Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez tenyleg igaz lenne? A...

Ez tenyleg igaz lenne? A lanyom ennyire eltavolodott tölem?

Figyelt kérdés

Egy par hete szolt a baratnöm, hogy a lanyomat latta a varos egyik diszkojaban. Na most ez lehetetlen, mert nem engedem ilyen helyekre a 16 eves lanyomat!

De atkutattam a szobajat es bizony talaltam tipikus parti ruhakat es teljesen el vagyok hülve! Az en lanyom egy rendes, jol tanulo kislany aki meg nem ezekkel az idiotasagokkal foglalkozik! Viszont teny, hogy ott vannak a ruhak, eldugva a szekrenyebe, agya ala, stb... Es lattam fenykepeket a diszko oldala a kislanyomrol, amint eppen fiukkal csokolozik es reszeg. De ezt meg neki nem lehetne!!!! Meg csak kislany. Sajnos estenket sokat nem vagyok itthon, mivel apolonökent dolgozok es sokat vagyok ejszakai ügyeletbe, ilyenkor egyedül van a lanyom. Ma összevesztem vele, felpofoztam es megtiltottam, hogy elmenjem barhova is! Elvettem a mobiljat es a lakaskulcsat is! Szerintetek jol tettem? Nem akarom, hogy egy elzüllött kis utca lany legyen a lanyom. Orvosira keszül, nem mehet el ilyen iranyba!

2013. jan. 25. 20:51
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom megtiltottad neki, hogy ilyen helyekre járjon, ezért téged megkerülve jutott el arra a helyre. Sajnos ezzel jár az, hogyha valamit tiltasz... csak rosszabb helyzetet okoz. Kompromisszumról hallottál már? Na, az egy jó megoldás lenne. Pl.: péntek vagy szombat este elmehet bulizni, ha a hétközben rendesen tanul és megígéri, hogy pl. hajnali 1-re otthon lesz. És mondjuk az apja megy érte vagy taxit hívtok.
2013. jan. 25. 22:57
 12/46 anonim ***** válasza:
53%
uram ég. téged kik neveltek fel, rabszolgatartók? 16 éves a lányod, nem gyerek, mégis mit vársz tőle, mit tegyen? aggszűzként végezze? mikor élje ki magát, ha nem most?
2013. jan. 25. 23:01
 13/46 anonim ***** válasza:
88%

Alkut is köthettél volna vele...ha jól tanul, hétvégén elmehet bulizni. De mint becsúszik egy rosszabb jegy, otthon marad. Így elérheted, hogy szórakozzon is és tanuljon is.

Ha mindent megtiltasz neki, akkor majd az orvosiról fog kibukni. Majd messze lesz tőled és a szabályaidtól, bulizni jár, akkor fogja kiélni magát és máris minden el van rontva.

2013. jan. 25. 23:46
 14/46 anonim ***** válasza:
78%

Én úgy gondolom, hogy neked nincs igazad. Mi az hogy a bulizás idiótaság?? Ilyen anyám lenne mint te, rég elköltöztem volna otthonról a pasimhoz. Miért ne csókolózhatna 16 évesen? Te nagyon prüd egy ember lehetsz. Bulizni igen is kell, még akkor is ha orvosira mennék. Nem csodálkozom eltávolodott a lányod, én is ezt tenném , ha ilyen anyám lenne

Egy 16 éves lány

2013. jan. 25. 23:55
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, így nem lehet gyereket nevelni tényleg. Én elengedtem a lányaimat, de megvolt szabva, hogy havonta egyszer mehetnek és olyan kísérővel, akit ismerek és elmondtam, mire vigyázzanak. Tudták, hogy mi árt az egészségüknek és elvártam, hogy ne legyenek hülyék, tehát úgy viselkedjenek, ahogy egy felnőtt és ne úgy, ahogy egy hülyegyerek. Mentek, jól érezték magukat, és hazajöttek józanul, boldogan. Azóta már nagyobbak, 20 évesek, és nemigen van igényük a bulizásra, évente kb 1-2 alkalommal mennek. Jó a kapcsolatunk, normálisak, nem árott meg nekik a fiúzás, bulizás, úgy gondolom, megy minden a maga rendjén. Ha szigorú vagy, csak magad ellen fordítod, legyenek elvárásaid, de mindketten alkudjatok meg, ne mindig csak ő. Beszélgess vele próbáld megértetni vele, hogy ha buliba vágyik, legalább színvonalas helyre menjen és ne az szórakoztassa, hogy alkohollal pusztítja az agysejtjeit, hanem legyen igényesebb ennél.
2013. jan. 26. 08:19
 16/46 anonim ***** válasza:
67%

Hálát adok a Jóistennek, hogy az én anyám nem ilyen borzalmas, debil hárpia.

( nem bulizó, cigiző, jótanuló ) 16l

2013. jan. 26. 10:19
 17/46 anonim ***** válasza:
*nem cigiző
2013. jan. 26. 10:20
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tetted, de nagyon.

Hallottál már arról, hogy a gyerekneveléshez ész is kell, nem csak pofonok és tiltások ?

Mindegy, nem hiszem hogy egyáltalán feltudod-e fogni, hogy ezzel mennyire elcseszted a nevelést.

2013. jan. 26. 11:42
 19/46 anonim ***** válasza:
21%
Sok dologban igaza van a válaszadóknak de valamiben nem.Egy 16 éves gyerek,és az,hogy bulizgatni jár tényleg nem megengedhető,ok ha félévben 1-2szer elmegy egy megbízható helyre,megbízható barátokkal,vagy barátnőinél alszik,vagy hétvégén a barátaival van kávézik,mozizik stb. Szerintem kiskorában rontottad el a dolgot,nem most kell nevelni hanem hamarabb kellett volna.Nincs bizalom,és jó kapcsolat köztetek ami hatalmas hiba,ész szerűen szabad csak tiltani és megengedni is dolgokat,egy 16 éves ne járjon minden héten buliba ne öltözzön utcalánynak és ne legyen részeg,ne aludjon még abarájával.De már nem kislány,igaz még nem is felnőtt,kellenek a szabályok a korlátok,de némi szabadság is.Persze megérdemelte a pofont mert hazudozik ami nem helyén való,de neked sem ártana egy-kettő,hogy eddig nem vetted észre,hogy rossz irányba halad a kapcsolatod a lányoddal.Ülj le vele beszélni higgadtan állítsatok fel új szabályokat egyezettek meg,hogy elengeded bulizni néha,de Ő koncentráljon a tanulásra,és tiszteljen meg annyival,hogy elmondja hova megy mikor megy és engedélyt is kér rá.te meg tiszteld meg annyival,hogy meghallgatod,végig gondolod és nem tiltasz meg mindent.
2013. jan. 26. 12:18
 20/46 anonim ***** válasza:
elírtam,szóval félévente 3-4szer,max havi 1szer
2013. jan. 26. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!