Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy kamasz lány inkább elvetes...

Egy kamasz lány inkább elvetesse vagy megtartsa a babát?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok és kellett egy esszét írni az abortuszról.

( Hogy mért ellenezzük vagy pártoljuk). 1-2 osztálytársammal összetűzésbe keveredtem ezügyben.

Szóval ha egy kamasz lány (14-17 éves) teherbe esik, akkor szülje még inkább a babát vagy vetesse el? Én szerintem nem kell azért szülni, hogy a nagymama legyen a gyerek anyukája, mert az anya inkább neki adja nevelni ( több elő példát is láttam már)

( Mostanság újra feljött a téma, aztán kíváncsi vagyok mások véleményére is.)

aug. 15. 19:12
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%
Mégis miért tartaná meg? Egyértelmű, hogy el kell vetetni, egy gyereknek még nem való gyerek. Legalábbis nekem ez a meglátásom.
aug. 15. 19:15
 2/30 anonim ***** válasza:
85%

Tóbb ok miatt is abortusz:

-mint ahogy írtad, nem is magának, hanem az anyjának szülné a gyereket, de az anya valószínűleg okkal nem akart több gyereket így nem szeretné másét se nevelni

-egy kamasznak nincs annyi félretett pénze, amennyi kellene egy gyerek felneveléséhez

-nem tudná befejezni tanulményaait, nem lenne végzettsége, kisgyerekes anyukát végzettség nélkül pedig sehova nem vesznek fel

-a gyereke céltábla lesz később az iskolában, amint kiderül, hány éves az anyukája (nem normális, de sajnos megakadályozhatatlan)

-rossz példát mutat a saját gyerekének, nem lesz hiteles ha majd kamaszkorában azt mondja nem mehet bulizni, vagy hogy védekezzen

-a kamasz apák gyakran lelépnek, a gyereknek nem lesz jó apakép nélkül felnőni

-ha az apa mégse lép le, de a szülők szakítanak (valljuk be, a kamasz kapcsolatok elég nagy százaléka végződik szakítással), az anyának még 18 évig tartania kell vele a kapcsolatot a láthatás miatt

aug. 15. 19:18
 3/30 anonim ***** válasza:
95%

Aki bigott és szűklátókörű, annak hiába magyarázod bármilyen érvekkel.

Amikor Trump a nagygyűlésen a híveinek azt mondta, nemi erőszak esetén azért engedné az abortuszt, kifütyülték… erről ennyit

aug. 15. 19:24
 4/30 anonim ***** válasza:
27%
Az örökbeadás miért nem jöhet szóba?
aug. 15. 19:25
 5/30 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon ridegen hangozhat, de akkor is, inkább vetesse el. Még egy érettségije sincsen, mégis hogyan akarja eltartani a gyereket? Úgy hogy nagyiék vigyáznak majd a gyerekre, amég ő tanul, és dolgozik? De ennyi idős lánynak még a szülei is fiatalok, legalábbis biztos nem nyugdíjasok, tehát ők is dolgoznak, nem tudnak bébiszitterkedni. Vagy akkor ők tartsák el a lányt is meg az unokát is? Meddig? Fenntartható ez? Alap dolog, hogy más pénzére vagy arra számítva nem szülünk. Mindegy, hogy a szülők támogatásával számolva, vagy a partnerével, ha egyedül nem tudja fenntartani magát, és a gyereket, ne szüljön, mert bármikor történhet bármi, ami miatt csak a saját keresetére számíthat.
aug. 15. 19:26
 6/30 anonim ***** válasza:
95%
#5 vagyok, továbbá, ha egy 14 éves gyerekről van szó, az egészsége miatt sem engedném az ilyen korúaknak, hogy kihordják a terhességet. Még a saját testük is fejlődésben van, nem biztonságos ilyen korban egy terhesség, nem véletlenül lesz automatikusan veszélyeztetett.
aug. 15. 19:28
 7/30 anonim ***** válasza:
51%

Nem értem, miért kell ilyenről esszét írnotok, mint ahogy azt sem, miért kerültél emiatt összetűzésbe az osztálytársaiddal.

Nekem ui. teljesen egyértelmű, hogy ezt kívülről, idegenként senki nem mondhatja meg.

Itt a lánynak, a fiúnak, és (ha még tanulnak és szüleik tartják el őket) mindkettőjük szüleinek kell véleményt mondania. A végső szó természetesen az érintett kamaszlányé, mert az ő testéről van szó, de idegenként megmondani, hogy vetesd el vagy ne vetesd el, az hülyeség. Itt eleve két rossz közül kell a kisebbiket választani, vagyis azt kell végiggondolni, melyik milyen problémákat vet föl.

aug. 15. 19:32
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Ennél a kérdésnél olvasd el a több, mint 100 választ, hasznos nagyon.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

aug. 15. 19:52
 9/30 anonim ***** válasza:
9%

#7 sokan gyilkossagnak tartjak az abortuszt.

nem tudom mi szol az abortusz ellen. talan az hogy sok esetben meddo marad az illeto (nekem pl rokonom jart igy).

aug. 15. 19:53
 10/30 A kérdező kommentje:

7: Azért kellett róla esszét írni, mert egy pap erről prédikált a suliban, a magyar tanár meg ezt adta, mint utolsó jegy. Összetűzésbe meg azért keveredtem, mert mindenki próbálta a saját igazát adni a másiknak.

Amúgy ismertek olyat, aki fiatalon szült? Esetleg jó vége lett? ( Értem ezalatt, hogy nem a nagyi nevelte a gyereket).

aug. 15. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!