Miért van ennyi alkalmatlan szülő? Miért hisztiznek ennyien 3 nap után, hogy otthon kell lenni a gyerekkel?
Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mennyi szülőnek okoz gondot pár napig összezárva lenni a gyerekkel. Csak ezt a hisztit látom és hallom mindenhol, hogy ő nem tud a gyerekkel mit kezdeni.
Minek vállalnak gyereket ennyien ha abszolút nincs kedvük foglalkozni vele? Fogalmuk nincsen, hogy mit szeret, mi érdekli, mivel játszik a gyerek akit 5-10 éve nevelnek. Ezt mégis hogy? Inkább hordják ki halomra a játszótérre őket hagy fertőzzék össze-vissza egymást.
Eddig mindenki hangoztatta, hogy a gyerek az élet értelme, az ő kis csodájuk és jajj de szeretik. De 3 napot nem bírnak meglenni mellettük ha nem tudnak 8-10 órát külön tölteni tőlük. Miért kell így gyereket vállalni ha ennyire a töke kivan az összesnek hogyha foglalkozni is kell a gyerekkel?
Én meg azt tudom elképzelni, hogy igenis szeretik a gyermekeiket, de ide vagy más netfelületre járnak kifakadni, terheket letenni. Valahogy ki kell engedni a gőzt. És néha legjobb egy idegennek. Aztán úgyis újult erővel kell folytatni a dolgokat.
Nekem három kisfiam van, szerencsére nagy a ház, nagy a kert. Nem érzik bezártnak magukat, bőven van felület a mozgásigény kiélésére. "Csak" a szüntelen vitáikat kell kordában tartanom. És igen, nézek mint a luki nyúl, hogy oldjam meg a munkám egy részét, pláne az ő tanításukat. Apjuk késő este jár haza, ez mindig így volt.
Ha panelban laknánk, kis térben a három energiabombával, tutira kikészülnék én is! Úgyhogy megértem, ha valaki már most nehezen bírja, de majd mindenki alkalmazkodik. Muszáj lesz.
"Nincs kijárási tilalom, aki akar az ki tud menni eldugott helyekre labdázni mondjuk. Csak az van, hogy kedvük nincs hozzá."
Tudod, se kert, se kocsi. Nem tudom eldugott helyre vinni, mert a belvárosban vagyunk, egy zsúfolt lakótelep közepén. Kösz.
55 m² lakás 2m² erkéllyel, 2 gyerek, az apjuk home office-ban a gép előtt, és családilag a hányás hasmenésből gyógyulunk. Sikerült hazahoznia az utolsó napon a nagyobbnak (mondta is, hogy Benike ma kétszer hányt).
De könyörgöm mindenki tudja, hogy mivel jár a gyereknevelés mielőtt gyereket vállal. Hogy igen, baromi sok meló, az idegeidre mennek, 24 órás munka. Ezzel mindenki tisztában van amikor úgy dönt, hogy gyereket vállal. Ennyire nincs önismeretük az embereknek, hogy fogalmuk nincs arról, hogy nem fogják ezt bírni?
Rengeteg kisgyerekes ismerősöm van, ebből 2 akinek valóban való az anyaság. Érdekes módon ők imádják az új helyzetet, hogy végre van idő a gyerekkel lenni. Pont az egyikkel beszélgettem reggel, ebből született a kérdés is mert teljesen ki volt akadva, hogy mit képzelnek a szülők akik így állnak a gyerekükhöz. Mindenki tudja, hogy mit vállal amikor gyereket tervez, miért él ennyi ember álomvilágban? Mennyire lelkisérült gyereket fog az olyan felnevelni aki 3 nap után a háta közepére se kívánja a gyereket? Mennyit foglalkozhat amúgy vele ha 3 nap után megőrül? Erre nem tudok mit mondani csak azt, hogy az emberek 80%-a baromi felelőtlenül, nulla önismerettel vállal gyereket és későn jön rá, hogy gyűlöli az egészet.
Hogyha valami az életem értelme, ha imádom az egészet akkor nem borulok ki ha pár napig csak azzal kell foglalkoznom. Például imádom a munkámat, a legstresszesebb, legrosszabb napokat se úgy élem meg, hogy úr isten de szar ez az egész. Minden percét élvezem akkor is 12 órában kell nyomnom. Nem tudom elképzelni, hogy való olyannak gyerek akinek ennyire semmi kedve az egészhez és 3 nap alatt teljesen kikészül.
Süket vagy?
Nem csak a gyerekkel kell foglalkoznia sokunknak, hanem a napi 8 óra munka mellett figyelni a gyereket egy olyan nehezített helyzetben, ahol még a játszótérre se mehetünk ki kicsit kifújni magunkat.
Fogd fel vagy fújd a magadét, de nem ugyanaz a helyzet, mint csak 2-3 gyerekkel non-stop együtt lenni, de szabadon, stresszmentesen. (És könnyebb azoknak is, akiknek otthon is elég tér van.)
Kérdező, hiszen te gyerek nélkül is kész vagy már ebben a kialakult helyzetben. Ne haragudj, de nyilvánvalóan nincs neked.
Próbálj megnyugodni, lazíts, foglalkozz mással.
Átbeszéltétek a témát a gyerekes barátnőddel, jól tettétek, ennyi.
Kitartást Neked a köv. hónapokhoz :)
De nem ezzel jár, épp ez lenne a lényeg. Csak manapság várják ezt el szerencsétlen nőktől.
Anyáink sem foglalkoztattak, szórakoztattak minket reggeltől estig. Főztek, takarítottak, csinálták, amit kell, ráadásul feleennyire sem gépesített háztartásokban. Nem pedig órákig szobroztak a gyerek mellett, 100% figyelemmel, aktívan játszva.
Másrészt a gyereknevelés nem egyszemélyes műfaj. Sőt, nem olyan rég kezdték el "felkapni" azt a gondolatot, hogy egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell. Nem kell ezt szó szerint érteni nyilván, az lenne csak a lényege, hogy nem az a normális, hogy van egy darab anya, aki ébredéstől elalvásig gyerekezik magában. Rosszabb esetben több gyerekkel, próbálva két- vagy háromfelé szakadva. Közben valahogy megpróbálva elvégezni a házimunkát és kielégíteni a saját alapvető élettani szükségleteit, ami vagy sikerül, vagy nem, mert rosszabb esetben a gyerek aktívan, teljes erőbedobással, igen hatékonyan szabotálja. Ez így durvára nincs rendben.
Persze akinek olyan gyereket dobott a gép, mint amilyen anno én voltam, hogy inkább annak örültem, ha hagytak békén magamban molyolgatni, sokat és jól aludtam, nem voltam örök elégedetlen és ingerkereső, az egész évben vígan elkaranténozgat a gyerekkel. Még mielőtt jönne a szokásos: nem, ez nem nevelés kérdése. Magzatkorban meg a mai magyarországi szülesztés során dől el. Engem anno nem cs.sztek el már az anyám hasában. Az én gyerekem idegrendszerének meg már akkor bőven adtak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!