Ti nem vagytok kiakadva az új Városligeti Játszótér miatt?
Napi 3 óra javasolt legalább a gyerekeknek szabad levegőn. Azért nem jó az otthon és nem elég az óvi.
A 0 fok meg mért baj? Télen nappal is van annyi, attól még jó a gyereknek a szabadban, felöltözve.
Ha a szülő egy fára másztatja, azt lehet, de a játszótéren nem játszhar?
Szerintem jó amúgy ha éjjelre bezárják és őrzik.
Oké, nem a környékbeli gyerekeknek. De akkor kinek? Mert a 3 év feletti gyerekek legtöbbje valamilyen intézményben van reggel 8-9 és délután 3-4 között, akárhol is lakjanak.
Amúgy se az ovisom, se a bölcsisem nem vitték ma ki az udvarra.
Ehhez a konkrét esethez nem akarok hozzászólni, de abból nekem is nagyon elegem van, hogy lassan az összes belvárosi parkot (azt a rohadt keveset), vagy épp két panelház közötti zöldterületet - mindenféle vandalizmus, hajléktalanok, huligánok ürügyén - lezárnak. Úgy gondolom, a közterület azt jelenti, hogy én akkor gyakorlom ott a közterülethez való jogaimat, amikor akarom. Nekem ne mondják meg, hogy hány órakor illik sétálgatni, és mikor nem. Tipikus eset, hogy pl. forró nyári este az elviselhetetlenül átmelegedett házból lemennének az emberek és kiülnének a ház előtti parkba a padokra - ahogy az 100 éven át szokásban volt. De nem lehet, mert büszkén hirdetik, hogy körbekerítették, és lezárták, mert volt (vagy lett) ott valami szaros mászóka is. Innentől kezdve nem elég, hogy nem lehet odamenni, és használni a területet, eleve 200 métert kerül az ember, ha át akar menni akárhová. Kisboltba, buszmegállóhoz... Ezrével vannak ezek a példák városszerte. És mindezt azért, mert Pesten 1000 lakosra jut 2-3 gyerek, vagy kimondom: nulla. Öregasszonyok kiülnének a padra este, szerelmespárok kiülnének a padra este, középkorúak keresztülmennének ott este. 1000-szer annyi van belőlük Pesten, mint kisgyerekes család.
De látom, most már őket is zavarja, hogy minden "közterület" le van kerítve, és kulcsra zárva.
Én úgy gondolom, a közterület az közterület, nem pedig valami múzeum udvara, ahol köszönjem meg, hogy odaengednek... Anyáméknál is van egyetlen park messze környéken a Belvárosban, sötétedés után zárják, magyarul 15 éve nem jártam benne. Hát köszönöm szépen, az ilyen parknál az összehugyozott, sittel telihordott, gaztenyészet MÁV-delta is jobb park, mert az legalább létezik.
Nem értettem sosem ezt a játszótér-mániát. Anyukák rá vannak függve, hogy kihajtják a gyereket, ők meg trécselnek a padon. Ez amúgy sem egy éjszakai műfaj. Vidd haza a gyereked, foglalkozz vele, társasozzatok, fessetek stb.
Másrészt ha ennyire igényed van a kertre, nem kellett volna a belvárosba költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!