Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Én vagyok régimódi, amiért...

Én vagyok régimódi, amiért nem tartom normálisnak, hogy egy 9 éves gyerek "játékból" "öcsémnek" nevez egy felnőttet? Még ha rokonról van is szó.

Figyelt kérdés
nov. 23. 13:44
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Ezek szerint én vagyok a vaskalapos tényleg, de nekem furcsa, hogy egy gyerek ilyen flegmán beszél egy felnőttel. Főleg, hogy más felnőttel nem hallottam még így beszélni.
nov. 23. 17:45
 12/29 A kérdező kommentje:
Rendben, hogy szófordulat, hasonló korúak között. De talán nem egy 9 éves és egy 37 éves között.
nov. 23. 17:47
 13/29 anonim ***** válasza:
60%

#12: valóban szokatlan, ahogyan a "vegyél vissza az arcodból" se szokványos.

De családban, játék közben, bizalmas szituációban mondta ezt, nem egy bolti eladóval beszélt, vagy a gyerekorvossal stb. Azért ebben a helyzetben a korkülönbségre hivatkozni kissé abszurda.

Elengedte magát ebben a helyzetben, még próbálgatja a stílusát, tanul. Ennyi.

nov. 23. 17:50
 14/29 anonim ***** válasza:
67%
Családtag vagy, nem vadidegen, nem kéne ennyire karótnyeltnek lenned. Nekem gyerekként marha szarul esett, amikor öreg rokonok ilyen kihaénnem stílusban nevelgetni próbáltak. Lehet azt kedvesen is jelezni, hogy udvariatlan szófordulatnak érezted.
nov. 23. 18:38
 15/29 anonim ***** válasza:
55%
A feneked nem fáj attól a karótól, amit beledugtak?
nov. 23. 23:19
 16/29 A kérdező kommentje:
Ezek szerint én nem haladok ennyire a világ fejlődésével és mindenkinek természetes, ha egy 9 éves gyerek lazán leöcsémez egy középkorú nőt... :D Kíváncsi lennék azért itt pár válaszolóra, hogy mekkorát nézne ilyen szituációban. Vagy, ahogy sokan mondják, ez a túl liberális nevelés következménye... De nem baj, ezek szerint, ha én "öcsém" vagyok, akkor én nyugodtan szólíthatom "kisszarosnak" is akár :)
nov. 24. 09:11
 17/29 anonim ***** válasza:
54%

Nem természetes, ha nem szoros a viszonyotok. Random felnőttet így nem lehet lekezelni, csak azt, aki közel áll hozzád. Jól tetted, hogy mondtad neki, ez "bizalmas" viszonyban oké csak, ez a lekezelő csipkelődős suttyó szleng.

Én a gyerekemmel szoktam ilyet oda-vissza, és a barátai egy részével is, de én is kibuknék olyan rokongyerektől/havertől, akivel nem állunk közelebb egymáshoz. Egyszerűen segíteni kell nekik helyén kezelni a viszonyokat és tök oké, ha megmondod neki, hogy vegyen vissza.

nov. 24. 09:23
 18/29 A kérdező kommentje:
Egyébként, tényleg nem is szoros a kapcsolatunk, 2-3 havonta szoktunk találkozni. Tehát nem is mondjuk hetente, hogy szinte már olyan közeli lenne a kapcsolat, mint a saját gyerekeimmel.
nov. 24. 09:28
 19/29 anonim ***** válasza:
45%
Ha szerinted mindenki hülye és csak neked van igazad, mi értelme volt a kérdésnek? Hátha mi is alázzuk kicsit a gyereket, mekkora neveletlen sz_r?
nov. 24. 10:03
 20/29 A kérdező kommentje:
Természetesen elfogadom, ha a többség azt mondja, hogy teljesen rendben van, hogy egy gyerek leöcsémez egy felnőttet. Akkor már tudom, hogy én vagyok fordítva bekötve, én vagyok túl konzervatív. De attól még leírhatom a saját véleményem, úgy, ahogy mindenki más is leírta...
nov. 24. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!