó, se kert. Egyszerre kell dogozni, ellátni őket, az egyikkel tanulni, a másikkal legalább annyira foglalkozni, hogy ne legyen totál kuka. Bárhogy teperhetsz, valamiért mindenki haragszik rád a végén, hogy miért nem ő volt a sürgősebb.
2020. márc. 18. 16:42
 10/54 anonim ***** válasza:
67%
5-ös igaz, hogy nincs, de mindenkit arra kérnek, hogy csak ha muszáj, akkor hagyja el a lakhelyét. A gyerekkel való lenti játék nem számít annak. Nálunk a játszótereket is lelakatolták, ezzel jelezve, hogy tartsuk otthon őket.
2020. márc. 18. 16:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!