Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Én vagyok régimódi, amiért...

Én vagyok régimódi, amiért nem tartom normálisnak, hogy egy 9 éves gyerek "játékból" "öcsémnek" nevez egy felnőttet? Még ha rokonról van is szó.

Figyelt kérdés
ma 13:44
 1/8 A kérdező kommentje:
Sógoromék gyerekéről van szó, én ráadásul egy 30as nő vagyok...
ma 13:45
 2/8 anonim ***** válasza:
47%

A gyerek bunkó. Egy 9 évesnek már tudnia kell, hogy kivel szemben mit engedhet meg magának.

Ha a rokon megengedi, hogy így beszéljen vele, nem tudsz mit tenni.

A szülei is bunkók, nyilván.

ma 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Attól függ milyen játék. Ha valami szerepjátékos cucc akkor oké. De hogy csak úgy random és aztán ráfogják hogy ez vicc meg játék, akkor nem tudom. A mi családunkba nem szokás, más családokban lehet. Lehet hogy az apja szokott embereket leöcsémezni és a gyerek csak eltanulta. Nem kell túlmisztifikálni szerintem.
ma 13:59
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Ezzel az égvilágon semmi gond nincs. Apukám öccsét mindenki öcsinek hívta, mi is, az ismerős, de nem rokon gyerekek meg öcsi bácsinak.
ma 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálam családon belül hasonló megszólítással fejeztem ki, ha valakit kedveltem és bizalmas tudtam vele lenni. Ha sértődés lett belőle, azt úgy értelmeztem, hogy nem kér ebből.
ma 14:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Az volt a konkrét szituáció, hogy ilyen kérdezz-felelek-féleséget játszottam a saját gyerekeimmel és a rokongyerekkel, és akkor lekezelő hangon közölte, hogy "még ezt sem tudod, öcsém?". Lehet, hogy valamelyik felnőttet utánozta a környezetéből, nem tudom. Én mindenesetre ledöbbentem rajta, és megmondtam, hogy vegyen vissza az arcából.
ma 15:43
 7/8 A kérdező kommentje:
De lehet, hogy csak én reagáltam le túlérzékenyen. Az én gyerekeim, de gyerekként én sem beszéltem ilyen stílusban egy felnőttel.
ma 15:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne vedd ennyire komolyan :D
ma 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!