Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11-kor gép kikapcs. Ezzel...

11-kor gép kikapcs. Ezzel tényleg sokat kérek?

Figyelt kérdés

Egy hete nevelem a mostohafiam. Eddig az ifősebb testvérénél lakott. A párom külföldön van.

Tegnap megkértem 10-kor, h fél 11-kor, h kezdjen el kilépegetni a programokból és 11-kor kapcsolja ki. Éjfélkor még ment a gép. Valami játék mentésre hivatkozott.

Ma este mesélem ezt páromnak. Nem azt akartam, h csessze le. Hanem h ő is mondja el neki. Így lássa, hegy véleményen vagyunk az apjával. Adja értésére a gyereknek h 11-kor nincs már gépezés.

Tudni kell, h nincs tvnk. A gyerek meg megszokta h arra alszik el.

Mikor beszélgettem a párommal, engem cseszett le. Mert h szegény nem tud sötétben aludni, hagyjam. Mert hiányzik neki a tv.

Erre jött azzal, mikor megmondtam,h nem értek vele egyet, h akkor koliba rakja.

Szerintem tisza hülye. Ha jól tudom a koliban 9-kor van takarodó és ?ott sincs tv. Tehát sötétben kell aludni. Tehát nem sok értelme lenne.

Nem azt mondtam, h 11-kor kuss legyen és hulla szag. Hanem h gép kikapcs, megfürödve legyen és pizsamában. Hogy az ágyban zenlt hallgat, olvas, vagy mit csinál az már végül is mind egy.

Ezt elmondtam a gyereknek is. Beleegyezett. De a párom... ha nem azt mondja amit én, hanem mindent megenged, akkor előbb-utóbb keresztül fog nézni rajtam a fia. Nem lesz súlya a szavamnak és én leszek a gonosz mostoha mert ragaszkodom a szabályokhoz.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Hogy értessem meg a párommal mit szeretnék?

Adjuk inkább koliba?

Tényleg sokat kérek?

Egyébként 15 éves.

2013. jan. 16. 01:05
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Mást is lehet csinálni, nem csak olvasni. Leíram föntebb.

Egyébként meg a gépezésbe nehezebb és kényelmetlenebb is bele aludni mint a könyvbe. Plusz egészségesebb is, ha elalvás előtt nem kap annyi elektromos ingert az agy.

2013. jan. 19. 01:26
 22/26 anonim ***** válasza:
15 éves nehéz kor, saját szülőnek is nem hogy egy vadidegennek. Ne akard nevelni egy hét után. Max beszéld meg vele hogy nálad ez a szokás. De akkor te is feküdj le, ne maradj fenn tovább. Mert egyébként csak azért hogy megmutasd hogy te vagy a felnőtt te parancsolsz egy 15 évesnek aki még csak nem is a te gyereked masszív ellenállásba fogsz ütközni és szerzel magadnak egy belső ellenfelet és mint látod az apja - helyesen, mert te is ezt tennéd a gyerekedért - kiáll mellette. Szal legyél türelmes. Ne 1 hét után szervezd át más életét.
2013. jan. 19. 02:01
 23/26 anonim ***** válasza:
72%

12es nagyon okos 20 éves! És te felfogtad hogy nem a szülője? Egy tök vadidegen nő, aki mostantól beleszól az életébe, hülye szabályokat állít fel. Mindezt 1 hét után!

Kedves kérdező! Ni volt ott a rendszer ahol eddig lakott?

Másik: előbb legyen meg a respect-ed aztán legyenek elvárásaid. Ahhoz meg idő kell és sok türelem. Ha te lennél az anyja lett volna rá 15 éved. Ezt most ne próbáld zanzásítani pár napba.

2013. jan. 19. 02:10
 24/26 anonim ***** válasza:

Kérdező

A 13as szerint még sem csinálod rosszul, a srác is partner, fog ez menni. :-D

2013. jan. 19. 02:13
 25/26 A kérdező kommentje:

Komolyan nem értem, h egyesek miért háborognak.

Igaz, h nem az én gyerekem. De rám van bízva az anyja és az apja álltal. 5 éve ismerjük egymást. Nyári és téli szünetekben rendszeresen nálunk lakott. Tudja mik a szabályok, h én milyen vagyok. Csak eddig nem tőlünk ment iskolába.

A gyerekkel azóta nincs probléma, h megkapta a lámpát. Időben fekszik-kel.

Eléggé vicces ez a szitu így. Itt jobban fel vannak háborodva egyesek, mint az érintett kamasz fiú. :-)

Egyébként a sok szabad elvű laza lepontozóművész, aki nem szabna korlátokat a helyemben. Bele gondoltatok már abba, h miért van annyi agresszív, nagyépű, elkényeztetett kamasz?

2013. jan. 19. 22:24
 26/26 anonim ***** válasza:
Utolsó hármat mind én írtam ám!
2013. jan. 21. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!