Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem néptáncozni szeretnék? 14/L

Figyelt kérdés

Sziasztok 3 éves korom óta táncolok.

Mostmár 6 éve hip.hop táncolok vagyis 6 éve versenyzek

ezzel a táncal.

De a szüleim folyamatosan azt mondják,hogy nekem

néptáncoznom kéne és nem ilyeneket táncolni.-.-

Egyszerűen ez a néptánc.áhh.

Jó tiszteljük meg tartsuk meg a hagyományokat,de egyszerűen nem látom értelmét annak,hogy miért kéne

feladom azt amit 6 éve csinálok (vagyis több)..

és már külföldre is szoktunk menni versenyezni.

Ennek élek.Kiskorom óta ők szoktattak a táncra.

Már 11 éve táncolok folyamatosan és most álljak át

egy teljesen más stílusra.

Főleg ugy,hogy kénszerből kelljen járnom.

Mert,hogy anyukámnak is ez volt picinek a vágya,csak ők

nem tudták fizetni és ezért én járjak.

Hiába mondom,hogy ayu neked miért lenne jó ez?

Meg,hogy én nem szeretnék,meg,hogy nem látom értelmét.

De nem érdeklni.Mit mondhatnék neki?Mindig csak a vita

van belőle!!

Léccives segítsetek.

14/L

2010. ápr. 3. 10:41
 61/96 anonim ***** válasza:
29%

"Befásult @#&$ß#@&... Szerintem tök jó, hogy ezt szereted.

A kérdésedre választ adva, csak annyit tudok mondani, hogy tisztázd a mai fiatalság helyzetét. Ez annyit jelent, mond el mennyire szereted, meg te ilyen mozdulatokat tudsz és nem ultraciki néptáncos mozdulatokat ráadásul egy olyan nép táncát melynek történelme enyhén szólva...brutális. I)

"

Ezt a választ írtam én.

Mielőtt bárki megelőlegezné a saját koromat, elmondom, hogy 23/f vagyok és szívesen benézek a kamaszok témába is, pl. az ilyen kérdések miatt.

Nekem nem tetszik a történelme Magyarországnak, meg úgy semmilyen viselkedési formája amit felmutatott. Nem véletlenül jöttem el onnan, 'hál istennek anyagi (és elmei) fedezetem volt arra, hogy Angliában éljek, és ha valaki megint megkérdezne, hogy miért írok ékezetekkel, elmondom, hogy M.o-ról hoztam magamnak billentyűzetet :)

Az "én időmben" sem volt már nagy cucc a néptánc, gondolom ez azóta rosszabb lett. Az tiniknek nem néptánc kell, "magyarul" le van szarva. :)

2010. ápr. 4. 16:05
 62/96 anonim ***** válasza:
74%

"Nekem nem tetszik a történelme Magyarországnak, meg úgy semmilyen viselkedési formája amit felmutatott."

Erre elmentél egy olyan országba amelynek hadserege 72'-ben fegyvertelen ír tüntetőket mészárolt le és olyanokat is agyonlőttek akik a földön feküdtek eszméletlenül. Jól szemléled a dolgokat.

2010. ápr. 4. 16:13
 63/96 anonim ***** válasza:
36%
Kedves utolsó el térünk a tárgytól. Lassan ebben az országban eljutunk arra a szintre, hogy ami nem magyar az hülyeség, és ez baj. Ha valakinek a stílusa a véleménye nem tetszik akkor már meg kell ölni. Megértem azokat akiknek ez nem tetszik, és elmennek.
2010. ápr. 4. 16:22
 64/96 anonim ***** válasza:
20%

Kedves utolsó előtti!

Egy szóval sem mondtam, hogy nekem ez tetszik, de azért mégis jobb :)

2010. ápr. 4. 19:59
 65/96 anonim ***** válasza:
63%
Mégis minél jobb?
2010. ápr. 4. 20:00
 66/96 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egy dolog elfogadni azt, aki vagy, és egy másik elmenekülni előle... Én annak ellenére ami ebben az országban folyik, igenis büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Büszke vagyok a hagyományainkra, a táncunkra, a kajáinkra, és arra, hogy ha valaki ki merne állni, és szólni valóban a nép nevében, akkor képes lenne egy ország összefogni azért, hogy a helyzet jobb legyen, mert nem mi tehetünk róla, nem ti, és nem más átlag ember, hogy ott tartunk ahol... Amúgy ne gondold, hogy más országok nemzeti tánca sokkal jobb! Kérj meg egy skótot táncoljon neked kicsit, én borultam a nevetéstől (persze jó értelemben), a kóreaiakról már nem is beszélve... még is bennük van a nemzet tudat, pedig egyik országnak sem szebb a történelme mint a miénk. Ez nem erről szól... ez arról hogy szégyelled hogy magyar vagy, és menekülnél előle, pedig én úgyérzem ha tisztességes ember vagy, akkor nincs mit szégyellned! Angliában sosem leszel otthon, otthon mindig csak egy idegen leszel, akkor is ha 30 évig élsz kint.

A tánccal kapcsolatban továbbra is az a véleményem, hogy ha nem szeretne néptáncolni, ne tegye... Győzze meg a szüleit, de nem kell itt ócsárolni a hagyományainkat!

2010. ápr. 4. 20:10
 67/96 anonim ***** válasza:
80%
Tudja fene, én itthon érzem idegennek magam marha sokszor, pedig ide születtem...
2010. ápr. 4. 20:20
 68/96 anonim ***** válasza:

Jesszus, nekem is ezt mondogatják a szüleim [vagyis inkább csak anyum, apumat nem izgatja], hogy néptáncozni járjak. Engem is nagyon kiborít már. Akkor ezek szerint nem vagyok egyedül.

13/L

2010. ápr. 4. 21:27
 69/96 A kérdező kommentje:

Én is azt hittem csak velem van ilyen ^^

Sokszor elgondolkozom büszke is lehetek-e arra,hogy magyar vagyok??!!

Hisz mikor kint voltunk Hollandiába és mondtuk,hogy

magyarok vagyunk és,hogy holvan a metro a nő nyúlt a zsebébe apróért,mert mi MAGYAROK vagyunk.Elég gáz volt.

Igazából büszke lehetek,hogy magyar vagyok.A magyarok

sok mindent túléltek,feltaláltak,MEGÍRTAK.

De ezt a szintet fent is kéne tartani,véleményem szerint

és tovváb fejleszteni.Nem megállni azon,hogy bezzeg

a Petőfi idejében.Vagy hasonló.Igenis a talpunkra kéne

állni és igenis tenni valamit a hazaért,mert lassan

minden 5.ember kínai minden 10.emebr menekülne innen.

ROSSZ ugy hazamenni,hogy követnek,hgy hány előttem

a részeg,hogy politikáznak,hogy verekednek,hogy szemét van,hogy teli vagyunk cigánnyal és félnem kell hazamenni

egyedül.Nekem ez a véleményem.

Bér elégé eltértünk a tárgytól.

Úgy gondolom,hogy mi nem tehetünk semmit,senki nem fog

felszólalni a nép nevében,csak érdekes dolgok történnek

és sokszor elgondolkoztam,hogy vajon itt akarom-e

leélni az életem a családommal magyarországon?!

Ezzel nem én vagyok egyedül így ebben biztos vagyok.

A hip.hop egy stílus a néptánc egy hagyomány.

Attól,hogy valaki nem néptáncol még lehet hagyomány

tisztelő (sőtt!!)..megnézzném,hányan fognak most is

locsolni menni!hányan festik a piros tojást?

Lassan ott tartunk,hogy az elsősök is gépen

festik ki a tojást ,kinyotatják és kivágják.

Valaki mondja el ,mi a baj ezzel a hiphoppal??!!

2010. ápr. 4. 21:49
 70/96 anonim ***** válasza:
38%

nézzetek már körül nagy anglia amerika majmolók ti istenititek őket , ők meg le se szarnak titeket , azt sem tudják h éltek vagy , h mi az a magyarország v európa .

15/F

2010. ápr. 4. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!