Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ennyi alkalmatlan...

Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.

Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.

Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?

2020. márc. 18. 15:42
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, akkor még egyszer, hátha átmegy. Nem a gyerekkel van a baj, normál esetben az ő társaságát élvezem a világon a legjobban, de most mellette napi 8-10 órát dolgozom(gyógyszeripar). Képzelheted, mi van most nálunk. És ha nem végzem el időben és megfelelően a munkám, Te lehet nem kapod meg 2 hét múlva a gyógyszert, amit szeretnél és sokan mások sem. Ez hatalmas felelősség úgy is, ha nem kell mellette egész nap foglalkozni egy 4 évessel, így meg aztán végképp. Szívesen cseréljék jelen helyzetben veled csak 1 napra, kíváncsi lennék utána a véleményedre.
2020. márc. 18. 18:39
 22/54 anonim ***** válasza:
91%
Azért nem arra készül egy anya sem, hogy ha gyereket vállal, majd hónapokig 24 órára lesz összezárva vele egy lakásban. Szerinted csak az való anyának, aki sosem panaszkodik, ha valami nem úgy sikerül, mint tervezte? Tök normális, hogy akit szeretünk - legyen az a szerelmünk, szülőnk, testvérünk, barátunk vagy akár a szenvedélyes hobbink/karrierünk - mellől is kell időnként szabadság és másfajta élmények, külső társaság vagy minimum egy kávészünet óránként. Nem az anyaság mércéje, hogy ki bírja ki jobban bezárva nagy népsűrűségben.
2020. márc. 18. 18:42
 23/54 anonim ***** válasza:
36%
Nekem is fura, hogy sokan hogy kivannak ezen amikor ilyeneket hallok, hogy nem a járványtól félnek hanem leginkább attól, hogy a családjukkal kell lenniük ilyen hosszan összezárva, lol. Én kifejezetten élvezem ezt, hogy az ovis kislányommal vagyok, az apukája is itthon van home officeban. Kicsit unalmas mert korlátozottak a programlehetőségek de semmilyen félelmem nincs ezzel kapcsolatban. A férjemmel örökké ellennék összezárva (is), ezért lett ő a férjem a gyerekért pedig rajongok és ugyan egy igazi nagy kópé és sok energiát igényel nem érzem tehernek a vele való időt. Megértem amúgy azokat akiknek ez kimerítő, sok fajta körülmény lehet de én speciel bármilyen körülmények között, bármeddig ellenék a családommal.
2020. márc. 18. 19:02
 24/54 anonim ***** válasza:
83%

Azt írod, mindenki tudja, mivel jár a gyereknevelés, mielőtt vállalja.

Egy: nem tudja mindenki. Kb. senki sem tudja.

Kettő: A gyereknevelés normál esetben nem arról szól, hogy két alsóst tanítsak itthon, akik minden normál tevékenységüktől (edzés, barátok) meg vannak fosztva, ennek megfelelően frusztráltak, miközben elvileg naponta 8 órát ugyanúgy dolgoznom kéne, mint eddig, és persze háztartást is vezetni kell.

Nem, itt nem arról van szó, hogy gyűlölök a gyerekeimmel lenni, de ami elvárás most a nyakamba szakadt, azt igen, gyűlölöm. Bocs.

2020. márc. 18. 19:41
 25/54 anonim ***** válasza:
13%
Csak abban reménykedem hogy az ilyen szólőkről ugyanígy fognak vélekedni a gyerekük ha idősek lesznek és gondozásra szorulnak.
2020. márc. 18. 19:42
 26/54 anonim ***** válasza:
83%
A barátnőd ettől érzi jobb anyának magát, te meg adod alá a lovat.
2020. márc. 18. 19:56
 27/54 anonim ***** válasza:
97%

Nézd, én 1-2 napja még eléggé be voltam pánikolva, mit fogok kezdeni az enyémekkel hónapokig. Lehet panaszkodtam, mert tudom szeretnek járni, nekem is igényem volt a felnőtt társaságra, jól éreztem magam a munkahelyem. Hétfőn reggel ovit bölcsit felhívtam, azt mondták ügyelet csak eü dolgozók gyerekeinek és köztisztviselők gyerekeinek vannak, nem tartozunk közéjük. Szóval más nem maradt, vissza gyesre. Dolgoztam már 1 éve és tényleg úgy megszoktam, szerettem járni. De tényleg, ki örül neki, hogy teljesen felforgatják az életét? Ezért alkalmatlan vagyok?

Azóta amúgy elvagyunk, mint a befőtt.... legalább újra van időm sokmindenre, pl nem csak hétvégén van süti stb.

2020. márc. 18. 19:59
 28/54 anonim ***** válasza:
88%

Mint évek óta gyerek(ek) mellől, home officeban dolgozó anyuka mondom: ez kva nehéz. Nem a gyerekekkel lenni. Hanem az, hogy emellett te a munkádat is 100%-osan lásd el, főzzél, mert otthon vannak, pakolj utánuk, mert otthon vannak, mossál, takaríts. Ehhez jön a sulis korú gyerekek szüleinek, hogy tanítónénit/bácsit kell játszani, ami amúgy egy külön szakma, és jó eséllyel nem ért hozzá. Plusz adalék, hogy ha nincs kert, és egy város közepén élnek, tényleg nem tudnak kimenni, akkor a gyerekek a mozgás hiányától még meg is zizzennek. Nekem könnyű, mert majdnem 5 éves ovisom és 14 hónaposom van, és van kert, na meg hozzá vagyok szokva, hogy mellettük dolgozom. Ja, és nincs főnököm. Ha a meló nem lenne, nagyonis tudnám élvezni, hogy hurrá, együtt lehetünk.

Más kérdés, hogy aki egy kertes házban, kistesóval gyesen sír, hogy de rossz, hogy otthon vannak a nagyok, az tényleg ássa el magát.

2020. márc. 18. 20:28
 29/54 anonim ***** válasza:
6%
Fel kéne fogni, hogy nem örökre zártak be az ovik, és ez egy átmeneti állapot. De a nagy sopánkodásban ez nem megy át.
2020. márc. 18. 20:55
 30/54 anonim ***** válasza:
85%

Nem a szülők alkalmatlanok, a helyzet borzasztó.

1. Vagy otthonròl dolgoznak, vagy nem biztos a munkahelyük , ès emiatt stresszesek. A gyerekkel való foglalkozàshoz idő kell, meg hogy jó idegàllapotban legyen a szülő.

2. Az iskolai tanrendet, napirendet erőltetik központilag, ami mar az iskolàban sem működött hatèkonyan , nemhogy otthon.

3. Be vannak zàrva, nem talàlkozhatnak emberekkel. Akinek nincs kertje nincs hol mozogjon.

4. Ez egy teljesen ùj helyzet mindenkinek. Az èn gyerekem magàntanuló , ès mi is nagyon hiànyoljuk azt, hogy nem nyüzsgünk, nem jàtszunk màs csalàdokkal a vìrus miatt. A befele forduló, nyugisabb gyerekeknek kezdetben àldàs lesz ez a helyzet, de a tàrsasàgit jobban igènylők nehezebben szoknak hozzà.

2020. márc. 18. 21:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!