Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most tényleg egy lelketlen...

Most tényleg egy lelketlen állat vagyok?

Figyelt kérdés

A lyukas órában kint voltunk az udvaron odajött egy kóbor kutya és a két osztálytársam elkezdte nézni, meg figyelni.

Én tanultam, olvastam át a leckét. Kérdezem, mi olyan nagy szám abban a kutyában, erre ők azt mondták nézzem, én meg megkérdeztem ,hogy mit, ők válaszolták, hogy szegény kutya, kóbor kutya, mindenféle sajnáló szavakat. It már érzéketlen lennek neveztek. Én meg mondom,hogy amikor Budapestre megyünk akkor nem sajnáljátok a csöveseket,hajléktalanokat, igaz tehetnek is róla,a nagyja való igaz belátom. Vagy azokat akik 70 ezer Ft keresnek és hó végére alig jut azokat nem sajnálják. Ők erre érzéketlen vagyok, meg ,hogy ha nagyok lesznek támogatni fogják a kutyamenhelyeket, mondom jó, de ez badarság ,hogy a kutyának nagyobb joga van mint az embernek.

Utána még oda jött egy lány és azt mondta ,hogy pofán vágna

,hogy ezt mondtam, hogy a kutyák cuki és ő is támogatójuk lesz, mondom a leukémiás ,rákos gyerekek alapítványával mi lesz vagy a kórházakkal, iskolákkal stb, itt az adó 1%-kára gondolok ki fogja őnekik felajánlani az adó 1%-kát, meg ,hogy az emberélet fontosabb a kutyáknál? Erre azt mondta ,hogy undorító vagyok.

Egy büdös kutyának nagyobb joga van mint az embernek. Én csak elgondolkoztam, tényleg így gondolkodnak a mai fiatalok?

Szerintem meg az az undorító ,hogy a kutyamenhelyeknek adják inkább az adó 1%-kát és nem az ember alapítványoknak. Magyarországon fontosabbak a kutyák, mint az emberek.

2013. jan. 25. 19:28
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
2013. jan. 25. 19:33
 2/29 anonim ***** válasza:
55%

szerintem is gyökér vagy,de ugye minden ember más.

én pl leszarom az emberek nagy részét..hiszen van szájuk,és feljett annyira az agyuk,h tegyen magukért..

ezzel szemben az állatok kiszolgáltatottak..

azt h te ezt megértsd,nem sok esély van..mert ezzel az"érzékenységgel" születni kell.

ez a kérdés örök vita marad..de talán eljön egyszer az idő,amikor az ember nem csak a saját életét tartja fontosnak..

és tudod mit? én pl pont ma mentettem meg egy kiskutyát..és rendesen jól érzem magam most..h a kutya megmenekült..

2013. jan. 25. 19:43
 3/29 anonim ***** válasza:
44%

szerintem igazad van!!! :D

én is totál így gondolom!!! sokkal nagyobb problémáink vannak mint a kóborkutyák!!! (pl. hajléktalanok, gyógyíthatatlan betegek, minimál béren élők) és őket senki nem tudja sajnálni és segíteni neki!!! azért mert ez az egész "csak az ő hibájuk". jah sok embert ismerek akik rohadt sokat tanultak, küzdöttek és munkájuk sincs :( vagy azért mert ők "csak" emberek akik szívtelenek meg gonoszak...

szerintem nem vagy lelketlen állat hanem egy gondolkodó és együtt érző ember...

2013. jan. 25. 19:49
 4/29 anonim ***** válasza:
61%

Rendesen megmosolytam a kérdésedet. Az elején még nem értettem veled egyet, de aztán szépen megmagyaráztad az álláspontodat, a linkkel pedig végleg meggyőztél. Most el is döntöttem, hogy én nem a menhelyeknek adom majd az adóm 1 %-át, hanem valaki másnak. Nem mintha nem szeretném őket, de már így is van elég támogatójuk, és én szeretek a szerencsétlenebbeken segíteni, akik kevesebb pénzt kapnak. :) Egyébként megértem a döntésedet, de azért a kutyákat se utáld, mert nem tettek semmi rosszat neked! Ők is élőlények, érzéseik is vannak.

16/L

2013. jan. 25. 19:53
 5/29 anonim ***** válasza:
35%

jól van, kedves első válaszoló, akkor most megtapsolunk és bronzszobrot emeltetünk a tiszteletedre.

kérdésedre válaszolva, nem vagy lelketlen állat, inkább racionális. az első válaszból kiemelném az ,,embereknek van szájuk" és a ,,fejlett annyira az agyuk, hogy..." sort. Nyilván a tiéd annyira még nem fejlett, hogy ép ésszel belásd, a jelen politikai helyzetben egyre több a munkanélküli, aki nem tehet arról, hogy nincstelenné válik és a rákos betegek sem önszántukból növesztenek tumort. a kutyáknak is joguk van az élethez, és ha valaki, hát én igazán kutyabarát vagyok, mindemellett meglehetősen mizantróp, így még azzal sem vádolhat senki, hogy humanista nézetek vakítanának el, de kissé felháborító, hogy valakit racionális gondolkodásmódja miatt lehetetlenítsenek el.

2013. jan. 25. 19:58
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten igazad van, főleg ami a beteg gyermekeket illeti, azonban az állatok mint pl. a kutyák is nagyon sok ember számára szerető élőlények, akiknek az életük épp ugyan olyan fontos mint embertársainké Ezt neked el kell tudni fogadnod, hisz megváltoztatni úgysem tudod a gondolkodásukat és nem is kell. Te így vélekedsz erről, Ők meg úgy.
2013. jan. 25. 20:05
 7/29 anonim ***** válasza:
63%

"Egy büdös kutyának nagyobb joga van mint az embernek."

Szerintem meg demagóg, és szánalmas a hozzáállásod.

A stílusodról már ne is beszéljünk. Ők el kezdenek sajnálni egy kutyát, te meg jössz egy teljesen másik témával, arrogánsan leszólod őket. Mégis mit vársz?

És ők hadd döntsék már el, hogy kutyamenhelyeket vagy rákos gyerekeket akarnak támogatni.

Az állatok jogai meg a béka segge alatt vannak Magyarországon.

2013. jan. 25. 20:12
 8/29 anonim ***** válasza:
46%

első vagyok.

okéj,máris emelheted a bronzszobrot!

mert én megérdemlem.

2013. jan. 25. 20:13
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hány évesek vagytok, de általánosban voltak nálunk ilyenek. A csöveseket kinevették, a fogyatékosakon nevettek, de az állatok... Egyiket se kell komolyabban venni, vagy lenézni. Az se jó, ha elvakult állatvédők vagyunk, de az se, ha minden mást fajt lenézünk. Meg kell találni a harmóniát. Még ha ez kicsit hülyén is hangzik.
2013. jan. 25. 20:17
 10/29 anonim ***** válasza:
74%

Miért kérdező, te eddig mit tettél a hajléktalanokért, rákos gyerekekért?

Amúgy nekem is a "büdös kutya", meg az agresszív stílus tűnt fel, te is csak azért hoztad fel "az állatnak több joga van" baromságot, mert azt hoitted ezzel érettebbnek tűnsz majd.

Ez olyan, mintha én meg felháborodnék azon, hogy te netezhetsz és jól élsz, miközben Afrikában gyerekek halnak éhen.

2013. jan. 25. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!