Ti nem vagytok kiakadva az új Városligeti Játszótér miatt?
Nos én megértem a problémádat teljes mértékben. Volt egy játszótér, amit tudtatok használni kedvetek szerint, most pedig nincs. Elhiszem, hogy dühít. A helyedben tennék is valamit, mert egy kivilágított játszóteret tényleg lehetne használni. Önkormányzathoz bemenni, aláírást gyűjteni..
Mi nem nagyon jártunk télen a játszóra, de felénk is sokan használják még sötétben is, meg persze egyre korábban lesz sötét.
Off kérdés, de áruljátok már el, milyen lett a játszótér amúgy? És mit jelent az, hogy animátorok vannak? Milyen játékhoz kell animátor? Furdal a kíváncsiság és most hétvégén se tudjuk megnézni. Gondolom hétvégén irdatlan a tömeg. Ez az új ott van, ahol a magas dombon csúszdák is vannak?
"Anyukák rá vannak függve, hogy kihajtják a gyereket, ők meg trécselnek a padon".
És? A gyereknek a kortársakkal kell minél több időt tölteni. A szülőnek meg esetleg ez az egyetlen alkalok, hogy beszélgessen, információt kapjon. Sok esetben itt alakulnak ki a későbbi családi barátságok is.
Komolyan, annyira unalmas már a sok kibicelés. Ha telefont nyomkodsz, az a baj (lehet, hogy a védőnőtől kérsz infót, ajándékot rendelsz, hozzátáplálós cikket olvasol, de ez mindegy). Ha szórakozni mész gyerek nèlkül, az a baj. Ha sehová nem viszed az a baj. Ha viszed játszóra de nem szólsz senkihez, az a baj. Ha szólsz vkihez. Ld fent..
Egy kivilágított játszón nem értem, mért ne lehetne ötkor jól játszani. Ma már nincsenek olyan telek. Tavaly karácsonyig tavaszi kabátban jártam. Novemberben még 20 fok volt. Nyilván nem jégviharban viszi a kérdező. A gyerekbek ezerszer egészségesebb, mint a játszóház. Ettől még otthon is marad idő játszani.
33as, nálatok egész télen 4 után már minden gyerek bent van a lakásban? Mert nemsokára már 16 után sötét lesz.
Itt Pesten télen simán délután 4-6 között van élet a játszókon, jó nincsenek olyan sokan, mint jó időben, de vannak.
Én se szeretek ott vakoskodni, de még ovi után volt, hogy bementünk hintázni, szaladgálni egyet.
36!
Nem Magyarorszagon élek, itt alapvetően elég ritkán vannak gyerekek a játszótéren. Többnyire hétvégén, vagy iskola szünetben, de csak napközben. 10 előtt és 4 után én még nem láttam itt egy gyereket se. Mondjuk itt esőben is kint vannak a gyerekek az iskola udvaron amúgy.
De Magyarorszagon se volt anno soha senki a jatszoteren az oszi-teli időszakban sötétedés körül.
Ezek szerint külf-ön se minden olyan szuper. Bizony jobb a gyereknek délután is még 1-2 óra a játszótéren.
Az oviban max egy órára vitték ki őket, a suliban még annyira se sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!