Kamasz lány alig eszik?
Heti 5x edz a tesiórákon felül?
Kikérem magamnak, az én válaszom hasznos volt! FŐZZ MÁST! EGÉSZSÉGESET! Enni fog!
És igen, 160 centihez 60 kiló az bizony sok, gondolom az Mes méret sem jó rá, mivel anyám L-XL 165 centi 67 kilóhoz. Gondolom nem csupa izom a teste. Én 170 centi vagyok és 60 kiló, és kicsit husi, most megint feljött pár kiló, de pl a karom borzalmas szélesnek érzem. S-M a méretem, 36os nadrágot hordok, de van 34es és 38as is. Ő mekkorát? 42est? 33 éves nőként totál elégedett vagyok, egy két kiló zsír lemehetne, de kb ennyi.
Tinilánynak máshogy kell kinéznie, mint egy felnőtt "meglett" nőnek.. Főzz egészségesen, szálkásabb lesz úgy, hogy szívesen fog enni. Ne tésztát krumplit meg lisztes főzeléket, hanem párolt zöldségeket, főtt zöldségeket, grillezett zöldséget sok sok soványhusival, amiken alig van szósz. És legyen mellé nyers zöldség is. Csak nem rakottkelt, rakottkrumplit, rántotthúst, olajban sült kajákat és pörköltet főzöl.. mennyi olaj fogy egy hónapban? 1 liter, vagy több? Nálam 3 hónap alatt fogy egy liter..
Azt tudod csinálni, hogy olyat főzöl, amit meg fog enni, mert jó a súlyának. Normális, ha 160/60as tinilány diétázik, az meg pláne, ha most nem mozog, akkor nincs étvágya.. a heti 5 edzés a heti kötelező 5 tesin felül van? Mert akkor nem létezik, hogy nem eszik normálisan, napi 2 órát mozog.. Mit csinálnak tesin? Mert a gyerekéméknél udvar/szabad játék van, csak röpiznek, nekünk meg időre kellett 75 felülést csinálni meg ilyenek már alsótól, komolyan vették a tesit, valami mérésre kellett gyúrnunk minden évben.
9.-ben talán 68 kg voltam, de a gimnázium büféjénél álló hatalmas sor miatt gyakran későn tudtam - ha egyáltalán tudtam - reggelizni, így lementem 63 köré, de már vannak lyukasóráim, így javult a helyzet.
És még azzal sem vigasztalhatom magam, hogy te a lány vagy, mert ne tudd meg, mennyi szülő hozza a gyerekét, hogy "Julcsika nem igazán akar enni, hirtelen válogatós lett, meg tavaly fogyott is kicsit".
Aztán kiderül, hogy előző évben Julcsika 8-9 kilót fogyott félév alatt, de eddig valahogy nem tartották fontosnak, hogy lássa orvos.
Barátnőm majdnem meghalt szívelégtelenségben 16 évesen, pedig akkor 46 kiló volt a 163 centihez - ja, hogy hirtelen fogyott majdnem tíz kilót, mellette túledzette magát, és alig evett. A szíve nagyon díjazta.
Szia!
Szerintem az is fontos, hogy testi fejlettségben hol tart a lányod.
Nekem 3 lámyom van. A nagy 22 éves, 161 cm, 51-52 kg, de mivel túl van a fizikai érésen, kimondottan soványnak látszik és az is. (Betegség miatt, ami nem anorexia és bulimia, hanem felszívódási zavar.)
A középső 12 éves, 164 centi, maximum 46 kg, de mivel ő még csak most kezd kamaszodni, egyáltalán nem néz ki soványnak, nem is az, hírtelen nyúlt több centit. De ő napi ötször eszik, sokat és változatosan, leginkább egy felnőtt férfi adagját. 😀 A súlya így hamarosan felzárkózik majd a hirtelen növéshez.
Mivel a te lányod korban kettőjük között van, nehéz eldönteni, mi a helyzet, bár a napi 1-2 étkezés nagyon beszédes. Kevés. A kalória is. A 12 évesem is inkább 3000 körül eszik. Szóval valami biztos nem oké. Jó szaktudású, tapasztalt dietetikust kérdeznék első körben, ha az orvostól ennyire elzárkóztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!