Miért nem értik meg, hogy nem néptáncozni szeretnék? 14/L
Sziasztok 3 éves korom óta táncolok.
Mostmár 6 éve hip.hop táncolok vagyis 6 éve versenyzek
ezzel a táncal.
De a szüleim folyamatosan azt mondják,hogy nekem
néptáncoznom kéne és nem ilyeneket táncolni.-.-
Egyszerűen ez a néptánc.áhh.
Jó tiszteljük meg tartsuk meg a hagyományokat,de egyszerűen nem látom értelmét annak,hogy miért kéne
feladom azt amit 6 éve csinálok (vagyis több)..
és már külföldre is szoktunk menni versenyezni.
Ennek élek.Kiskorom óta ők szoktattak a táncra.
Már 11 éve táncolok folyamatosan és most álljak át
egy teljesen más stílusra.
Főleg ugy,hogy kénszerből kelljen járnom.
Mert,hogy anyukámnak is ez volt picinek a vágya,csak ők
nem tudták fizetni és ezért én járjak.
Hiába mondom,hogy ayu neked miért lenne jó ez?
Meg,hogy én nem szeretnék,meg,hogy nem látom értelmét.
De nem érdeklni.Mit mondhatnék neki?Mindig csak a vita
van belőle!!
Léccives segítsetek.
14/L
Utolsó válaszolonak a végét nem nagyon értem.de tök mindegy.
Hát nem vagyok valami majmolo,de mindig szívesebben
vagyok ott.Igen vannak szegények,de mégis kevesebb,mint
itt.
Majd középiskolában tanulni fogsz történelmet és ha szorult beléd egy kis értelem megváltozik a véleményed.
Nyugaton minden szép és jó? Haha. Kezdjük azzal, hogy koszos mint egy szemét telep. Sevillában szó szerint bokáig lehet gázolni a szemétben.
Az usa mit tett le az asztalra? Na, ezt is tanulni fogod, 9.-ben még nem majd a felsőbb osztályokban.
Ja, és kezdjük azzal, hogy amerikai nemzet tulajdonképpen nem létezik.
Utolsó válaszoló:
Ez tetszik :).bár nem angolul hanem hollandul mondták
(egy bácsi volt velünk aki hollandul is beszél)..
Utolsó előtti:
Te nagyon okos művelt ember vagy-.-
a néptánc egy gagyi sz@r fostalicska :D a magyarok is tiszta szegények .. magyar zene is egy sz@r nem csoda hogy külföldön nem játsszák azokat a zenéket ..
kár hogy nem tudok elmenni innen Magyarországról ..
nincs rá lehetőségem de amint lesz én megyek innen.. és az is biztos hogy itt nem fogok dolgozni mert 2 év alatt nem gyűlik össze még egy kocsira se pénzem meg semmire se.. ennyik vagytok magyar fanok
Mindenki menjen külföldre, és próbálja meg a szerencséjét... valakinek mázlija lesz, valaki szarabb helyzetbe kerül, mint ha itthon maradna.
Pl egy ismerősöm 36 éves nő, 10 éve kint élnek New Yorkban a férjével, teljesen átlag melóval, a város egyik gagyibb negyedében van egy egyszobás kis albérletük, egyikőjük TELJES fizetése erre megy el, a másikójuké meg a megélhetésre, spórolni szinte semmit nem tudnak, lassan 40 évesek és kétségbe vannak esve, hogy nem tudtak és valószínű már nem is fognak tudni gyereket vállalni.
Egy másik ismerősöm Angliába ment férjhez, gyereket szült a pasasnak. 10 év után szarrá verte az asszonyt, aki most elköltözne, de nincs miből, nincs hova (pedig dolgozott)... hazaköltözni nem tud, mert a szüleinél nincs hely, itthon már nincs semmije... Kint bérelni egy lakást nincs elég pénze, pedig kisvárosban élnek. Egyelőre pár hétre egy kinti barátnője fogadta be, az6tán még kitudja mi lesz... Arról nem is beszélve, hogy külföldön nem a magyar munkásokra várnak, ez régen volt! Mostmár örülnek ha a saját honfitársaiknak tudnak melót adni! (Bár egy gyorsétteremben is letöltheti az ember az éltét)
Harmadik ismerősöm 3 évig dolgozott és élt kint Németországban. Baromi jól keresett a magyarokhoz képest, de abszolút nem a kinti árakhoz képest. Igen úgy TALÁN van értelme, hogy amit pár év alatt összeszedsz itthon éled fel, de amúgy kint sincs kolbászból a kerítés. Vannak szerencsések, igen... de azok itthon is vannak csak körül kell nézni! Nekem ennyi a véleményem, ha valaki menni akar, hát menjen engem nem zavar, csak utána ne panaszkodjon, mert nem úgy van, ahogy a tv-ben látta! :)
Na akkor énis hozzá teszek egykis jót a külföldröl :)
Keresztanyukám kiköltözött,hotelben dolgozott,jól keresett,12 évet kint élt.Előléptették elég jó szinten volt (takaritonál kezdte).Nyitott egy cukrázdát odakint,közbe itthoni számlán utalt magának fontot jó sok pénzt összegyűjtött.Hazaköltözött.Vett egy panelt
csinált egy iszonyú lakást.Nagyon fullosat (:
Van egy állása és nagyon jól megél.Még mindig van pénze.
Akkor ez egy véletlen volt??:)
Aztán most u.tesomék kiköltöztek 2 gyerekkel.
Az u.tesom anyukája beszél:
németet,franciát,magyart,spanyolt.
Felvették egy nagyon jó cégnél,előlépteték
nagyon jól keresik ő is.de ezt nem ragozom.
Figyelj nem szeretnék vitatkozni,én nem tudom kinek
mi a jó stb.
gyerek vagyok ha felnőtt leszek megmondom neked (:
Ti biztos jobban tudjátok ezt nállam,még énsem
tudom,hogy-hogy fogok megélni meg,hogy elköltözök.e
innen.
Nem, bizonyára nem véletlen, viszont amiket felhoztál, azokat itthon is meg lehet valósítani még MA IS! :) Mi kell ahhoz hogy 4 nyelven beszélj? Egy jó gimnázium és baromi sok szorgalom (így még fizetni sem kell érte, ha sok pénzed van, nyelviskola)! Én 3 nyelven beszélek pedig sosem laktam külföldön, csak viszonylag tűrhető közép suliba kerültem, ahol több nyelv közül lehetett választani, nem csak angol-német... Városban élünk, flottul berendezett családi házban mindennel amire csak szükségünk van, pedig a szüleim sem éltek sosem külföldön! :) Sosem kellett imádkoznunk hogy hó végén teljen még kenyérre (ezt most lekopogom), de az én szüleim is végig jártak a ranglétrát, és estek is már le a közepéről! Ha az embernek van egy JÓ diplomája, nem egy tömeg, semmire sem jó szakon végzett valaki, akkor igen is eltud helyezkedni, és lesz munkája, ezt látom itt a városban és a főiskolán.
Ami miatt a családok lesüllyedhetnek, az a nem tanulás, a "tömeg diploma", a munkahely elveszítése, a család széthullása, egy kereső fél halála, gazd.válság --> eladósodás, stb... Sajna van olyan ami ellen az ember nem tud mit tenni, így alakult az élete, talpra kell állni valahogy, viszont vannak olyan szegény családok (nem célozgatok:D), ahol ölbe tett kézzel várják a segélyeket és teljesen feladták a munka keresést, ahelyett hogy továbbképeznék magukat több tucat támogatással szinte ingyen.
A rokonodnak szerencséje volt hogy jókor volt jó helyen, mást is előléptethettek volna helyette... ha akkor nem teszik, lehet még mindig ott takarítana és semmi extrát nem tehetne meg az életében.
Ezt ne vitának fogd fel, én sem annak szánom... Egyszerűen csak minden azon a hülye szerencsén múlik (valaki mindig jókor van jó helyen, valaki soha... valaki megnyeri legalább egyszer a lottót az életben, valaki soha!), ki lehet próbálni külföldön, csak tudni kell, hogy ott is bármikor beüthet a ménkű és kicsúszhat az ember lába alól a talaj, ott sem minden tökéletes, ott sem lesz sokkal jobb az ember élete... nem valami mennyország, ahova belép és onnantól kezdve tökéletes lesz az élete! Egyszerűen csak most mindenki úgy látja, hogy innen elmenekülni a legkönnyebb, mert ez szól a csapból is... Én el is engednék mindenkit, de ennek van egy másik oldala, amibe most nem kezdek bele!
Igen,de errről azért nem minden esetbeb (!!) mi kisemberek tehetünk.
Hitelt nem lehet felvenni,nem tudom hány %.át azt hiszem 25% ,de nem akarok hülyeséget mondani kikell fizetni,ügye ott van a kezes (bár ezzel semmi nincs)
és adjál még valami házat vagy valamit amit eltudnak venni tőled..
A sok csekk,az,hogy "véletlen",kint haggyák a 30 táblát
és ha városon belül 50-60 -an mész,megbüntetnek nem kicsi
pénzre,mert kint volt a tábla.Kerékpáron mész
ittasan megbüntetnek.
Mindenért büntetnek.
Szüleimnek van több cége.Össz-vissz 6 embert fizetnek
és mindig jön valami ami miatt még nehezebb.
Hát figyelj ugy gondolom aki gazdag az itt is jó életet
és és külföldön is azt élne.Aki szegény az külföldön
se fog jobb életet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!