Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11-kor gép kikapcs. Ezzel...

11-kor gép kikapcs. Ezzel tényleg sokat kérek?

Figyelt kérdés

Egy hete nevelem a mostohafiam. Eddig az ifősebb testvérénél lakott. A párom külföldön van.

Tegnap megkértem 10-kor, h fél 11-kor, h kezdjen el kilépegetni a programokból és 11-kor kapcsolja ki. Éjfélkor még ment a gép. Valami játék mentésre hivatkozott.

Ma este mesélem ezt páromnak. Nem azt akartam, h csessze le. Hanem h ő is mondja el neki. Így lássa, hegy véleményen vagyunk az apjával. Adja értésére a gyereknek h 11-kor nincs már gépezés.

Tudni kell, h nincs tvnk. A gyerek meg megszokta h arra alszik el.

Mikor beszélgettem a párommal, engem cseszett le. Mert h szegény nem tud sötétben aludni, hagyjam. Mert hiányzik neki a tv.

Erre jött azzal, mikor megmondtam,h nem értek vele egyet, h akkor koliba rakja.

Szerintem tisza hülye. Ha jól tudom a koliban 9-kor van takarodó és ?ott sincs tv. Tehát sötétben kell aludni. Tehát nem sok értelme lenne.

Nem azt mondtam, h 11-kor kuss legyen és hulla szag. Hanem h gép kikapcs, megfürödve legyen és pizsamában. Hogy az ágyban zenlt hallgat, olvas, vagy mit csinál az már végül is mind egy.

Ezt elmondtam a gyereknek is. Beleegyezett. De a párom... ha nem azt mondja amit én, hanem mindent megenged, akkor előbb-utóbb keresztül fog nézni rajtam a fia. Nem lesz súlya a szavamnak és én leszek a gonosz mostoha mert ragaszkodom a szabályokhoz.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Hogy értessem meg a párommal mit szeretnék?

Adjuk inkább koliba?

Tényleg sokat kérek?

Egyébként 15 éves.

2013. jan. 16. 01:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%
15 évesen már nagyban veri a farkát, szerintem ne szóljál rá mikor akarja kikapcsolni a gépet. Majd ő tudja magának, és akkor kikapcsolja, reggel meg fel kell. Amúgy se a saját gyereked, ha a párod ilyen laza, akkor te se törd magad a gyerek miatt.
2013. jan. 16. 20:53
 12/26 anonim ***** válasza:
29%

Ti felfogtátok, hogy egy 15 éves GYEREKRŐL van szó? Márpedig egy gyerek fogadjon szót a szüleinek (vagy annak aki neveli). Ha azt mondtad kedves kérdező, hogy 11-kor gép kikapcsolva, akkor tartsa magát ahhoz. Egyébként meg 7-8 óra alvás lenne az ideális mindenkinek. A kialvatlanság káros az egészségre.

20/L

2013. jan. 16. 21:34
 13/26 A kérdező kommentje:

Na végre kedves utolsó! Végre valaki érti mit akarok.

Egyébként, hogy a sólámpás dolgot olvastam, rögtön még akkor éjszaka meg is beszéltem vele. Ő is jó ötletnek tartotta.

Délután vettem neki egyet a tescoban. Tetszett neki. Ki sem kapcsolta. :-) Fél 11-kor már ágyban volt pizsiben. 11-kor meg aludt mint a bunda a kutyával karöltve. :-) Reménylem ez nem csak egyszeri alkalom.

Megegyeztünk, hogy vasárnatól-csütörtökig, este 11-kor gép kikapcs. Péntek-szombat addig nyúzza amíg akarja. Semmi kifogása nem volt. (Remélem később sem lesz.)

A párommal is megbeszéltük a dolgokat. Bocsánatot kért.

2013. jan. 16. 23:56
 14/26 A kérdező kommentje:

# 2-es

Ezer köszi a só lámpás tippért. :-)

2013. jan. 16. 23:59
 15/26 anonim válasza:
37%

Én csodálom a fiút. Engem arra nevelt édesanyám (aki elle van minden kütyünek és játéknak), hogy hétköznap (H-CS) nincs játék, csak internet, filmnézés...stb. Így is 8-kor gép lekapcs, 11-kor takarodó. Hétvégenként (P-V) lehet játszani, tanulást követően, maximum este 10-ig. 12-kor takarodó. Szerintem gyakorold rajta a szabályt és meg fogja szokni. Nekünk van 1 darab TV-nk, de én nem nézem SOHA, minden filmet letöltök a netről, ahogy a kedvenc sorozataimat is (azokat angolul nézem, mivel magyar szinkron 1 éves késésben van).

Igaz, édesanyám matematika szakos szaktanár, de ha nem lenne az, biztos Ő is toleránsabb lenne

2013. jan. 17. 00:02
 16/26 anonim válasza:
53%
előző vgyok: 15/F
2013. jan. 17. 00:04
 17/26 anonim ***** válasza:
Sehogy. Megmondanám a gyereknek, hogy ha az adott időpontig nem kapcsolja ki, kihúzom. 15 évesen egyrészt meg lehet tanulni tisztelni egy felnőtt kérését, főleg, ha annak az otthonában van, másrészt 15 évesen nem kell félni a sötétben elaludni. Aki fáradt, elalszik. Akkor is, ha nem úgy van minden körülötte, ahogy ő szeretné. Megy a gép? Bemegyek és kihúzom. Ennyi. N28
2013. jan. 17. 09:46
 18/26 anonim ***** válasza:
51%

'Igaz, édesanyám matematika szakos szaktanár, de ha nem lenne az, biztos Ő is toleránsabb lenne'

:DD

Tiszta aranyos kijelentés (nem mintha a kettőnek túl sok köze lenne egymáshoz, de sokan valamiért a matektanárokhoz kötik a ridegség fogalmát).

2013. jan. 17. 18:40
 19/26 A kérdező kommentje:

Hehe, # 15-ös, az én matek tanárom is műszaki cikk ellenes volt. :D

Én is gépen nézek filmet, vagy olvasok. Amíg volt tv, nagyon ritkán kapcsoltam be. Szinte soha. Úgy is csak reklám megy benne, film megszakításokkal.

Nem akarom azért spártai módra nevelni. Csak ne a számítógép és a tv határozza meg őt.

Kicsit el volt kényeztetve, meg ilyesztgették is a nagyobb tesói régen. Ezért fél a sötétben. Én is azt magyarárztam az apjának, h majd megszokja.

2013. jan. 17. 22:41
 20/26 anonim ***** válasza:
76%
Most ne haragudj meg, de miért csak gépezni nem lehet 11 után? Olvasni miért? Ezt képtelen vagyok megérteni.
2013. jan. 18. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!