Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?
Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.
Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.
Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?
Azt írod, mindenki tudja, mivel jár a gyereknevelés, mielőtt vállalja.
Egy: nem tudja mindenki. Kb. senki sem tudja.
Kettő: A gyereknevelés normál esetben nem arról szól, hogy két alsóst tanítsak itthon, akik minden normál tevékenységüktől (edzés, barátok) meg vannak fosztva, ennek megfelelően frusztráltak, miközben elvileg naponta 8 órát ugyanúgy dolgoznom kéne, mint eddig, és persze háztartást is vezetni kell.
Nem, itt nem arról van szó, hogy gyűlölök a gyerekeimmel lenni, de ami elvárás most a nyakamba szakadt, azt igen, gyűlölöm. Bocs.
Nézd, én 1-2 napja még eléggé be voltam pánikolva, mit fogok kezdeni az enyémekkel hónapokig. Lehet panaszkodtam, mert tudom szeretnek járni, nekem is igényem volt a felnőtt társaságra, jól éreztem magam a munkahelyem. Hétfőn reggel ovit bölcsit felhívtam, azt mondták ügyelet csak eü dolgozók gyerekeinek és köztisztviselők gyerekeinek vannak, nem tartozunk közéjük. Szóval más nem maradt, vissza gyesre. Dolgoztam már 1 éve és tényleg úgy megszoktam, szerettem járni. De tényleg, ki örül neki, hogy teljesen felforgatják az életét? Ezért alkalmatlan vagyok?
Azóta amúgy elvagyunk, mint a befőtt.... legalább újra van időm sokmindenre, pl nem csak hétvégén van süti stb.
Mint évek óta gyerek(ek) mellől, home officeban dolgozó anyuka mondom: ez kva nehéz. Nem a gyerekekkel lenni. Hanem az, hogy emellett te a munkádat is 100%-osan lásd el, főzzél, mert otthon vannak, pakolj utánuk, mert otthon vannak, mossál, takaríts. Ehhez jön a sulis korú gyerekek szüleinek, hogy tanítónénit/bácsit kell játszani, ami amúgy egy külön szakma, és jó eséllyel nem ért hozzá. Plusz adalék, hogy ha nincs kert, és egy város közepén élnek, tényleg nem tudnak kimenni, akkor a gyerekek a mozgás hiányától még meg is zizzennek. Nekem könnyű, mert majdnem 5 éves ovisom és 14 hónaposom van, és van kert, na meg hozzá vagyok szokva, hogy mellettük dolgozom. Ja, és nincs főnököm. Ha a meló nem lenne, nagyonis tudnám élvezni, hogy hurrá, együtt lehetünk.
Más kérdés, hogy aki egy kertes házban, kistesóval gyesen sír, hogy de rossz, hogy otthon vannak a nagyok, az tényleg ássa el magát.
Nem a szülők alkalmatlanok, a helyzet borzasztó.
1. Vagy otthonròl dolgoznak, vagy nem biztos a munkahelyük , ès emiatt stresszesek. A gyerekkel való foglalkozàshoz idő kell, meg hogy jó idegàllapotban legyen a szülő.
2. Az iskolai tanrendet, napirendet erőltetik központilag, ami mar az iskolàban sem működött hatèkonyan , nemhogy otthon.
3. Be vannak zàrva, nem talàlkozhatnak emberekkel. Akinek nincs kertje nincs hol mozogjon.
4. Ez egy teljesen ùj helyzet mindenkinek. Az èn gyerekem magàntanuló , ès mi is nagyon hiànyoljuk azt, hogy nem nyüzsgünk, nem jàtszunk màs csalàdokkal a vìrus miatt. A befele forduló, nyugisabb gyerekeknek kezdetben àldàs lesz ez a helyzet, de a tàrsasàgit jobban igènylők nehezebben szoknak hozzà.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!