Baj, ha nem járunk játszótérre?
Másfél éves a kisfiam és csak a homokozás érdekli. Hintázni a játszótéren nem szeret, mert menne a homokozóba... Itthon a szobában minden nap beleül a hintába. Nyáron gyakran kivittem a játszóra, de mostanában már nem igazán. Sétálni, persze minden nap megyünk, emellett az udvaron is gyakran játszunk, labdázunk, kavicsot gyűjtünk...Ha tehetjük, heti 1-2 alkalommal baba-mama klubba is megyünk, havi kb. 2 alkalom szokott kimaradni.
Azért tettem fel a kérdést, mert a környezetemben szinte csak olyan anyukák vannak, akik minden nap játszótéren vannak minimum 2 órát... Én úgy gondolom, hogy másfél évesen még nem maradunk le semmiről... (pl. szocializációs és hasonlók)
Sosem voltam játszótéri típus.. Nem szeretek csacsogni másokkal és megunom hamar az ottlétet..
Épp ezért mi inkább más helyeken játszunk, kimegyünk a Kopaszi gátra futkosni, kavicsot dobálni a Dunába, Margitszigeten is addig mehet amíg lát, a vadaspark is tök jó ott, szóval mi inkább látványosság alapján megyünk ide-oda. Ennek ellenére nálunk is jó a szocializálódás, tök jól elvan más gyerekekkel is.
Most lesz 2 éves a fiam és most kezdtünk el kétnaponta játszótérre járni, de ezt is csak amiatt, mert nemsokára kezdi a bölcsit.
Játszóra mi is ritkán járunk. Ellenben sétálni, ki az udvarra napjában kétszer. Az utcabeli hasonló korú gyerekekkel játszik, labdázunk, fa levelet seprünk, gesztenyét, diót szedünk. Motoroztak, tolja a baba taxit. Vagy csak körbejárjuk a környéket a környékbeli nénik nagy örömére.
Ismeri a játékokat a játszón, szeret csúszdázni és hintázni is, a homokozó nagy kedvenc. Jövőre lesz itthon is vagyis semmiről nem marad le. Ezeken kívül baba-mama tornára, ringatóra, játszóházba is járunk, rendszeresen tölt időt a korabeli unokatesókkal is.
A játszótér azokat az anyukákat menti meg első sorban akik panelban/társasházban élnek, vagy olyan környéken ahol nincs lehetőség elengedni a gyereket 2 méternél messzebb. Nálunk iskolaszünetben sötétedésig nyűzsög a környék a gyerekektől. Fociznak, bicikliznek, rollereznek.
Miért baj, hogy homokozni szeretne?Sokat tanul közben.
10 hónapis korától járunk játszótérre, még mászott mikor elkezdtük.Most 16 hós, mászókázik, csúszdázik, homokozik, a hintát nem szeteti, emellett rengeteget tanul a többi gyerektől.
Szerintem a játszótéren sok olyan inger éri ami máshol nem.
Nem feltétlenül kell minden nap ott lenni két órát, de érdemes vinni heti két alkalommal.
Mi napi kérszer megyünk játszóra, délelőtt 2 óra, délután inkább séta és egy fél óra másik játszón.
Mondjuk nekem nincs lehetőségem baba-mama klubba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!