Én vagyok régimódi, amiért nem tartom normálisnak, hogy egy 9 éves gyerek "játékból" "öcsémnek" nevez egy felnőttet? Még ha rokonról van is szó.
Figyelt kérdés
nov. 23. 13:44
1/29 A kérdező kommentje:
Sógoromék gyerekéről van szó, én ráadásul egy 30as nő vagyok...
nov. 23. 13:45
2/29 anonim válasza:
A gyerek bunkó. Egy 9 évesnek már tudnia kell, hogy kivel szemben mit engedhet meg magának.
Ha a rokon megengedi, hogy így beszéljen vele, nem tudsz mit tenni.
A szülei is bunkók, nyilván.
3/29 anonim válasza:
Attól függ milyen játék. Ha valami szerepjátékos cucc akkor oké. De hogy csak úgy random és aztán ráfogják hogy ez vicc meg játék, akkor nem tudom. A mi családunkba nem szokás, más családokban lehet. Lehet hogy az apja szokott embereket leöcsémezni és a gyerek csak eltanulta. Nem kell túlmisztifikálni szerintem.
4/29 anonim válasza:
Ezzel az égvilágon semmi gond nincs. Apukám öccsét mindenki öcsinek hívta, mi is, az ismerős, de nem rokon gyerekek meg öcsi bácsinak.
5/29 anonim válasza:
Nálam családon belül hasonló megszólítással fejeztem ki, ha valakit kedveltem és bizalmas tudtam vele lenni. Ha sértődés lett belőle, azt úgy értelmeztem, hogy nem kér ebből.
6/29 A kérdező kommentje:
Az volt a konkrét szituáció, hogy ilyen kérdezz-felelek-féleséget játszottam a saját gyerekeimmel és a rokongyerekkel, és akkor lekezelő hangon közölte, hogy "még ezt sem tudod, öcsém?". Lehet, hogy valamelyik felnőttet utánozta a környezetéből, nem tudom. Én mindenesetre ledöbbentem rajta, és megmondtam, hogy vegyen vissza az arcából.
nov. 23. 15:43
7/29 A kérdező kommentje:
De lehet, hogy csak én reagáltam le túlérzékenyen. Az én gyerekeim, de gyerekként én sem beszéltem ilyen stílusban egy felnőttel.
nov. 23. 15:44
8/29 anonim válasza:
Szerintem ne vedd ennyire komolyan :D
9/29 anonim válasza:
"megmondtam, hogy vegyen vissza az arcából"
Mert ez a stílus rendben van?
10/29 anonim válasza:
6. Ebben a szituácóban te voltál a bunkó. Ezt szoktuk mondani hogy Öcsém te még ezt sem tudod? Ez nem azt jelenti hogy lekicsinyít, inkább olyan mintha azt mondaná hogy te még ezt sem tudod, Jézusom. Te viszont rettentő bunkó voltál azzal hogy megmondtad hogy vegyen vissza az arcából, csak egy szófordulatot használt. Ezt felénk is mondják, semmi tiszteletlen nincs benne. Ráadásul egy gyerek könyörgök, és még csak nem is a sajátod. Minek állsz le őt is kioktatni és nevelni? Ha a szüleit zavarja majd rászólnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!