Miért nem értik meg, hogy nem néptáncozni szeretnék? 14/L
Sziasztok 3 éves korom óta táncolok.
Mostmár 6 éve hip.hop táncolok vagyis 6 éve versenyzek
ezzel a táncal.
De a szüleim folyamatosan azt mondják,hogy nekem
néptáncoznom kéne és nem ilyeneket táncolni.-.-
Egyszerűen ez a néptánc.áhh.
Jó tiszteljük meg tartsuk meg a hagyományokat,de egyszerűen nem látom értelmét annak,hogy miért kéne
feladom azt amit 6 éve csinálok (vagyis több)..
és már külföldre is szoktunk menni versenyezni.
Ennek élek.Kiskorom óta ők szoktattak a táncra.
Már 11 éve táncolok folyamatosan és most álljak át
egy teljesen más stílusra.
Főleg ugy,hogy kénszerből kelljen járnom.
Mert,hogy anyukámnak is ez volt picinek a vágya,csak ők
nem tudták fizetni és ezért én járjak.
Hiába mondom,hogy ayu neked miért lenne jó ez?
Meg,hogy én nem szeretnék,meg,hogy nem látom értelmét.
De nem érdeklni.Mit mondhatnék neki?Mindig csak a vita
van belőle!!
Léccives segítsetek.
14/L
Ha nem tetszik a niggereknek, hogy leniggerezik, akkor mehet vissza Afrikába, legalábbis Magyarország tekintetében. Mi nem tartozunk nekik semmivel, nem mi csináltunk belőlük rabszolgát.
nigger,niggger,niggger.
A néptánc igen is gyönyörű... mert egy hagyomány, és becsületre méltó az, hogy még legalább annyian űzik, ahányan. Városokban már nagyon nem divat sajnos, ugyanakkor faluhelyen iszonyat nagy hagyománya van még mindig, amennyire ezt bírják anyagilag (fellépések, falunapok, szüreti felvonulások, stb). Én csak falura költöztem, városban éltem 10 évig, itt még is azt látom hogy minden hagyománytisztelő családból származó kisgyerek vágya az, hogy egyszer úgy táncolhasson mint a nővére, az anyukája, a nagymamája, és bizony a könnyebb, alaplépéseket MINDENKI tudja.
A hiphop egy dinamikus tánc, ami a maga műfajában szintén lehet szép, de egy olyan válfaja a táncnak, amit a világon milliók (ha nem milliárdok) űznek, itthon is egyre többen... én azt mondom táncoljon mindenki azt amit szeretne, de amikor ez az ország egyre inkább azt hangoztatja, hogy "Magyarország a magyaroké", akkor ne csak a szánk legyen nagy, hanem tegyünk is valamit azért, hogy ez az ország a miénk legyen, és igen is ápolni kell a hagyományokat, táplálni a kultúrát.
Nálunk általános iskola alsó tagozatában kötelező volt 4 évig a néptánc óra (tanítás után)... nem lett belőlem hű de nagy táncos, de nem kell szégyenkeznem, ha esetleg olyan közegbe kerülök, ahol külföldiek megkérik mutassak pár lépést. Nem kell feladnod a hiphop álmaidat, egyszerűen csak, légy nyílt az új dolgokra. Ha a családi béke ezen múlik, heti egy néptáncórán részt venni igazán nem nagy dolog, csak nem úgy kell hozzáállni, hogy ez undorító dolog és úgy is utálni fogod!
Befásult @#&$ß#@&... Szerintem tök jó, hogy ezt szereted.
A kérdésedre választ adva, csak annyit tudok mondani, hogy tisztázd a mai fiatalság helyzetét. Ez annyit jelent, mond el mennyire szereted, meg te ilyen mozdulatokat tudsz és nem ultraciki néptáncos mozdulatokat ráadásul egy olyan nép táncát melynek történelme enyhén szólva...brutális. I)
a néptánc a magyarság jele...én ma már nem vagyok büszke arra hogy magyar vok...másrészt meg szép meg minden és hagyomány stb...de a néptánc miért TÁNC??nem tánc.Ugrálnak össze vissza ordítanak és rohangálnak.A hip hop-ban mozognak az emberek laza mozdulatokat tesznek, olyanokat, hogy sokszor ámulok bámulok.Ezenkívül ha lányok űzik sexy és így még az is lehet hogy az illető bebasizik.A néptáncnál talpig érő szoknyában bebugyolálva ez nem nagyon fog sikerülni.
Másrészt meg már 2010-van nem 15XYl. Éljünk a magunk korának ne akarjuk a fiatalokra ráerőltetni a vének mániáját.Ha anyámon múlna zongoráznék mer az olyan szép hagyományos hangszer és milyen jó komolyzenéket lehet rajta játszani.2 évbe tellet, hogy megértessem vele, hogy leszaorm a rohadt bach-ot meg a haydn-t én gitározni akarok és rockot játszani, mint a Metallica, ACDC, GNR.És még most is húzza a pofáját, hogy én mér nem élek a hagyományoknak.
Komolyan mondom felháborítanak az ilyen szülők haggyák már ezekkel a kölykeiket!
És ha azzal fenyegetnek, hogy ezt meg azt megvonnak tőled, hát akkor se járj néptáncra legyél meg a megvont dolog nélkül majd belátják, hogy nem mennek semmire.
Komolyan mondom ezek miatt a szülők miatt kezdenek el a gyerekek hazudni,cigizni meg inni...
A válasz megírásának időpontja: ma 19:30
A néptánc nem tánc? Miért akkor mi? Ha a befüvezet nigger aids-es ribanczok miniszoknyában vonaglanak? Ámuljál kislányom. Kötve hiszem, hogy sokat tudnál a magyarságról. Remélem, ha betöltöd a 15-öt kicsit éretebben látod majd a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!