Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves koráig tartod...

Hány éves koráig tartod normálisnak, hogy azt hiszi a gyerek, hogy Isten teremtette a világot?

Figyelt kérdés

Gyerekem belebotlott két tizenéves lányba, akik erősen vallásos nevelést kaptak és hülyének nézték, amiért ő a tudományos oldalt képviselte.

Meddig tartanád ebben a hitben a gyerekeidet anélkül, hogy más világnézetről is hallanának? Az enyém pl tudta már a találkozás előtt, hogy vannak, akik ebben hisznek, a két gyerek nem ismert mást a saját látásmódjukon kívül. Az apjuk úgy érzem pikkel a gyerekemre, amiért mesélt ősrobbanásról és hát.. ugyan tudja, hogy másik mit hisznek, de abszurdnak tartja az öreg szakállas bácsit aki fent a mennyben mindenkit meghallgat... egy csoportba járnak a gyerekek, illetve azt is megtudta a másik két lány, hogy nálunk nem hoz semmit a "Jézuska", hanem egymást ajándékozzuk meg, és mikulás napján én rakok neki meglepit az ablakba. Tinilányok.. A lányok apja a gyerekem tanára is és nem örül a dolognak. Hogy kezelnétek? Akinek vallásos tinije van, az azért csak tudja, hogy nem lehet ennyi ideig burokban nevelni.. nem?

tegnap 14:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Jaj, már.

1, aki vallásos, az eleve nem Jézuskázik, kamu

2, aki hisz, hisz, ez nem korfüggő. Miért lenne nagyobb "hülyeség" egy tinitől, mint egy istenfélő 90 évestől?

tegnap 14:22
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Azért az istenhitet ne keverjük már a fogtündérrel.
tegnap 14:23
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

A vallásos emberek 98%-a nem egy szakállas öregemberként képzeli el istent, én sem. Aki igen, azzal nincs miről beszélnem.

A kérdésed valószínűleg provokáció, mert azok gondolnak ilyeneket, akiknek felületes ismereteik vannak, vagy még annyi sem.

Nálunk nincs a gyerekre ráerőltetve semmi, meg sem kereszteltük. Erről ő maga fog dönteni.

Amiket leírták, elavult tévhitek arról, hogyan látják a vallásos emberek ezt az egészet. De nincs köze a valósághoz.

tegnap 14:42
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
A hitnek pont az lenne a lényege, hogy nem győzködjük egymást. Mindenki hisz amiben hisz, megoszthatjuk egymással nézeteinket de itt véget is ér a dolog. A vallás megint más téma, de minden istenhívő tisztában van vele, hogy a Biblia sem egy felhőn ülő szakállas pasiról szól valójában.
tegnap 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Gondolom biológia órán találkoznak az evolúcióval 🤔
tegnap 14:48
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem kamu, öltözői beszélgetésben lett lekezelve a gyerekem és visszavezettették vele az ősrobbanásos "mi teremtetette azt, ami felrobbant, ha nem Isten?" eredettörténetet, amire nyilván nem tudott válaszolni, mert csak 11 éves. Náluk a Jézuska hozza az ajándékot, azt nem tudom, hogy képzelik Istent, csak tippelem(ja, előítélet:)), de az tuti, hogy hisznek a Mikulásban is és a Jézuskában és hogy hülyének nézték az enyémet és nem "hittek" neki. És az fix, hogy erre berágott az apjuk. Nagyon valószínű, hogy a nagyobb vallásos kisgimibe jár, a kisebb meg vallásos általánosba.. egy szentmargitos későbbi fizikus srácot ismertem, ő mesélt nekem arról, hogy ott hogyan tanítják a bibliai dolgokat és mindenre metafóraként tekintenek, de azért.. ő elég szélsőséges baptista lett a végére. Más vallásos ismerős egy van, de neki beadták, hogy csak házasságból születhetnek gyerekek(ami nálunk ugye nem volt) és ott is volt belőle konfliktusunk, viszont ott a mi részünkre billent a mérleg, mert hát nem volt igaz, amit a másik gyereknek mondtak.. de ott könnyű volt, barátja a gyerekemnek. Itt meg ugye nem. Nem nagyon tudok mit mondani a gyerekemnek, hazudjon azért, hogy az ő világnézetük problémamentes legyen?
tegnap 15:01
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, hogy süt belőled a megvetés a vallás felé. Függetlenül attól, hogy ki miben hisz, el kell fogadnunk egymást. Ha te ezt tetted, akkor nem hibáztál, felesleges tovább ezen rágódni. A legtöbb vallásos ember is elmondja a gyerekének, hogy milyen nézetek vannak a szüleikén kívül, nem az az általános, hogy egy tinédzsernek még gőze nincs arról, hogy nem tudományosan bizonyított és általánosan elfogadott Isten létének a ténye. Ha most találkoztak először a tudományos állásponttal, akkor nem csak az apjuk nevelte őket burokban, hanem az iskola is, és extrém antiszociális gyerekek lehetnek internet nélkül. Nem valószínű. :D De ha ez a helyzet, előbb utóbb úgyis találkoztak volna a szüleikétől különböző véleménnyel.
tegnap 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:
89%

"de abszurdnak tartja az öreg szakállas bácsit aki fent a mennyben mindenkit meghallgat..."

Ezt honnan szeded? Kicsit művelődni kellene...

Ami pedig az ősrobbanást és az egész világmindenség létrejöttét illeti: kb. sz@rt sem tudunk, csak vaktában tapogatózunk. Szóval egyik feltételezést sem lehet 100% megcáfolni, de bizonyítani sem. Szóval nyitottnak kell lenni, de nemcsak ebben a témában.

Hacsak nem tudod TE személyesen bizonyítani, hogy hogyan jött létre a téridő, mi volt előtte, mi indította be az ősrobbanás folyamatát (amit sokan megkérdőjeleznek), akkor szerintem nem kellene másokat kiosztani, mert az igazság az, hogy te sem tudsz semmit, csak a saját meggyőződésedet akarod erőltetni, ahogy a vallásfanatikusok is a sajátjukat.

tegnap 15:50
 9/12 anonim ***** válasza:
91%

Most bocsánat, de ha az a kérdésük volt felé, hogy mi teremtette a robbanást, ha nem Isten, akkor azok a lányok jó eséllyel tudtak az ősrobbanásról, csak úgy gondolják azt Isten hozta létre, nagyságrendileg a vallásosok ezt szokták gondolni. Amúgy én félig vallásos vagyok, de cserébe fizikus, még azt sem tudjuk megmondani hogy mi van az univerzum átellenes felén, rengeteg nyitott kérdés van ezzel kapcsolatban. Nem túl valószínű, de némi túlzással még azt sem tudjuk kizárni hogy ott ücsörög a saját felhőin egy öreg úr. (Nem ez lenne az első ötletem de nah) Vannak még nyitott kérdések.

Amúgy én is vallásos gimibe jártam, és attól még tanultam fizikát, kémiát, biológiát sőt volt telefonom és bizony otthon még tévé is. Ez nem így működik. Valami egyéb félre értés lesz a dologban ha valóban megtörtént.

tegnap 16:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Sehány
tegnap 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!