Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti nem vagytok kiakadva az új...

Ti nem vagytok kiakadva az új Városligeti Játszótér miatt?

Figyelt kérdés
Mert én nagyon! Nem messze lakunk, a Városligeti fasorra jár oviba, bölcsibe és iskolába a három gyerekem, fél 4-ig dolgozom, 4-re érek oda értük, és ma gondoltam megnézhetnénk az új játszóteret, a régire nagyon sokat jártunk, imádtuk, erre arra értünk oda 16:30-kor, hogy sárgamellényes emberek küldik ki a gyerekeket, mert bezár. Ugyanis sötétedik, és szerintük így veszélyes. Azt mondták a szülők a környéken, hogy bizonyos játékokkal csak animátorok felügyelete mellett lehet játszani, és ezért a szigor. Reggel pedig 8:30-kor nyit, pedig már előre vártam, milyen jó lesz reggel ovi és bölcsi előtt játszóterezni egy fél órácskát 8-tól, ahogy anno az iskolással is tettem, ugyanis elég 9:30-ra beérnem a munkába. Hát ezt is el kell felejtenem. Gyakorlatilag számunkra az a játszótér nem létezik, legfeljebb hétvégén, pedig ki a fenének épült, ha nem az ilyen családoknak, mint mi? Egyszerűen átverve érzem magam. 10 éve azért költöztem a Ligethez az első gyerekkel, mert azt gondoltam, milyen jó lesz majd oda járni a családdal, most meg hétköznap tulajdonképpen egy sima játszótérre nem tudunk elmenni már, ahol szabadon játszhatnak a gyerekek, mert csak olyankor van nyitva, amikor a legtöbb gyerek oviban, iskolában van. És én ráadásul 6 órában dolgozom! Aki 8 órában, az mit csinál? Rugdossa a sötétben a gyerekével a faleveleket? Vagy elmegy a már amúgy is tömött Benczúr-kertbe, ahogy mi fogjuk tenni valószínűleg. Az is vicc, hogy az egész Ligetben rossz a közvilágítás, kivéve ezt a játszóteret, ami kifejezetten jól ki van világítva, de pont ide már nem teheti be a lábát egy család sötétedés után. Ha most 16:30-kor bezár, akkor jövő hónapban meddig lesz nyitva? 15:30-ig??? (A sötétedéshez igazítják állítólag.) Teljesen ki vagyok borulva.
2019. nov. 7. 19:56
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
67%

Napi 3 óra javasolt legalább a gyerekeknek szabad levegőn. Azért nem jó az otthon és nem elég az óvi.

A 0 fok meg mért baj? Télen nappal is van annyi, attól még jó a gyereknek a szabadban, felöltözve.

Ha a szülő egy fára másztatja, azt lehet, de a játszótéren nem játszhar?

Szerintem jó amúgy ha éjjelre bezárják és őrzik.

2019. nov. 7. 21:00
 12/44 A kérdező kommentje:

Oké, nem a környékbeli gyerekeknek. De akkor kinek? Mert a 3 év feletti gyerekek legtöbbje valamilyen intézményben van reggel 8-9 és délután 3-4 között, akárhol is lakjanak.

Amúgy se az ovisom, se a bölcsisem nem vitték ma ki az udvarra.

2019. nov. 7. 21:00
 13/44 anonim ***** válasza:
59%
Játszóház meg. Én a camponásat láttam, undorìtó. Néha jó lehet lemozgatásra, de naponta, levegő helyett?
2019. nov. 7. 21:02
 14/44 anonim ***** válasza:
77%
A mi környékünkön is bezár az összes játszótér sötétedéskor. 8-kor nyitnak. Egy van ami nincs bekerítve, de ott cigi csikkek stb van mindig szétdobálva.
2019. nov. 7. 21:06
 15/44 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, akkor nálatok hogy van? Késő ősztől tavaszig nem játszótereznek az ovisok és iskolások?
2019. nov. 7. 21:10
 16/44 anonim ***** válasza:
80%

Ehhez a konkrét esethez nem akarok hozzászólni, de abból nekem is nagyon elegem van, hogy lassan az összes belvárosi parkot (azt a rohadt keveset), vagy épp két panelház közötti zöldterületet - mindenféle vandalizmus, hajléktalanok, huligánok ürügyén - lezárnak. Úgy gondolom, a közterület azt jelenti, hogy én akkor gyakorlom ott a közterülethez való jogaimat, amikor akarom. Nekem ne mondják meg, hogy hány órakor illik sétálgatni, és mikor nem. Tipikus eset, hogy pl. forró nyári este az elviselhetetlenül átmelegedett házból lemennének az emberek és kiülnének a ház előtti parkba a padokra - ahogy az 100 éven át szokásban volt. De nem lehet, mert büszkén hirdetik, hogy körbekerítették, és lezárták, mert volt (vagy lett) ott valami szaros mászóka is. Innentől kezdve nem elég, hogy nem lehet odamenni, és használni a területet, eleve 200 métert kerül az ember, ha át akar menni akárhová. Kisboltba, buszmegállóhoz... Ezrével vannak ezek a példák városszerte. És mindezt azért, mert Pesten 1000 lakosra jut 2-3 gyerek, vagy kimondom: nulla. Öregasszonyok kiülnének a padra este, szerelmespárok kiülnének a padra este, középkorúak keresztülmennének ott este. 1000-szer annyi van belőlük Pesten, mint kisgyerekes család.

De látom, most már őket is zavarja, hogy minden "közterület" le van kerítve, és kulcsra zárva.

Én úgy gondolom, a közterület az közterület, nem pedig valami múzeum udvara, ahol köszönjem meg, hogy odaengednek... Anyáméknál is van egyetlen park messze környéken a Belvárosban, sötétedés után zárják, magyarul 15 éve nem jártam benne. Hát köszönöm szépen, az ilyen parknál az összehugyozott, sittel telihordott, gaztenyészet MÁV-delta is jobb park, mert az legalább létezik.

2019. nov. 7. 21:20
 17/44 anonim ***** válasza:
70%
Őszintén nem tudom, hogyan játszóznak a nagyobbak, két évessel vagyok itthon. Azokkal találkozunk a játszón akik a nagytesót elvittèk az oviba és utàna bejönnek.
2019. nov. 7. 21:51
 18/44 anonim ***** válasza:
72%
Gondolom, hétvégén játszóznak.
2019. nov. 7. 22:05
 19/44 anonim ***** válasza:
19%

Nem értettem sosem ezt a játszótér-mániát. Anyukák rá vannak függve, hogy kihajtják a gyereket, ők meg trécselnek a padon. Ez amúgy sem egy éjszakai műfaj. Vidd haza a gyereked, foglalkozz vele, társasozzatok, fessetek stb.

Másrészt ha ennyire igényed van a kertre, nem kellett volna a belvárosba költözni.

2019. nov. 8. 01:02
 20/44 A kérdező kommentje:
Éjszakai műfaj? 16:30-kor? Na ne már! A gyerekeknek igenis szükségük van játékra a szabadban, ez nem az anyukák passziója. Az meg nem oké, hogy ha a lakóknak gondjuk van valamivel a környéken, akkor a válasz az, hogy minek lakik ott. Ráadásul én pont a Liget közelsége miatt költöztem ide, hogy oda vihessem játszani a gyerekeimet, mert ezerszer jobbnak találtam 10 éve, mint egy XVII. kerületi kertest, ahonnan egy órát ingázom a belvárosba a munkahelyemre.
2019. nov. 8. 03:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!