11-kor gép kikapcs. Ezzel tényleg sokat kérek?
Egy hete nevelem a mostohafiam. Eddig az ifősebb testvérénél lakott. A párom külföldön van.
Tegnap megkértem 10-kor, h fél 11-kor, h kezdjen el kilépegetni a programokból és 11-kor kapcsolja ki. Éjfélkor még ment a gép. Valami játék mentésre hivatkozott.
Ma este mesélem ezt páromnak. Nem azt akartam, h csessze le. Hanem h ő is mondja el neki. Így lássa, hegy véleményen vagyunk az apjával. Adja értésére a gyereknek h 11-kor nincs már gépezés.
Tudni kell, h nincs tvnk. A gyerek meg megszokta h arra alszik el.
Mikor beszélgettem a párommal, engem cseszett le. Mert h szegény nem tud sötétben aludni, hagyjam. Mert hiányzik neki a tv.
Erre jött azzal, mikor megmondtam,h nem értek vele egyet, h akkor koliba rakja.
Szerintem tisza hülye. Ha jól tudom a koliban 9-kor van takarodó és ?ott sincs tv. Tehát sötétben kell aludni. Tehát nem sok értelme lenne.
Nem azt mondtam, h 11-kor kuss legyen és hulla szag. Hanem h gép kikapcs, megfürödve legyen és pizsamában. Hogy az ágyban zenlt hallgat, olvas, vagy mit csinál az már végül is mind egy.
Ezt elmondtam a gyereknek is. Beleegyezett. De a párom... ha nem azt mondja amit én, hanem mindent megenged, akkor előbb-utóbb keresztül fog nézni rajtam a fia. Nem lesz súlya a szavamnak és én leszek a gonosz mostoha mert ragaszkodom a szabályokhoz.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Hogy értessem meg a párommal mit szeretnék?
Adjuk inkább koliba?
Tényleg sokat kérek?
Egyébként 15 éves.
Kamaszként válaszolva a 11 korai, ha akar akkor maradhasson még fel már ha reggel kibír kecmeregni az ágyból.
Logikus emberi lényként igazad van, bár ezt inkább a pároddal kéne megbeszélned. Mert ha a srác is belegyezett akkor ő is beismeri,hogy ez nem olyan húzós szabály.
A sötétre pedig vegyetek egy sólámpát, szép a fénye és hangulatos.
Nem azt mondtam h 11-kor aludni kell, hanem h a gép legyen kikapcsolva.
Ma már feküdt 11-kor, zenét halgatott az ágyban meg kutyázott.
Csak párom erre a tv-re elalvásra van ráizgulva.
Egyébként ha hagynám, h akkor feküdjön amikor akar, akkor abból renfszeresen hajnali fekvés lenne. Felkel ő. Nem azzal van a gond. (A párom is ezzel takarózik, h "de felkel időben.")Hanem h suliban nem tud koncentrálni mert fáradt és hosszútávon az nem jó. Tudom, mert láttam a jegyeit arról az időszakról.
A só lámpa jó ötlet. Veszek neki holnap. Vagyis ma. Remélem beválik. Tényleg sötét van nála egyébként.
De a párommal akkor sem tudom mit kéne csinálnom. Két irányban nem lehet gyereket nevelni. Meg ezt a kolis dolgot sem értem, hogy találta ki? Hisz az szigorúbb.
15 vagyok, és nincs megmondva, mikor kapcsoljam ki a gépet, szerencsére. Megértelek teljesen, nekem is szoktak már szólni a szüleim, hogy így nem fogok tudni felkelni másnap.
De általában 10 fele már nem 'gépezek', csak sorozatot nézek. Az viszont eltart néha fél egyig is, mert csak mgé egy rész. És mindig megbánom másnap reggel hatkor. De tudom, hogy én lennék a legjobban felháborodva, ha bejönnének az új Odaát rész közepén, hogy na most azonnal kapcsoljam ki. Vagy egy nagyon nehéz pálya közben egy játékban, amit csak azért is megcsinálok. Vagy csak ha barátnőmmel beszélek még olyankor is.
Igazából én már nagyon átálltam pár időzónával előbbre, Angliában már majdnem normális lenne az alvásrendszerem. :D
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!