Közösségbe járó gyerekedet mikor viszed orvoshoz és tartod otthon?
Ha lázas, akkor egyértelműen.
Ha kicsit folyik az orra, tehát napközben is szörcsög stb.
Köhögésnél ha szintén éjszaka is köhög, napközben is gyakori
Mivel a teljes bölcsi dolgozó szülőkből áll, általában a téli időszakban 5-6 gyerek mindig náthásan van bent. Mi sem tudtuk megoldani, hogy otthon legyünk ilyenkor, tehát csak akkor maradtunk otthon vele, ha láthatóan nagy volt a baj egy enyhe megfázásnál. Láz, nyűgösség, csúnya köhögés, zöld folyamatos orrfolyás, hasmenés stb.
Orvoshoz akkor vittem, ha az orrszíváson, itatáson és ambroxolon felül másra is volt szükség. Amúgy meg mindig ez az orvosi javaslat és általában csak “nyaktól fölfelé” szokott beteg lenni.
Ha rossz a közérzete. Meg persze ha lázas, de ő szinte sosem az. 5 éves, de utoljára talán 3 évesen volt lázas, akkor sem magas. A közérzet a fő szempont, vagy ha éjszaka sem tud aludni miatta. Esetleg ha tudom, hogy tuti fertőz, akkor is otthon tartom. Rugalmas a munkám, így meg tudom oldani. Inkább, mint hogy bemenjen a bölcsibe, tovább fertőzzön mindenkit, kétszer lassabban gyógyuljon, és még esetleg mást is kapjon el mellé..
Persze ha munka miatt nem megoldható, az más. Nem ítélem el azokat a szülőket sem, akik csak tényleg nagy betegségeknél tartják otthon. Nekem is volt, hogy fájt a hasa, de nem tudtam elkéretőzni a munkából, szóval ment oviba, és egész nap az ágyában feküdt.
Orvoshoz viszem, ha lázas, vagy rossz a közérzete.
Most itthon tartottam pl azért, mert nagyon köhögött éjjel, de szoktam azért is, ha nagyon náthás.
Míg nem voltam ennyire rugalmas, addig ilyen esetben is orvoshoz vittem, mert kellett a táppénz, most épp meg tudom oldani, így nem viszem.
Amíg nem jár iskolaelőkészítőbe a gyerek, addig a szülő bármit igazolhat. Az orvosi igazolást inkább azért kérik, hogy a gyerek meggyógyult, közösségbe mehet.
Nekem szerencsém van, mert én tudok itthonról dolgozni, én soha nem vittem a gyereket oviba, ha akár egy kicsit is náthás volt. Tekintettel vagyok arra, hogy neki is rossz a közérzete, meg a többieket sem akarom fertőzni. Sajnos sokan ezt nem tették meg, tudom, hogy dolgozni kell, de nem értem, ha neki kéne betegen dolgozni menni, az milyen?! A lányom csoportjában rendkívüli szülőit kellett összehívni, ahol elmagyarázták, hogy a házirend szerint az óvoda nem fogad beteg gyereket. Mindenki nézett nagy ártatlan szemekkel, hogy ő aztán nem hozza betegen a gyereket. Azt mondták be sem fogják venni a gyereket, de persze nem merték megcsinálni.
A fiam csoportjában jobb volt a helyzet, szerencsére, ott azért annyira nem vitték betegen a gyerekeket.
Orvoshoz gyakorlatilag teljesen felesleges vinni, mert úgysem ír már fel semmit, max. ha az ovi kéri az igazolást, akkor viszem át.
Nálam is a közérzet az elsődleges szempont. Ezen kívül nyilván láz, hányás, hasmenés, ömlő takony, durva köhögés stb esetén nem viszem. Mondjuk most pont itthon van, mert hazaküldték az oviból, hogy nagyon köhög és nagyon folyik az orra. Itthon egy grammot nem köhög és az orra sem folyik.
Elég rejtélyes. Óvónő persze leszúrt, de közben meg látom, hogy más gyerek raköhög az én gyerekemre, azt persze nem küldik haza, így mondjuk marha sok értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!