Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy kamasz lány inkább elvetes...

Egy kamasz lány inkább elvetesse vagy megtartsa a babát?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok és kellett egy esszét írni az abortuszról.

( Hogy mért ellenezzük vagy pártoljuk). 1-2 osztálytársammal összetűzésbe keveredtem ezügyben.

Szóval ha egy kamasz lány (14-17 éves) teherbe esik, akkor szülje még inkább a babát vagy vetesse el? Én szerintem nem kell azért szülni, hogy a nagymama legyen a gyerek anyukája, mert az anya inkább neki adja nevelni ( több elő példát is láttam már)

( Mostanság újra feljött a téma, aztán kíváncsi vagyok mások véleményére is.)

aug. 15. 19:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

#7 Nagyon jó esszétéma az abortusz.

Először is, gyakorolják az érvelést a diákok. Gyakorolják, hogy egy nehéz, megosztó, érzelmekkel fűtött témáról tudjon egy közösség értelmesen, egymást meghallgatva beszélgetni. Ez egy nagyon fontos képesség lesz mind a párkapcsolat, mind a család üzemeltetésében.

Kérdező: ez pont egy olyan téma, amire nincs jó vagy rossz válasz. Ne érezd rosszul magad azért, mert a többiektől eltér a véleményed. Pont ez volt a feladat lényege. Akkor is tudjatok beszélgetni, ha nem értetek egyet. A vita ne csapjon át személyeskedésbe.

aug. 15. 20:47
 12/30 A kérdező kommentje:
Nem alakult ki nagyobb vita, mostmár inkább csak hanyagoljuk a témát. Még mindig nem értjük teljesen a másikat, de már inkább csak elfogadjuk a másik nézeteit.
aug. 15. 21:28
 13/30 anonim ***** válasza:
90%
#12 Na ez a lényeg. ELFOGADJÁTOK a màsik nézeteit. Ez egy nagyon szuper eredmény. Klassz emberkék vagytok.
aug. 15. 21:43
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

17,5 evesen szult baratnom, a parja akkor volt 27 eves. 10 honapos kapcsolatban lett terhes. A “kisfiu” azota 23 eves, rendor. Baratnom most lesz 41, a ferje 50 eves.

25 eve vannak egyutt. Masodik gyerek nem szuletett, en speciel megertem, az elsot sem terveztek.

aug. 15. 21:50
 15/30 anonim ***** válasza:
81%
Én nem adnám ezt a témát esszéírásra, fiatal emberek vagytok, érintettek is lehettek, kellemetlen lehet erről írni egy abortuszon átesett lánynak pl. Ismerek olyat aki 17 évesen szült, anyjával nevelték fel, egy nagyon intelligens ember lett belőle. Ettől függetlenül megértem és bizonyos szempontból jobb az abortusz ha egy tinédzser teherbe esik.
aug. 15. 22:33
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet ismeretlenként kívülről megmondani a tutit. Két rossz közül nekik kell a kisebbiket választaniuk. Mindenkinek van a fejében egy kép a kamasz lányokról, de lehet, hogy ez a lány pont nem felel meg ennek. Lehet ennél érettebb vagy sem, állhat mögötte nagyon erősen támogató családi háttér vagy a nagy semmi, az apa is lehet felelősségteljes ember, akinél mondjuk kilyukadt a gumi, de kitart a barátnője mellett, de lehet egy felelőtlen f.sz is... nem tudhatjuk.

Érvelési feladatnak jó lenne, de nagyon érzékeny a téma. Viszont mivel ez egy feladat volt, így nem is a mi véleményünk számít, hanem a tietek, de legfőképpen az, hogyan adjátok elő, hogyan érveltek és mennyire tudjátok elfogadni a tiétektől eltérő véleményt.

aug. 16. 00:24
 17/30 anonim ***** válasza:
84%
Egyértelmuen elveteti hisz sem fizikailag,mentalisan,anyagilag nincs kész ra.
aug. 16. 09:06
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetlen embert ismerek, aki 16 évesen terhes lett, az unokanővéremet. Levelezőn befejezte a gimnáziumot, könyvelő lett, diplomát szerzett. Egy percig nem nevelte helyette más a gyereket, az apa dolgozott, ő pedig otthon volt. Más kérdés, hogy hozzáment apukához terhesen, lett még egy közös gyerek, majd elváltak. De 25 éve a második férjével él, van egy közös gyerekekük, ház, munka, szépen élnek. Ma már fiatal nagymama.
aug. 16. 11:05
 19/30 A kérdező kommentje:

Igen, vannak jó példák is. Egyik barátnőmet 18 évesen szülte az anyja és bár az apával már nincsenek együtt, jól nevelte fel.

( Jó tanuló a lány, kedves és megvan a magához való esze).

De ott a két másik ellenpélda, ahol a lányt a nagymama nevelte 11 éves koráig, közben az anyja szülte a többi gyereket, szóval a testvéreitől is el volt választva. Problémás gyerek volt. A másik meg nővérének tekintette az anyját, mert csak akkor látta, amikor bulizni ment, vagy pasikat hozott haza.

aug. 16. 11:23
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Egy osztálytársnőm megtartotta.

Mivel az apa lelécelt, és gyakorlatilag teljesen behajthatatlan rajta a gyerektartás, a szüleinél húzta meg magát. A következő 3 pasival is csak ideiglenesen bútorozott össze, s mindig +1 gyerekkel költözött vissza.

Az idők során a nagyapa meghalt, nagymama megrokkant, így elment kisegítő konyhai munkára (máshova nem vették fel képzettség nélkül, a tanuláshoz pedig soha sem volt sem szorgalma, sem adottsága). 50 éves korára gyakorlatilag lerokkant ő is, de már bőven iskolás kororú unokái vannak, mert a gyekerei is korán kezdték, és hasonlóan zűrös családi életet élnek...

A szóban forgó csaj huga sikeresen elkerülte ezeket a buktatókat: szakmát szerzett, érettségizett majd főiskolát végzett, 2 kislánya van - és elrettentő példaként emlegeti nekik a nagynénit.

aug. 16. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!