Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti nem vagytok kiakadva az új...

Ti nem vagytok kiakadva az új Városligeti Játszótér miatt?

Figyelt kérdés
Mert én nagyon! Nem messze lakunk, a Városligeti fasorra jár oviba, bölcsibe és iskolába a három gyerekem, fél 4-ig dolgozom, 4-re érek oda értük, és ma gondoltam megnézhetnénk az új játszóteret, a régire nagyon sokat jártunk, imádtuk, erre arra értünk oda 16:30-kor, hogy sárgamellényes emberek küldik ki a gyerekeket, mert bezár. Ugyanis sötétedik, és szerintük így veszélyes. Azt mondták a szülők a környéken, hogy bizonyos játékokkal csak animátorok felügyelete mellett lehet játszani, és ezért a szigor. Reggel pedig 8:30-kor nyit, pedig már előre vártam, milyen jó lesz reggel ovi és bölcsi előtt játszóterezni egy fél órácskát 8-tól, ahogy anno az iskolással is tettem, ugyanis elég 9:30-ra beérnem a munkába. Hát ezt is el kell felejtenem. Gyakorlatilag számunkra az a játszótér nem létezik, legfeljebb hétvégén, pedig ki a fenének épült, ha nem az ilyen családoknak, mint mi? Egyszerűen átverve érzem magam. 10 éve azért költöztem a Ligethez az első gyerekkel, mert azt gondoltam, milyen jó lesz majd oda járni a családdal, most meg hétköznap tulajdonképpen egy sima játszótérre nem tudunk elmenni már, ahol szabadon játszhatnak a gyerekek, mert csak olyankor van nyitva, amikor a legtöbb gyerek oviban, iskolában van. És én ráadásul 6 órában dolgozom! Aki 8 órában, az mit csinál? Rugdossa a sötétben a gyerekével a faleveleket? Vagy elmegy a már amúgy is tömött Benczúr-kertbe, ahogy mi fogjuk tenni valószínűleg. Az is vicc, hogy az egész Ligetben rossz a közvilágítás, kivéve ezt a játszóteret, ami kifejezetten jól ki van világítva, de pont ide már nem teheti be a lábát egy család sötétedés után. Ha most 16:30-kor bezár, akkor jövő hónapban meddig lesz nyitva? 15:30-ig??? (A sötétedéshez igazítják állítólag.) Teljesen ki vagyok borulva.
2019. nov. 7. 19:56
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
4%

Nagyon régóta "bezarjak" a játszótereket. Mindenütt ki van téve a tábla hogy x időpont után nem tartózkodhat ott senki. Nyilván ahol nincs kerítés, technikailag nem megoldahto a valódi bezárás.

Amúgy meg az általad írt időpont pont sötétedés után, illetve világosodás elott van, normalis ember amuyg se megy olyankor játszótérre.

2019. nov. 8. 06:30
 22/44 A kérdező kommentje:
Semmi bajom azzal, hogy bezárják éjszakára. A problémám az, hogy ilyen korán. 10 évig jártam a régi játszótérre, és 5 és 6 között még télen is sok család járt oda. Úgy látszik sok errefelé a nemnormális...
2019. nov. 8. 07:17
 23/44 A kérdező kommentje:
Mellesleg reggel 8 messze nem világosodás előtt van. Nézz ki az ablakon!
2019. nov. 8. 07:19
 24/44 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kerdezo, itt nálunk nincs világos most reggel fél nyolckor se, hamarosan pedig 8kor se lesz az. Délután pedig már négykor félhomály van. Tudod, a tél közeledik. Átlag ember meg amúgy se jár hajnalban játszótérre. 9kor is elég menni.
2019. nov. 8. 07:28
 25/44 anonim ***** válasza:
13%
Te frankón kimennél reggel 6-kor a játszótérre? Eszembe nem jutna, szegény gyerek emiatt keljen 5-kor 7 helyett?
2019. nov. 8. 07:45
 26/44 anonim ***** válasza:
43%
Őszintén nem értem, miért vagy ennyire fennakadva. A ligetet nem zárják be, reggel 8-kor és du 5-kor is kimehettek egy labdával, meg szedhettek falevelet. De bevallom, én a 3. gyerekemmel fejezem be idén az óvodát, és SOHA nem mentünk reggel játszóra, úristen, örülök, ha beérünk időben egyáltalán... :D És délután se szoktunk, mert nálunk mindig kimennek a udvarra, és hazafele nem esik útba egy játszó se. Majd tavasszal, amikor már meleg van, meg világos, na akkor szoktunk délután kolbászolni. Még mindenki él. :)
2019. nov. 8. 08:00
 27/44 anonim ***** válasza:
30%
Teljes mértékben oké, hogy sötétben nem küldöm a gyereket fel a mászókára, és a nulla fokban nem ültetem a csúszdára. Most még nem, - de hamarosan itt a nyirkos havas esős idő, akkor majd ezek a játékok csúszni is fognak. Azért van sötét 16:30-kor mert tél van lassan, nem tudom tudod e? Majd ha jön a nyár, akkor világos lesz 21:00-ig, addig meg csak sétálj a gyerekekkel ha annyira akarsz, vagy vidd őket játszóházba. Foglald le őket otthon. Egy gyerek se ment tönkre benne, hogy fél öt után sötét van már, és bent kell lenni. Túlfondolod ezt most nagyon.
2019. nov. 8. 08:09
 28/44 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk 8-9 körül zárják télen. A szülők harcolták ki, mert a gyerekek érdekében muszáj volt. Sajnos nem sétálgattak vagy a padon ültek a fiatal párok. Óvszer, alkoholos üvegek, használt tűk voltak szerteszét. Nem beszélve a padon alvó és a bokorba ürítő csövesekről.

Azt, hogy mikor nyit nem tudom, de estig nyitva van télen nyáron. Nyáron talán tovább is.

2019. nov. 8. 08:25
 29/44 anonim ***** válasza:
15%

Nem vagyok ki akadva jó hogy sötétedés előtt ezek szerint fél 5 kor bezárják ,és csak reggel 8 kor nyitják ki legtöbb gyereket nem akarják ezért felkelteni hogy ovi elött játszozon ,hanem simán felkelés öltözés és indulás oviba .délután 4 kor meg haza ,nem játszoznak max fél órát ,persze aki 3 kor el hoza a ovibol az tud böven játszozni a gyerekel ,az iskolások meg hétvégén mennek játszoterezni .amikor úgy is nyitva van park.

Amúgy az legszuperebb játszótér most .

2019. nov. 8. 08:43
 30/44 A kérdező kommentje:

Az este 8-9 órai zárás teljesen rendben van.

És sehol nem írtam, hogy reggel 6-kor mennék játszóra. De a kisiskolást 7:45-re kell bevinni a suliba, utána elég 9-re bevinnem a kisebbeket, így lenne időnk kb. 8:40-ig játszózni.

Nem háborognék ennyire, ha nem egy jól funkcionáló játszóteret bontottak volna le emiatt.

Különben meg ha valaki nem akar játszózni a gyerekével délután 5-kor a sötétben, az ne tegye. De ha valaki szeretne, és van is jatszó a közelben, az miért ne tehetné? Nem értem ezeket a válaszokat.

Ha pl. betiltanák a mesék sugárzását délután, akkor a meséket szerető családok csak ne háborogjanak, mert én és még páran károsnak tartjuk a meséket, és úgyse nézetünk a gyerekeinkkel?

2019. nov. 8. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!