Napi 1-2 étkezésre sikerül rávenni, többre nem. Teljesen véletlenszerű, hogy mit hajlandó megenni, általában azt a 2-3 ételt ami a kedvence igen, de sok olyan van, amit eddig szeretett, de mostmár alig eszik belőle vagy nem is kér, sokszor csak levest eszik inkább. Ritkán valami nasit eszik rendes étel helyett, de az is inkább gyümölcs és abból se sokat. Mindig azt mondja, hogy nem éhes. 15 évesen még 58 kiló volt, most 17 lesz és 48 a 163 centijéhez. Nem hiszem, hogy az önkepevel baj lenne, sokszor mondja, hogy jól néz ki.
Anorexiás - méghozzá kiveri a szemed, annyira súlyosan beteg, miért nincsen már orvosnál???
Az anorexiába szokás belehalni, szóval nagyon gyorsan menjetek pszichiáterhez, mert ez nem vicc. És persze, hogy azt mondja jól néz ki, mivel BETEG! Nem látja magát reálisan, és neki a "csontsovány" a jól néz ki.
Első dolgod legyen holnap keresni egy orvost, és elvinni.
Én is voltam anorexiás, majdnem belehaltam 35 kilósan. Ez a betegség nem vicc, és a betegnek nincs belátása rá.
tegnap 15:29
2/20 anonim válasza:
Miből tudom, hogy ED-s?
1. napi 1-2x eszik
2. semmit nem eszik meg szinte
3. levesen él, mert abban nincs kalória
4. gyümölcsön él, mert abban nincs kalória szinte
5. hazudozik
6. kerüli az étkezéseket
7. azt mondja, nem éhes - nem is éhes, mivel már vszeg a hormonháztartása is romokban >>> vagy csak azt hazudja, hogy ne kelljen ennie
8. "nasizik", hogy ne kelljen ennie
Ezek mind-mind az étkezési zavar tünetei - a fogyás mellett.
tegnap 15:31
3/20 A kérdező kommentje:
Azért ez elég durva túlzásnak gondolom, nem csontsovány, csak kicsit vékony, de a BMI szerint is csak enyhén sovány
tegnap 15:39
4/20 anonim válasza:
Ó, még valami: nem akar majd orvoshoz menni - de nem is kell beleegyeznie. Viszitek és kész, ha dühöng, ha sír, ha utálni fog, teljesen lényegtelen.
Én sem akartam dokihoz menni, mondván, jól vagyok... aha.
tegnap 15:44
5/20 anonim válasza:
Én 164 cm vagyok és 50 kg. Vannak olyan időszakaim, amikor én is csak napi 1x eszem rendesen, a napi 2 a normális átlag. Beszélj vele, hogy aggódsz, de ha bízol benne, szerintem nem kizárt, hogy tényleg csak ennyit akar enni. Annak sosem voltam partján, ha egy gyerek csak a kedvenceit eszi, egyen változatosan, egészségesen, nem kívánságkűsor, hogy mit főzöl, de ez már a te dolgod hogy neveled. Ha az az egy étkezés, ami megeszik, egy rostokkal és tápanyaggal teli teljes értékű étkezés (mert azt főzöl és vagy eszik vagy éhenmarad), már sokkal előrébb vagytok, mintha csak a rántott hús+sültkrumplit eszik a család folyton, mert csak azt eszi meg a gyerek.
tegnap 15:45
6/20 anonim válasza:
Egyes, akkor nem kell elhinni, leszarom. Az anorexiának semmi köze a BMI-hez, de itt befejeztem.
Majd lehet sírni, hogyha esetleg nagyobb lesz a baj, mint most.
tegnap 15:45
7/20 A kérdező kommentje:
Pont ezaz, hogy változatosan főzök, de csak néhány dolgot eszik meg jóízűen, ha nem az van alig lehet rávenni, hogy egyen. Sose volt válogatós, sőt, nagyon sok mindent evett és szeretett regebben. Nem szokta kérni, hogy mit főzzek, csak egyszerűen nnáto, hogy mit szeret és mit nem eszik meg, vagy alig eszik belőle
tegnap 15:49
8/20 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy anorexias és végkepp nem akarom pszichiátriára rángatni
tegnap 15:50
9/20 anonim válasza:
Én nem vagyok se pszichológus, se orvos, de nem lehet, hogy depressziós, vagy van valami ami bántja, ami kiborítja? Piszkálás, éppen folyamatban lévő válás, szerelmi bánat stb. Esetleg nem megfelelő baráti kör, ami befolyásolja?! Kékbálna, Momo jelenségek? Ötletelek csak..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!