Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy kamasz lány inkább elvetes...

Egy kamasz lány inkább elvetesse vagy megtartsa a babát?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok és kellett egy esszét írni az abortuszról.

( Hogy mért ellenezzük vagy pártoljuk). 1-2 osztálytársammal összetűzésbe keveredtem ezügyben.

Szóval ha egy kamasz lány (14-17 éves) teherbe esik, akkor szülje még inkább a babát vagy vetesse el? Én szerintem nem kell azért szülni, hogy a nagymama legyen a gyerek anyukája, mert az anya inkább neki adja nevelni ( több elő példát is láttam már)

( Mostanság újra feljött a téma, aztán kíváncsi vagyok mások véleményére is.)

aug. 15. 19:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Persze, vannak jó példák, és én sem azt mondom, hogyha valaki nagyon fiatalon szül, akkor garantált a lecsúszás (#5 voltam), de tagadhatatlan, hogy összehasonlíthatatlanul nehezebb lesz így folytatni. Hazugság, hogy mindent ugyanúgy lehet csinálni gyerekkel, mert hatalmas lemondásokkal jár. És nem csak a kellemes dolgokról kell lemondani, hanem sokszor a szükséges de nehéz dolgokról is, pl egy hosszabb egyetemi képzés. A mai világban nagyon ritka, hogy a szülők el tudnák tartani tovább a lányt és az unokát is. Ha meg a lány érettségi előtt dolgozni kezd, kb megtizedeli a saját lehetőségeit a továbbtanulásra, és igen gyakori, hogy élete végéig a képzettséget nem igénylő minimálbéres munkákkal fogja tölteni. Ennyi idősen meg végképp nem lehet apukára számítani, így mégis milyen reális lehetősége van egy ilyen lánynak? Hacsak a szülők nincsenek pénzzel kitömve, vagy apuka véletlenül idősebb, és még felelősségteljes is (bár akkora felelősségérzet mellett nem kellett volna teherbe ejteni egy kamaszt).
aug. 16. 11:49
 22/30 anonim ***** válasza:
84%
Egy olyan országban, ahol nem vállfával kell kikaparni, mert tiltja a törvény az abortuszt, és egy olyan korban ahol ez a dolog nem végződik gyakrak így-úgy halállal (mint néha a szülés), miért kérdés az, hogy tönkretegyük-e egyszerre két gyerek eletét vagy ne?
aug. 16. 13:00
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát, hacsak nincs biztos anyagi háttér ( amíg ugye kisgyerekeknél nem igazán van még) akkor a semmire, meg a szülő nyakára nem.....inkabb az abortusz. Sajnos ismerek olyan lányt, aki fiatalon teherbe esett, és megtartottta, nem lett túl jó vége.
aug. 17. 22:27
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
#4 mondjuk azért nem jöhet szóba az örökbeadás mert egy 14-17 éves GYEREK nem inkubátor? Aki örökbe szeretne fogadni eleg sok mas lehetősege van, nem kell miattuk egy tininek örökre megbélyegezve az iskolapadban terhesen ülni, csak mert más majd esetleg igényt tartana arra a gyerekre. Aki az örökbeadással jön rögtön csak a terhességet felejti el a képletből, hogy sajnos nem csak kinő a földből az a gyerek rögtön szerető szülők karjaiba, hanem életreszóló trauma egy ilyen korú lánynak. De ez persze kit érdekel, hiszen a még nem is letező gyerek jogai mellett könnyebb kampányolni, mint egy már krízishelyzetben lévő életét figyelembe venni.
aug. 17. 22:34
 25/30 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem jobb, ha elveteti!

Mondom ezt úgy, hogy általánosságban ellenzem az abortuszt. Értsd: nem támogatom, hogy felnőtt nők akkor élhessenek vele, ha éppen nem szeretnének gyereket. Felnőtt emberektől elvárható, hogy védekezzen, több kiváló megoldás is létezik rá. Ha nem védekeztek, akkor tudatában voltak, hogy akár lehet gyerek is a dologból, és ezt elfogadták.

Szóval jöhet a lepontozás, de én betiltanám, kivételekkel: 18 év alatti az anya, erőszak történt (ha rendőrségi feljelentés is történt az ügyben, nem csak bemondásra), vérfertőzés történt, a terhesség veszélyezteti az anya életét, vagy ha nagy eséllyel születési rendellenességgel jönne világra a gyerek. Ilyen esetekben engedélyezném.

Azt meg különösen felháborítónak tartom, hogy egy magzat életét jelenleg törvényesen el lehet venni, de egy súlyos beteg, tudatánál lévő idős ember nem dönthet a saját békés haláláról.

aug. 19. 00:51
 26/30 anonim ***** válasza:
46%

25 szerencsére nem te döntesz. 🥰

Én sosem vetetném el, mert egyszerűen képtelen lennék rá, de nem is pofáznék bele úgy más dolgába, mint te.

aug. 19. 07:33
 27/30 anonim ***** válasza:
77%
#25 baromi nagy szerencse, hogy senki sem téged kér meg, hogy te legyél a társadalom morális iránytűje, és hozz ítéletet mások élete felett. Ha te esnél teherbe védekezés/eseményi utáni tabletta mellett, egy bántalmazó kapcsolatba, és akkor lehet nem lennél már ekkora erkölcscsősz, hanem felfogod, hogy minden egyes eset teljesen egyedi, és nincs ilyen, hogy valaki azt mondja, hogy márpedig kötelező magzatokat megtartani. Vagy fogadj örökbe néhány tucat árvát, ha ennyire szíveden viseled ismeretlen emberek sorsát.
aug. 19. 12:27
 28/30 anonim ***** válasza:
81%
Az pedig különösen nonszensz, hogy abban a hitben élsz, hogy minden erőszak során történik rendörségi feljelentés, és nem az esetek 1! százalékában. Ennek oka, hogy az áldozat teljesen tehetetlen, szégyenében kb meg akar halni, ha eljut a feljelentésig az első kérdés az lesz, hogy ivott-e, de természetesen minden ilyen áldozat örömmel nevelné fel a gyerekét, mert szerinted ha nincs feljelentés, akkor meg sem történt.
aug. 19. 12:31
 29/30 anonim ***** válasza:
84%

o te jo eg az abortusz az egy noi jog. sot! egeszsegugyi kerdes. lehet veszelyezteti az anya eletet a baba, lehet beteg lesz tole, lehet beteg a baba, lehet nincsen olyan anyagi korulmenyek kozott, lehet elhagyta kozbe a gyerek apja, lehet akarmi az ok: de az abortusz egy noi jog.

sajat magadtol megvonni ezt egy nagy baromsag. nem muszaj vele elni, ugyanugy ahogyam betoltod a 18-at nem muszaj egybol alkoholizalni es dohanyozni legalisan.

aug. 19. 13:39
 30/30 anonim ***** válasza:
88%

10# "Amúgy ismertek olyat, aki fiatalon szült? Esetleg jó vége lett?"

Olyat nem, de gimiben az egyik osztálytársam már túl volt egy abortuszon 16 évesen.

Szerintem egyébként a kérdésre, hogy megtartsa vagy elvetesse, nem lehet egy univerzális választ adni, mert egy csomó körülménytől függ, és ezért mindig egyedi. Már az is nagy különbség, hogy 14 vagy 17 éves lányról van-e szó.

aug. 23. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!