Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti nem vagytok kiakadva az új...

Ti nem vagytok kiakadva az új Városligeti Játszótér miatt?

Figyelt kérdés
Mert én nagyon! Nem messze lakunk, a Városligeti fasorra jár oviba, bölcsibe és iskolába a három gyerekem, fél 4-ig dolgozom, 4-re érek oda értük, és ma gondoltam megnézhetnénk az új játszóteret, a régire nagyon sokat jártunk, imádtuk, erre arra értünk oda 16:30-kor, hogy sárgamellényes emberek küldik ki a gyerekeket, mert bezár. Ugyanis sötétedik, és szerintük így veszélyes. Azt mondták a szülők a környéken, hogy bizonyos játékokkal csak animátorok felügyelete mellett lehet játszani, és ezért a szigor. Reggel pedig 8:30-kor nyit, pedig már előre vártam, milyen jó lesz reggel ovi és bölcsi előtt játszóterezni egy fél órácskát 8-tól, ahogy anno az iskolással is tettem, ugyanis elég 9:30-ra beérnem a munkába. Hát ezt is el kell felejtenem. Gyakorlatilag számunkra az a játszótér nem létezik, legfeljebb hétvégén, pedig ki a fenének épült, ha nem az ilyen családoknak, mint mi? Egyszerűen átverve érzem magam. 10 éve azért költöztem a Ligethez az első gyerekkel, mert azt gondoltam, milyen jó lesz majd oda járni a családdal, most meg hétköznap tulajdonképpen egy sima játszótérre nem tudunk elmenni már, ahol szabadon játszhatnak a gyerekek, mert csak olyankor van nyitva, amikor a legtöbb gyerek oviban, iskolában van. És én ráadásul 6 órában dolgozom! Aki 8 órában, az mit csinál? Rugdossa a sötétben a gyerekével a faleveleket? Vagy elmegy a már amúgy is tömött Benczúr-kertbe, ahogy mi fogjuk tenni valószínűleg. Az is vicc, hogy az egész Ligetben rossz a közvilágítás, kivéve ezt a játszóteret, ami kifejezetten jól ki van világítva, de pont ide már nem teheti be a lábát egy család sötétedés után. Ha most 16:30-kor bezár, akkor jövő hónapban meddig lesz nyitva? 15:30-ig??? (A sötétedéshez igazítják állítólag.) Teljesen ki vagyok borulva.
2019. nov. 7. 19:56
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
De miért jó sötétedéskor bezárni? Nem értem. Miért nem elég 7-8-kor?
2019. nov. 8. 08:57
 32/44 anonim ***** válasza:
78%

Nos én megértem a problémádat teljes mértékben. Volt egy játszótér, amit tudtatok használni kedvetek szerint, most pedig nincs. Elhiszem, hogy dühít. A helyedben tennék is valamit, mert egy kivilágított játszóteret tényleg lehetne használni. Önkormányzathoz bemenni, aláírást gyűjteni..

Mi nem nagyon jártunk télen a játszóra, de felénk is sokan használják még sötétben is, meg persze egyre korábban lesz sötét.

Off kérdés, de áruljátok már el, milyen lett a játszótér amúgy? És mit jelent az, hogy animátorok vannak? Milyen játékhoz kell animátor? Furdal a kíváncsiság és most hétvégén se tudjuk megnézni. Gondolom hétvégén irdatlan a tömeg. Ez az új ott van, ahol a magas dombon csúszdák is vannak?

2019. nov. 8. 10:02
 33/44 anonim ***** válasza:
22%
Hát nem tudom, felénk nem jar senki se iskola, ovoda elott jatszoterre, se sötétedés után.
2019. nov. 8. 10:39
 34/44 anonim ***** válasza:
64%

"Anyukák rá vannak függve, hogy kihajtják a gyereket, ők meg trécselnek a padon".

És? A gyereknek a kortársakkal kell minél több időt tölteni. A szülőnek meg esetleg ez az egyetlen alkalok, hogy beszélgessen, információt kapjon. Sok esetben itt alakulnak ki a későbbi családi barátságok is.

Komolyan, annyira unalmas már a sok kibicelés. Ha telefont nyomkodsz, az a baj (lehet, hogy a védőnőtől kérsz infót, ajándékot rendelsz, hozzátáplálós cikket olvasol, de ez mindegy). Ha szórakozni mész gyerek nèlkül, az a baj. Ha sehová nem viszed az a baj. Ha viszed játszóra de nem szólsz senkihez, az a baj. Ha szólsz vkihez. Ld fent..

Egy kivilágított játszón nem értem, mért ne lehetne ötkor jól játszani. Ma már nincsenek olyan telek. Tavaly karácsonyig tavaszi kabátban jártam. Novemberben még 20 fok volt. Nyilván nem jégviharban viszi a kérdező. A gyerekbek ezerszer egészségesebb, mint a játszóház. Ettől még otthon is marad idő játszani.

2019. nov. 8. 11:21
 35/44 anonim ***** válasza:
30%
Az élet hatalmas problémái.. :D
2019. nov. 8. 11:47
 36/44 anonim ***** válasza:
87%

33as, nálatok egész télen 4 után már minden gyerek bent van a lakásban? Mert nemsokára már 16 után sötét lesz.

Itt Pesten télen simán délután 4-6 között van élet a játszókon, jó nincsenek olyan sokan, mint jó időben, de vannak.

Én se szeretek ott vakoskodni, de még ovi után volt, hogy bementünk hintázni, szaladgálni egyet.

2019. nov. 8. 13:13
 37/44 anonim ***** válasza:
20%

36!

Nem Magyarorszagon élek, itt alapvetően elég ritkán vannak gyerekek a játszótéren. Többnyire hétvégén, vagy iskola szünetben, de csak napközben. 10 előtt és 4 után én még nem láttam itt egy gyereket se. Mondjuk itt esőben is kint vannak a gyerekek az iskola udvaron amúgy.

De Magyarorszagon se volt anno soha senki a jatszoteren az oszi-teli időszakban sötétedés körül.

2019. nov. 8. 13:20
 38/44 anonim ***** válasza:
81%
Off, de az elozo varosligetin is eleg zavaro volt hogy nincs megoldva a teli delutani jatszoterezes, ugyanis lampak bent nem voltak. En azon is elegge fel voltam haborodva. Es megertem az elkeseredettsegedet... en is sajnalom.
2019. nov. 8. 15:57
 39/44 A kérdező kommentje:
Igen, jó lett volna pár lámpa oda, de most se vagyunk előrébb. Lámpa lett, csak nem világít senkinek...
2019. nov. 8. 16:14
 40/44 anonim ***** válasza:
24%

Ezek szerint külf-ön se minden olyan szuper. Bizony jobb a gyereknek délután is még 1-2 óra a játszótéren.

Az oviban max egy órára vitték ki őket, a suliban még annyira se sajnos.

2019. nov. 8. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!