Miért nem értik meg a szüleim?
Figyelt kérdés
A szüleim nembírják elfogadni hogy én nem azt szeretném csinálni amit ők akarnak nekem. Én nem szeretnék sem biológus sem orvos lenni. Hiába érte ehez, nekem nem az élet célom. Van egy barátom, nagyon szeretem már 3 éve és lehet még kicsik vagyunk (14 és 17) de akkor is elég komolyan gondoljuk. Én nem szeretnék gimnáziumba menni. Szakközépbe szeretnék, mezőgazdaságira. De az anyukám nem engedi és aztmondta ha kell el is tilt Viktortól. Miért nem értenek meg? Ő is 14 évesen szült. Miért akarja ezt rám kényszeríteni?2009. aug. 17. 20:59
11/12 anonim válasza:
Senki sem szereti, ha beleszólnak az életébe. Én sem. Gondolom, abban egyetértünk, hogy az érettségi az a minimum, anélkül árokásónak sem mehetsz. Azt viszont kevésbé tudod, hogy hogy mennek a dolgok a nagyvilágban. Ha csak egy szakközepet végzel, alja melós lesz belőled, minimálbér fölött valamivel. Ha viszont akár gimi, akár szakközép után szerzel egy diplomát, tökmindegy, mit végeztél előtte, és igazából az is mindegy általában, hogy milyen diplomád van, csak legyen. A diploma és a nem diploma között 100000-150000 Ft nettó fizetési különbség van havonta. Jó, persze van 1-2 szerencsés, aki 8 általánossal milliomos lesz, de nem ez az általános. Szüleid épp azt akarják elkerülni, hogy 1-2 év múlva afölött kelljen döntened, hogy te eszel vagy a gyereked. Ha majd anyád azzal basztat, mint engem, hogy egy diploma kevés, és szerezzek még egyet, na, akkor háboroghatsz, de 14 évesen nyugodtan hagyd, hogy a nehezebb úton terelgessenek. Ja, és egy tanács: akárhova mész, gimibe vagy szakközépbe, ha nagyon szarul érzed magad, jelentkezz át egy másikba, mert ez egy életen keresztül kihat rád.
12/12 Veky válasza:
Figyi, Viktorral előbb-utóbb szakítasz, de ha elköltözöl 1 hétre (havrokhoz) akkor megenyhülnek még ha ilyen fiatal vagy. Anyudnak meg a te helyedben visszaszólnék, hogy mit képzelt 14 évesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!