Egy kamasz lány inkább elvetesse vagy megtartsa a babát?
Középiskolás vagyok és kellett egy esszét írni az abortuszról.
( Hogy mért ellenezzük vagy pártoljuk). 1-2 osztálytársammal összetűzésbe keveredtem ezügyben.
Szóval ha egy kamasz lány (14-17 éves) teherbe esik, akkor szülje még inkább a babát vagy vetesse el? Én szerintem nem kell azért szülni, hogy a nagymama legyen a gyerek anyukája, mert az anya inkább neki adja nevelni ( több elő példát is láttam már)
( Mostanság újra feljött a téma, aztán kíváncsi vagyok mások véleményére is.)
#7 Nagyon jó esszétéma az abortusz.
Először is, gyakorolják az érvelést a diákok. Gyakorolják, hogy egy nehéz, megosztó, érzelmekkel fűtött témáról tudjon egy közösség értelmesen, egymást meghallgatva beszélgetni. Ez egy nagyon fontos képesség lesz mind a párkapcsolat, mind a család üzemeltetésében.
Kérdező: ez pont egy olyan téma, amire nincs jó vagy rossz válasz. Ne érezd rosszul magad azért, mert a többiektől eltér a véleményed. Pont ez volt a feladat lényege. Akkor is tudjatok beszélgetni, ha nem értetek egyet. A vita ne csapjon át személyeskedésbe.
17,5 evesen szult baratnom, a parja akkor volt 27 eves. 10 honapos kapcsolatban lett terhes. A “kisfiu” azota 23 eves, rendor. Baratnom most lesz 41, a ferje 50 eves.
25 eve vannak egyutt. Masodik gyerek nem szuletett, en speciel megertem, az elsot sem terveztek.
Nem lehet ismeretlenként kívülről megmondani a tutit. Két rossz közül nekik kell a kisebbiket választaniuk. Mindenkinek van a fejében egy kép a kamasz lányokról, de lehet, hogy ez a lány pont nem felel meg ennek. Lehet ennél érettebb vagy sem, állhat mögötte nagyon erősen támogató családi háttér vagy a nagy semmi, az apa is lehet felelősségteljes ember, akinél mondjuk kilyukadt a gumi, de kitart a barátnője mellett, de lehet egy felelőtlen f.sz is... nem tudhatjuk.
Érvelési feladatnak jó lenne, de nagyon érzékeny a téma. Viszont mivel ez egy feladat volt, így nem is a mi véleményünk számít, hanem a tietek, de legfőképpen az, hogyan adjátok elő, hogyan érveltek és mennyire tudjátok elfogadni a tiétektől eltérő véleményt.
Igen, vannak jó példák is. Egyik barátnőmet 18 évesen szülte az anyja és bár az apával már nincsenek együtt, jól nevelte fel.
( Jó tanuló a lány, kedves és megvan a magához való esze).
De ott a két másik ellenpélda, ahol a lányt a nagymama nevelte 11 éves koráig, közben az anyja szülte a többi gyereket, szóval a testvéreitől is el volt választva. Problémás gyerek volt. A másik meg nővérének tekintette az anyját, mert csak akkor látta, amikor bulizni ment, vagy pasikat hozott haza.
Egy osztálytársnőm megtartotta.
Mivel az apa lelécelt, és gyakorlatilag teljesen behajthatatlan rajta a gyerektartás, a szüleinél húzta meg magát. A következő 3 pasival is csak ideiglenesen bútorozott össze, s mindig +1 gyerekkel költözött vissza.
Az idők során a nagyapa meghalt, nagymama megrokkant, így elment kisegítő konyhai munkára (máshova nem vették fel képzettség nélkül, a tanuláshoz pedig soha sem volt sem szorgalma, sem adottsága). 50 éves korára gyakorlatilag lerokkant ő is, de már bőven iskolás kororú unokái vannak, mert a gyekerei is korán kezdték, és hasonlóan zűrös családi életet élnek...
A szóban forgó csaj huga sikeresen elkerülte ezeket a buktatókat: szakmát szerzett, érettségizett majd főiskolát végzett, 2 kislánya van - és elrettentő példaként emlegeti nekik a nagynénit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!