11-kor gép kikapcs. Ezzel tényleg sokat kérek?
Egy hete nevelem a mostohafiam. Eddig az ifősebb testvérénél lakott. A párom külföldön van.
Tegnap megkértem 10-kor, h fél 11-kor, h kezdjen el kilépegetni a programokból és 11-kor kapcsolja ki. Éjfélkor még ment a gép. Valami játék mentésre hivatkozott.
Ma este mesélem ezt páromnak. Nem azt akartam, h csessze le. Hanem h ő is mondja el neki. Így lássa, hegy véleményen vagyunk az apjával. Adja értésére a gyereknek h 11-kor nincs már gépezés.
Tudni kell, h nincs tvnk. A gyerek meg megszokta h arra alszik el.
Mikor beszélgettem a párommal, engem cseszett le. Mert h szegény nem tud sötétben aludni, hagyjam. Mert hiányzik neki a tv.
Erre jött azzal, mikor megmondtam,h nem értek vele egyet, h akkor koliba rakja.
Szerintem tisza hülye. Ha jól tudom a koliban 9-kor van takarodó és ?ott sincs tv. Tehát sötétben kell aludni. Tehát nem sok értelme lenne.
Nem azt mondtam, h 11-kor kuss legyen és hulla szag. Hanem h gép kikapcs, megfürödve legyen és pizsamában. Hogy az ágyban zenlt hallgat, olvas, vagy mit csinál az már végül is mind egy.
Ezt elmondtam a gyereknek is. Beleegyezett. De a párom... ha nem azt mondja amit én, hanem mindent megenged, akkor előbb-utóbb keresztül fog nézni rajtam a fia. Nem lesz súlya a szavamnak és én leszek a gonosz mostoha mert ragaszkodom a szabályokhoz.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Hogy értessem meg a párommal mit szeretnék?
Adjuk inkább koliba?
Tényleg sokat kérek?
Egyébként 15 éves.
Ti felfogtátok, hogy egy 15 éves GYEREKRŐL van szó? Márpedig egy gyerek fogadjon szót a szüleinek (vagy annak aki neveli). Ha azt mondtad kedves kérdező, hogy 11-kor gép kikapcsolva, akkor tartsa magát ahhoz. Egyébként meg 7-8 óra alvás lenne az ideális mindenkinek. A kialvatlanság káros az egészségre.
20/L
Na végre kedves utolsó! Végre valaki érti mit akarok.
Egyébként, hogy a sólámpás dolgot olvastam, rögtön még akkor éjszaka meg is beszéltem vele. Ő is jó ötletnek tartotta.
Délután vettem neki egyet a tescoban. Tetszett neki. Ki sem kapcsolta. :-) Fél 11-kor már ágyban volt pizsiben. 11-kor meg aludt mint a bunda a kutyával karöltve. :-) Reménylem ez nem csak egyszeri alkalom.
Megegyeztünk, hogy vasárnatól-csütörtökig, este 11-kor gép kikapcs. Péntek-szombat addig nyúzza amíg akarja. Semmi kifogása nem volt. (Remélem később sem lesz.)
A párommal is megbeszéltük a dolgokat. Bocsánatot kért.
# 2-es
Ezer köszi a só lámpás tippért. :-)
Én csodálom a fiút. Engem arra nevelt édesanyám (aki elle van minden kütyünek és játéknak), hogy hétköznap (H-CS) nincs játék, csak internet, filmnézés...stb. Így is 8-kor gép lekapcs, 11-kor takarodó. Hétvégenként (P-V) lehet játszani, tanulást követően, maximum este 10-ig. 12-kor takarodó. Szerintem gyakorold rajta a szabályt és meg fogja szokni. Nekünk van 1 darab TV-nk, de én nem nézem SOHA, minden filmet letöltök a netről, ahogy a kedvenc sorozataimat is (azokat angolul nézem, mivel magyar szinkron 1 éves késésben van).
Igaz, édesanyám matematika szakos szaktanár, de ha nem lenne az, biztos Ő is toleránsabb lenne
'Igaz, édesanyám matematika szakos szaktanár, de ha nem lenne az, biztos Ő is toleránsabb lenne'
:DD
Tiszta aranyos kijelentés (nem mintha a kettőnek túl sok köze lenne egymáshoz, de sokan valamiért a matektanárokhoz kötik a ridegség fogalmát).
Hehe, # 15-ös, az én matek tanárom is műszaki cikk ellenes volt. :D
Én is gépen nézek filmet, vagy olvasok. Amíg volt tv, nagyon ritkán kapcsoltam be. Szinte soha. Úgy is csak reklám megy benne, film megszakításokkal.
Nem akarom azért spártai módra nevelni. Csak ne a számítógép és a tv határozza meg őt.
Kicsit el volt kényeztetve, meg ilyesztgették is a nagyobb tesói régen. Ezért fél a sötétben. Én is azt magyarárztam az apjának, h majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!