Egy kamasz lány inkább elvetesse vagy megtartsa a babát?
Középiskolás vagyok és kellett egy esszét írni az abortuszról.
( Hogy mért ellenezzük vagy pártoljuk). 1-2 osztálytársammal összetűzésbe keveredtem ezügyben.
Szóval ha egy kamasz lány (14-17 éves) teherbe esik, akkor szülje még inkább a babát vagy vetesse el? Én szerintem nem kell azért szülni, hogy a nagymama legyen a gyerek anyukája, mert az anya inkább neki adja nevelni ( több elő példát is láttam már)
( Mostanság újra feljött a téma, aztán kíváncsi vagyok mások véleményére is.)
Tóbb ok miatt is abortusz:
-mint ahogy írtad, nem is magának, hanem az anyjának szülné a gyereket, de az anya valószínűleg okkal nem akart több gyereket így nem szeretné másét se nevelni
-egy kamasznak nincs annyi félretett pénze, amennyi kellene egy gyerek felneveléséhez
-nem tudná befejezni tanulményaait, nem lenne végzettsége, kisgyerekes anyukát végzettség nélkül pedig sehova nem vesznek fel
-a gyereke céltábla lesz később az iskolában, amint kiderül, hány éves az anyukája (nem normális, de sajnos megakadályozhatatlan)
-rossz példát mutat a saját gyerekének, nem lesz hiteles ha majd kamaszkorában azt mondja nem mehet bulizni, vagy hogy védekezzen
-a kamasz apák gyakran lelépnek, a gyereknek nem lesz jó apakép nélkül felnőni
-ha az apa mégse lép le, de a szülők szakítanak (valljuk be, a kamasz kapcsolatok elég nagy százaléka végződik szakítással), az anyának még 18 évig tartania kell vele a kapcsolatot a láthatás miatt
Aki bigott és szűklátókörű, annak hiába magyarázod bármilyen érvekkel.
Amikor Trump a nagygyűlésen a híveinek azt mondta, nemi erőszak esetén azért engedné az abortuszt, kifütyülték… erről ennyit
Nem értem, miért kell ilyenről esszét írnotok, mint ahogy azt sem, miért kerültél emiatt összetűzésbe az osztálytársaiddal.
Nekem ui. teljesen egyértelmű, hogy ezt kívülről, idegenként senki nem mondhatja meg.
Itt a lánynak, a fiúnak, és (ha még tanulnak és szüleik tartják el őket) mindkettőjük szüleinek kell véleményt mondania. A végső szó természetesen az érintett kamaszlányé, mert az ő testéről van szó, de idegenként megmondani, hogy vetesd el vagy ne vetesd el, az hülyeség. Itt eleve két rossz közül kell a kisebbiket választani, vagyis azt kell végiggondolni, melyik milyen problémákat vet föl.
Ennél a kérdésnél olvasd el a több, mint 100 választ, hasznos nagyon.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
#7 sokan gyilkossagnak tartjak az abortuszt.
nem tudom mi szol az abortusz ellen. talan az hogy sok esetben meddo marad az illeto (nekem pl rokonom jart igy).
7: Azért kellett róla esszét írni, mert egy pap erről prédikált a suliban, a magyar tanár meg ezt adta, mint utolsó jegy. Összetűzésbe meg azért keveredtem, mert mindenki próbálta a saját igazát adni a másiknak.
Amúgy ismertek olyat, aki fiatalon szült? Esetleg jó vége lett? ( Értem ezalatt, hogy nem a nagyi nevelte a gyereket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!