Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én érzem totál alkalmatla...

Csak én érzem totál alkalmatlan anyának magam ha a gyerekem (18hós) minden igyekezetem ellenére tök hisztis, akár otthon akár mások előtt?

Figyelt kérdés

Pedig tudom hogy ebben a korszakában van, és tiszta a lelkiismeretem hiszen mindent megpróbálok vele az adott helyzetben, mégis lever a víz és elvörösödök és rosszul érzem magam ha látszólag ok nélkül hisztizik.

Közben meg tudom és látom is hogy MINDEN gyereknek van rossz napja még a legtökéletesebbnek is.

Néha olyan érzésem van hogy van egy minimum hiszti mennyiség aminek ki kell törnie rajta minden héten és ha azon/azokon túl vagyunk, akkor minden szép és jó, de kikerülni egyszerűen nem tudjuk akárhogy is próbálkozom vele.

2011. jún. 2. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Vannak életkori sajátosságok, amiket át kell vészelni. Ettől még nem vagy rossz anya, csak fáradt és ideges, és ilyenkor az első, hogy az ember magát hibáztatja.

Túl leszel ezen a korszakon is, és aztán majd jön egy másik. :)

Nem gondoltam, hogy a gyereknevelés csak és kizárólag öröm és boldogság, és most hogy már van egy gyerekem, tudom, hogy tényleg nem csak ebből áll. Jócskán akad idegesség, nehézség, bánat, fáradtság is. De tök jól működik ilyenkor az emberi agy, mert utólag tényleg törli/enyhíti a rosszat, és felerősíti a szépet.

2011. jún. 2. 12:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, köszi és tudom hogy túl leszünk rajta (ő már a második gyerekem, mondjuk tök más személyiségek).

Csak valahogy alkalmatlannak és rossznak érzem magam és a hibákat keresem magamban ha rosszkedvű sírós vagy hisztis holott nem bántottam sose egyiket se, próbálok az ő fejükkel gondolkozni, végiggondolom nincs e vmi szükséglete kielégítetlenül hogy esetleg az zavarná, tudok e segíteni neki abban amit épp csinál de még nem képes rá stb...

És mikor az ember mindent végigzongorázik és a gyerek ugyanúgy vörös fejjel üvölt akkor kiakadok:))

2011. jún. 2. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, megértem. De sajnos én sem tudok jó praktikát. Nem könnyű.
2011. jún. 2. 13:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismerős de ezen át kell esned :). Nekem 2 éves a kisfiam és az enyém is tud hisztis lenni de én már nem is foglalkozom vele vagyis tudom hogy nem csak az én gyerekem ilyen :D

Nekünk ő az első gyerek és hát el is van kényeztetve mert ő a minden.

Nekem is vannak jobb és rosszabb napok.

Kitartás neked.

2011. jún. 2. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!