Miért nem értik meg a szüleim?
Szerintem arról lehet szó,hogy pont azt nem akarja,hogy te is 14 évesen szülj,hanem jövőt akarnak neked biztosítani.
Én is mezőgazdasági suliba jártam( Szentes-dísznöv termesztő)
de hidd el nem volt leányálom.Inkább mégis csak azt kellene megpróbálnod,amit a szüleid javasolnak,pláne,ha még eszed is van hozzá.Mit nem adtam volna,ha tovább tanulhattam volna.Szívesen lettem volna iparművész,vagy bőrdísz műves,vagy bármi más ahol alkotni lehet.De sajna nem volt rá keret.A helyedben én kihasználnám,hogy taníttatni akarnak a szüleid,mert abban van a jövő,amit ők mondanak.
A barátodat meg becsüld meg,nem sok ilyen fiú szaladgál,aki komolyan is gondolkozik.Attól még együtt lehettek,csak tanulj kérlek,és bízz a szüleidben.
18 éves korodig mindenképp próbálj meg otthon maradni! Azután már dolgozhatsz, és el tudod tartani magad. Csak akkor szabad eljönni, ha biztosan meg tudsz állni a lábadon. Én is érettségi után jöttem el.
A párodra nem szabad támaszkodnod, mert lehet, hogy most nagyon jól megvagytok, és remélem, ez így is marad, de benne van a pakliban, hogy egyszer összevesztek, és akkor ott maradsz egyedül.
Egy lovarda létrehozásához rengeteg pénz kell (én is szeretnék majd egyszer egyet), így valamilyen munkával meg kell alapoznod. Nem kell, hogy orvos legyél, ha nem akarsz, de mindenképpen legyen egy olyan szakmád, amiből meg tudsz élni. A sertéstenyésztés nem a legjobb "biznisz" sajnos manapság, mert a magyar mezőgazdaság rossz helyzetben van. Ezt is vedd figyelembe.
Szerintem próbáld meg elmondani a szüleidnek, hogy nem akarsz úgy járni, mint ők, nem akarsz fiatalon szülni vagy ilyesmi, és szeretnél iskolát végezni, de olyat, amit Te akarsz.
Megvernek? Elképesztő milyen emberek vannak.
ha nem tanulsz tovább egész életedben másoknak leszel kiszolgáltatva!
Ne orvosnak menj, ha ez biztosan a szíved vágya, hanem állatorvosnak! Akkor valóban hathatós segítsége leszel a párodnak, minden tekintetben. De ehhez tanulni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!