Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagalnatok ha a tinilany...

Hogy reagalnatok ha a tinilanyotok elvinne a kifogyott koromlakkjat és a tescoban utantoltene? Mivel otthagytabaz üveget ugy erzi ez nem lopas szerintetek? Ha megtudnad kicsinalnad vagy semmi?

Figyelt kérdés
A bizti őrök ismerősök.vajon ha akkor nem szoltak mar nem lesz belole semmi ha legközelebb a tescoba megyunk?
2013. júl. 21. 22:12
 71/111 anonim ***** válasza:
95%

68: " szól a pénztárosnak, ha félreüt a javatokra,"

Adtam már vissza ötszázast a mekiben a pénztárosnak, mert rosszul adott vissza, sajnáltam volna a srácot, az én fizetésem úgyis jóval több.

" visszaadjátok a félmillás talált bukszát, "

Még nem volt rá példa, hogy találtam volna. De ha van benne igazolvány, visszaadnám. Biztos, hogy felmerülne bennem, hogy megtartom, de úgysem tudnék megnyugodni és tükörbe nézni.

"rendesen fizetitek a számlákat"

Igen, minden csekk a számlához hozzátűzve.

"és az adózásról már ne is beszéljünk?! "

Beszélhetünk, egy munkahelyem van ami 100% bejelentett, trükközni nem tudnék, még ha akarnék sem.

A kislánynak meg azért estünk neki, mert a hozzáállása felháborító.

Tini, szerintem ebben a korban mindegyikünk csinált hülyeséget - mondjuk boltból soha nem loptam, én suliból lógtam egy időben - szóval ha bevallotta volna, hogy fél, de szánja-bánja, akkor még meg is vigasztaltuk volna, hogy hülyeséget csináltál, tanulj belőle, kérj bocsánatot és kész.

De az a kiakasztó, hogy azzal jön, hogy nem is lopott mert nem hozta el az üveget csak átöntött belőle, utána meg azzal védekezik hogy ez természetes, mert mindenki lop, még a diplomás anyja is.

2013. júl. 22. 23:32
 72/111 anonim ***** válasza:
91%
Anyád lehet, hogy diplomás, de a diploma nem zárja ki, hogy valaki gazember legyen, főleg azt nem, hogy a lánya kisstílű tolvaj.
2013. júl. 22. 23:46
 73/111 anonim ***** válasza:
90%
A lopással nem kalkulálnak, mindössze nem érzik meg. Ettől függetlenül loptál. De nem tudod beismerni ezt.
2013. júl. 22. 23:49
 74/111 anonim ***** válasza:
87%
Jézus..... Ez lopásnak számít, hiába szépítgeted. Ráadásul személy szerint parasztságnak gondolom, hiszen egy másik ember egy esetleg beszáradt, fertőzött vagy csak simán kibontott terméket kap a pénzéért. Ezért sem járok drogériába, mert a 13 éves tiniktől kezdve az 50 évesek is simán megtesznek ilyesmit... A teszter nem sminkelésre való, a bontatlan termékek pedig csak vásárlás után a tieid, azelőtt ugyanúgy ellopod az átöntéssel, mintha az üveget nyúltad volna le. Más téma, hogy körömlakkok kb 300 Ft- tól vannak, ha ennyit sem engedhettek meg magatoknak, akkor sem megoldás a lopás. Szülőként szégyellném magam és tuti kapnál vmi plusz munkát+ egy beszélgetést a drogériás etikáról. Ja, és mostantól inkább megkérnélek, ha kell vmi, vegyük meg együtt vagy online, ott nem fordulhat elő ilyesmi.20/L
2013. júl. 23. 00:45
 75/111 anonim ***** válasza:
93%

Nevetséges, ahogy itt mentegeted magad, és még büszke is vagy magadra, amiért nem vitted el az egész körömlakkot, csak a felét. :DDD Hát ez kész szánalom.

Annyi hülyeséget csináltam már ez alatt a 16 évem alatt, hogy még csak példákat sem merek írni, viszont tudom, hogy mit nem fogok csinálni soha az életemben, és az a lopás.

Egyszerűen nincs undorítóbb dolog a világon, hogy ha valakitől, aki tisztességesen megkereste a pénzét az adott tárgyra, elveszik tőle. Még akkor is, ha csak egy nyavalyás körömlakkról van szó. És még akkor is, ha csak a fele, vagy akár a harminckettede hiányzik.

Lett volna már lehetőségem lopni, ha azt nézzük (mármint bolton kívül, mert ugye ott mindenkinek van), pár barátnőm meg is tette, viszont nekem nem lenne tiszta a lelkiismeretem utána.

1500 ft egy lakkért elég sok, lehet, hogy valaki olyan veszi meg, aki akár hetekig spórolt egy minőségibb lakkra, erre hazavisz egy olyat, ami nem csak, hogy fel van bontva, tehát előbb ki fog száradni, hanem még hiányzik is belőle.

Havi 5000 ft-ból szerintem azért lehet gazdálkodni. Ha valami jobbat akarsz, akkor gyűjts rá, mint minden normálisan megnevelt tini.

Ha pedig nem tudsz spórolni, akkor menj a kínaiba, ott vannak körömlakkok már 200-300 ftért...Nem a legjobb, de megteszi, max 1 hét helyett 2 naponta átfested. Így vehetsz többet is, és sűrűbben váltogathatod.

Írtak neked vagy 50-en, hogy mennyire szánalmas dolog, amit műveltél, nekem hihetetlen, hogy 15 évesen ezt nem vagy képes felfogni, és még mindig a saját igazad nyomod nagy büszkeséggel.

Komolyan megáll az eszem.

Szülőként gondolom csalódnék, egyrészt azért, mert nem igaz, hogy nincs benned annyi büszkeség, hogy ne lopj, másrészt azért, mert nem igaz, hogy annyira türelmetlen vagy, hogy nem tudtad kivárni, amíg összegyűlik rá a pénzed, harmadrészt azért, mert ha már ennyire fontos volt ez a nyamvadt körömlakk, akkor nem igaz, hogy nem tudtál a szüleid elé állni kiskutyaszemekkel, és szépen megmagyarázni, hogy mivan. Lehet, hogy adtak volna rá egy kis pluszpénzt.

16L

2013. júl. 23. 03:14
 76/111 anonim ***** válasza:
2%
hipokriták
2013. júl. 23. 08:18
 77/111 anonim ***** válasza:
89%

# 65

He? Te ezt komolyan gondolod vagy már csak szivatsz? Mert ha komolyan gondolod akkor sürgős segítségre szorulsz, mert 15 évesen már ennél több eszednek kéne lennie...

Lásd bennem a jó szándékot, segítek:

1., Nem lehet a körömlakkot és a bizsut sem ellopni.

2., Azért nincs rajtuk lopásgátló, mert túl sok időt és energiát emésztene fel mindnek a felszerelése az értékéhez képest.

3., Szúrópróba szerűen szokás 1-1 darabra rakni rejtett "csipogót".

2013. júl. 23. 08:22
 78/111 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem tudsz x forintot kiadni a körömlakkra, inkább ne fesd a körmöd, de ne lopj, te szerencsétlen! Ezek után persze nincs megállás, gratulálok, elindultál lefelé a lejtőn. És ki tudja, lehet, hogy a Tescoban volt kamera vagy valami...
2013. júl. 23. 09:34
 79/111 anonim ***** válasza:
91%

63-as válaszadó! Szerinted akkor is kapna ilyen megjegyzéseket a kérdező, ha beismerte volna, hogy igen, lopás volt, és bánja, ezért többször nem fordul elő?

Hát nem! Ha olvasnád azokat is, amiket ő ír, látnád, fikarcnyi megbánás sincs benne, sőt még magyarázza a bizonyítványát. Ez csapta ki itt mindenkinél a biztosítékot.

Ha legalább látszódna, hogy minimálisan is, de szégyelli magát, én is azt mondanám, kár bántani; ami megtörtént, megtörtént.

2013. júl. 23. 09:56
 80/111 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, fogd már fel, hogy loptál!

A te fajtád miatt képzik a pénztárosokat folyamatosan, hogy minél inkább ki tudják szűrni a lopásokat, sunyiságokat. Próbavásárlókat állítanak be hozzájuk, aki rárak a szalagra pár olyan terméket, amikkel általában trükköznek a vásárlók... A narancs mandarinként van lecímkézve, a kimért cukorkánál láthatóan sokkal kevesebb súly van ráírva a címkére stb. És a pénztárosok nem tudnak róla, hogy ki épp a próbavásárló, ezzel tesztelik őket, és emiatt folyamatosan ébernek kell lenniük! Ezért kizárt dolognak tartom, hogy egy plazmatévét sikerült valakinek ellopnia másik címkével... Amúgy meg más emberek állásával szórakozol, hisz nem tudnak mindenre figyelni, ha esetleg elkapnak, a pénztárost is felelősségre vonják, és az állásába is kerülhet a dolog... Nem csak magaddal babrálsz ki, hanem egy tisztességes emberrel is!

Amúgy eszembe jutott egy nem régi eset: a szomszédunk előtt megállt egy sétáló ember, és elkezdte szedni a meggyet a fájukról /a kerítésük előtt 4 meggyfa állt/. Már vagy fél órája szedegette a gyümölcsöt, amikor kiértek a szomszédék. Azonnal elkezdtek kiabálni, és még a lopós embernek állt feljebb, egyáltalán nem érzett bűntudatot, olyan érvekkel dobálózott, hogy ez bizony az önkormányzat tulajdona, erről ő annyit szedhet, amennyit akar. És még ő küldte el a tulajdonosokat a kur*va anyjukba, felháborító, hogy manapság már a lopósok be se vallják bűnüket, ha tetten érik őket...

2013. júl. 23. 11:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!