Egy kamasz lány inkább elvetesse vagy megtartsa a babát?
Középiskolás vagyok és kellett egy esszét írni az abortuszról.
( Hogy mért ellenezzük vagy pártoljuk). 1-2 osztálytársammal összetűzésbe keveredtem ezügyben.
Szóval ha egy kamasz lány (14-17 éves) teherbe esik, akkor szülje még inkább a babát vagy vetesse el? Én szerintem nem kell azért szülni, hogy a nagymama legyen a gyerek anyukája, mert az anya inkább neki adja nevelni ( több elő példát is láttam már)
( Mostanság újra feljött a téma, aztán kíváncsi vagyok mások véleményére is.)
Szerintem jobb, ha elveteti!
Mondom ezt úgy, hogy általánosságban ellenzem az abortuszt. Értsd: nem támogatom, hogy felnőtt nők akkor élhessenek vele, ha éppen nem szeretnének gyereket. Felnőtt emberektől elvárható, hogy védekezzen, több kiváló megoldás is létezik rá. Ha nem védekeztek, akkor tudatában voltak, hogy akár lehet gyerek is a dologból, és ezt elfogadták.
Szóval jöhet a lepontozás, de én betiltanám, kivételekkel: 18 év alatti az anya, erőszak történt (ha rendőrségi feljelentés is történt az ügyben, nem csak bemondásra), vérfertőzés történt, a terhesség veszélyezteti az anya életét, vagy ha nagy eséllyel születési rendellenességgel jönne világra a gyerek. Ilyen esetekben engedélyezném.
Azt meg különösen felháborítónak tartom, hogy egy magzat életét jelenleg törvényesen el lehet venni, de egy súlyos beteg, tudatánál lévő idős ember nem dönthet a saját békés haláláról.
25 szerencsére nem te döntesz. 🥰
Én sosem vetetném el, mert egyszerűen képtelen lennék rá, de nem is pofáznék bele úgy más dolgába, mint te.
o te jo eg az abortusz az egy noi jog. sot! egeszsegugyi kerdes. lehet veszelyezteti az anya eletet a baba, lehet beteg lesz tole, lehet beteg a baba, lehet nincsen olyan anyagi korulmenyek kozott, lehet elhagyta kozbe a gyerek apja, lehet akarmi az ok: de az abortusz egy noi jog.
sajat magadtol megvonni ezt egy nagy baromsag. nem muszaj vele elni, ugyanugy ahogyam betoltod a 18-at nem muszaj egybol alkoholizalni es dohanyozni legalisan.
10# "Amúgy ismertek olyat, aki fiatalon szült? Esetleg jó vége lett?"
Olyat nem, de gimiben az egyik osztálytársam már túl volt egy abortuszon 16 évesen.
Szerintem egyébként a kérdésre, hogy megtartsa vagy elvetesse, nem lehet egy univerzális választ adni, mert egy csomó körülménytől függ, és ezért mindig egyedi. Már az is nagy különbség, hogy 14 vagy 17 éves lányról van-e szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!