Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves fiam a minap elmondta...

16 éves fiam a minap elmondta nekem, hogy úgy gondolja önmagáról, hogy homoszexuális és egy nála csaknem 10 évvel idősebb férfival találkozgat. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon elkeserítő szerintem a helyzet, napok óta csak sírok, ha épp nem lát senki. A fiamnak azt mondtam, hogy nem találkozhat azzal a férfival és amíg itthon lakik, felejtse el ezt a homoszexuális dolgot. Most gyakorlatilag alig beszélünk.

Férjemnek el sem mertem mondani a dolgot, de látja, hogy valami aggaszt.

Mit csináljak most? Nem akarom, hogy a fiam gyűlöljön, de azt sem, hogy férfiakkal bújjon ágyba.

2012. okt. 7. 13:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek, hogy ilyen ijedséggel töltött el ez a dolog. Nagyon sok anya hasonlóképpen reagálna. Azonban gondoltál-e arra, hogy amíg te sokat sírsz a dolgon, akkor vajon a fiad hányszor annyit, miután látta a reakciódat? Lehet, hogy én is kicsit összetört lennék utána, és félnék is rendesen, gondolatban 100-szor, 1000-szer feltéve ugyanazt a kérdést, amit a fiad neked is feltett: meggyűlölt az anyám? Én is csak azt tudom mondani, amit az előzőek: tudom, hogy nehéz, meg minden, de próbáld támogatni a fiadat. Lehet, hogy ő most sokkal elkeseredettebb, mint te (magamból kiindulva).
2012. okt. 9. 22:47
 52/90 A kérdező kommentje:

Látom, hogy a válaszok sora ideológiai vitává vált a kérdésemnél. Őszintén szólva én is úgy gondolom, hogy a homoszexualitás nem természetes. De a fiamat mindennél jobban szeretem és látom rajta, hogy mennyire szenved. Ma beszélgettünk arról, hogy mióta érzi ezt, hogy jött rá, illetve megkérdeztem, hogy biztosan nem tudna-e lányokat szeretni. Erre azt válaszolta, hogy "1000%-ig biztos benne", hogy lányokkal nem tudna intim kapcsolatot kialakítani. Mutatott néhány képet is arról a férfiról, akivel találkozgat (azt kérte, hogy nevezzem őt a párjának, de ez még most nem megy nekem), végül belementem, hogy holnap találkozom vele. Lehet hogy nem helyes a találkozás, de ha már így alakult, úgy érzem, hogy muszáj megismernem ezt az embert, mivel a fiam szinte rajongva beszél róla, és egy fokkal talán nyugodtabb lennék. Egyébként a kép alapján egy áltlagos, úgymond normális külsővel rendelkező fiatal férfi.

Jól esik ilyenkor este "kiírnom" magamból ezeket a dolgokat, mivel sajnos erről nem tudok senkivel beszélni. Férjem előtt sosem volt titkom, most viszont egyszerűen görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy el kell majd neki ezt egyszer mondanom. Amiatt is biztosan neheztelni fog, hogy találkozni fogok a fiam "udvarlójával".

2012. okt. 10. 20:15
 53/90 anonim ***** válasza:
51%
sajnalom a fiadat, de nagyon. Gonosz dolog a szerelem. Probald megerteni,persze ez nem fog menni egyik naprol a masikra.
2012. okt. 10. 20:54
 54/90 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon helyesen döntöttél.:D És remélem, megírod majd ide, hogy milyen volt a benyomásod arról a férfiről. És hát igen, nehéz. De gondolj arra, hogy a fiadnak még nehezebb, és a Te támogatásodra van szüksége.:)
2012. okt. 10. 22:10
 55/90 anonim ***** válasza:
100%

jól teszed, hogy találkozol vele, majd meglátod, hogy ő is ember, nem pedig egy szörnyeteg... aztán majd írd meg hogy alakult a dolog

:)))

2012. okt. 11. 10:24
 56/90 anonim ***** válasza:
9%
Hát igen látszik hogy a sok deviáns és meleg rajongó képtelen elfogadni a másik ember véleményét és a normalitást ezért töröltették a válaszaimat. De nem baj amit egyszer az internetre leírtak azt nem lehet semmissé tenni.
2012. okt. 11. 16:41
 57/90 anonim ***** válasza:
100%

Azon még nem gondolkodtál el kedves 38%-as, hogy ha ennyien ellened vannak, akkor valószínűleg nem az az eset áll fenn, hogy mindenki hülye rajtad kívül?

Mondjuk már bizonyítottad, hogy a gondolkodás nem az erősséged...

2012. okt. 11. 16:58
 58/90 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 38%-os!

A válaszaidat nem a "sok deviáns és meleg rajongó" törölte hanem a moderátorok, akik az oldal szabályait próbálják betartatni.

Amúgy idéznék neked a szabályzatból:

"A gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!"

2012. okt. 11. 17:45
 59/90 anonim ***** válasza:
100%

nehéz elfogadni, pedig el kell! Ez a helyzet nem éppen egy divathóbort (vannak esetek, amik igen, de az írásaid alapján a fiad komolyan gondolja a dolgokat)

Próbálj napirendre térni efölött, és örülj, hogy elmondta. Támogasd, hisz nem akarjátok elveszíteni a másikat!

A férjednek pedig nem biztos, hogy neked kéne szólni... Hagyd, hogy a fiad mondja el, ha úgy érzi, eljött az ideje.

Tudod, attól, hogy más szexuális beállítottságú, attól még a te fiad! Ugyan olyan mint eddig volt. Neki ez a normális, nem pedig a heteroszexualitás.

2012. okt. 12. 00:34
 60/90 A kérdező kommentje:
Tegnap találkoztam a fiam barátjával, és meg kell mondjam, hogy egy kedves, jómodorú fiatalembert ismertem meg a személyében. Kinézetét tekintve nem látszik rajta, hogy 25 éves, maximum olyan 21-nek gondolnám. Azt mondta, hogy komolyak a szándékai a fiammal, soha nem tudna fájdalmat okozni neki. Így egy kicsit megnyugodtam, hogy a párja legalább nem olyan, mint akiket a melegfelvonuláson láthatunk. Egyelőre még emésztem magamban a dolgot, ha jól látom a dolgokat, nem is tehetek mást.
2012. okt. 12. 05:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!