Ti jártok jatszoterre a másfél - 3 éves gyereketekkel?
Aki jar miért? Csak a gyerek miatt?
Aki nem, mit csinal helyette? Miert nem? A gyerek nem szereti vagy nincs a környéken jo játszótér?
Most foleg olyanoktol varok valaszt akiknek NINCS kertes háza.
Abból lehet szerintetek hatranya egy kisgyereknek ha nem viszik el a jatszoterre?
Nem vallatas, csak kivancsi vagyok ki, hogy latja.
Panelban laktunk, minden nap vittem a gyerekeket játszóra, akár napi 2x is. Váltogattuk a játszótereket, ha csak sétálni, biciklizni indultunk, akkor is betértünk hintázni. Szerintem nagyon jó dolog a szabadban a gyerekeknek mozogni, más gyerekekkel ismerkedni, játszani.
Amióta kertesházban élünk, van saját játszóterünk, jöhetnek barátok az oviból, iskolából, de így is igénylik a játszóterezést.
Igen, megyünk, pedig kertesben lakunk.
Két okból.
Az egyik, hogy szüksége van hasonló korú, illetve vele egykorú gyerekek társaságára. Oviba még nem jár, így csak a játszón találkoznak.
A másik, hogy az agy fejlődése, és a mozgások erősen összefüggenek. Lépcsőzés, ugrálás, hinta, forgás, le-föl rugózás, egyensúly fejlesztése. Ezekre van a hinta, libikóka, csúszda, mászóka, és a többi. Nálunk is van hinta, homokozó, de azért egy full felszerelt játszóteret körhintàval és mászó várral kevesen engedhetnek meg maguknak.
Van itthon is hinta-csúzda-trambulin, de heti pár alkalommal viszem is őket játszótérre.
Szerintem főleg lakásban lakó gyereket muszáj vinni, mozgásfejlődés, ki a szabad levegőre.
Én csak a gyerek miatt járok, mert társasházban lakunk és nagy a mozgásigénye, imád járni. 10 hónapos korában vittem először, akkor még csak hintázni. Most 2 éves. Naponta megyünk, van, hogy kétszer is. Társasági életet nem nagyon élek ott, mert a gyerekre figyelek. Számára azonban szocializációs színtér ez is, mert nem bölcsis.
Hátránya lehet-e, ha nem viszik? Nem hiszem, ha van máshol is lehetősége elegendő mozgásra. Viszont a fiam imádja, nem lenne szívem megvonni, hiszen annyira élvezi. Plusz örömforrás számára.
decemberi a gyerekem, így lényegében másfél éves körül volt, amikor játszótérre kezdtünk járni.
Kezdetben csak a gyerek miatta, meg hogy én ne bolonduljak meg a 4 fal között, azaz ne ott nyúzzon, hanem a homokban. Bár volt, hogy konkrétan 2 órán keresztül ült a hintában és löktem. nagyon élveztem :D
Olyan 5-6 éves volt, amikor már nem kellett minden lépését őrizni, nem igényelte, hogy mellette legyek, akkor lettünk "padon pletyiző, nem odafigyelő anyukák" a csoporttársak szüleivel. pedig előtte ki nem állhattam ezt a kasztot :D
Most 8 éves és már nem akar menni, úgy érzi, nagy hozzá. Én meg mennék, mert hiányzik a társaság.
Így múlik el a világ dicsősége :D
Amúgy hátránya lehet, mert ebben a korban meg lehet ismerni egy csomó hasonszőrűt, akivel majd később együtt kerül oviba, iskolába. Nem mindegy, hogy van-e ott ismerős arc, vagy nincs. Ráadásul másfajta barátságok ezek, mint amik az oviban kialakulnak. Itt lehet bandázni, nagyokhoz csapódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!