16 éves fiam a minap elmondta nekem, hogy úgy gondolja önmagáról, hogy homoszexuális és egy nála csaknem 10 évvel idősebb férfival találkozgat. Most mit tegyek?
Nagyon elkeserítő szerintem a helyzet, napok óta csak sírok, ha épp nem lát senki. A fiamnak azt mondtam, hogy nem találkozhat azzal a férfival és amíg itthon lakik, felejtse el ezt a homoszexuális dolgot. Most gyakorlatilag alig beszélünk.
Férjemnek el sem mertem mondani a dolgot, de látja, hogy valami aggaszt.
Mit csináljak most? Nem akarom, hogy a fiam gyűlöljön, de azt sem, hogy férfiakkal bújjon ágyba.
Azért a kérdező fia mellett egy kis százalékban igyekezzünk megérteni az Édesanyát is! Én úgy gondolom az itt lévő anyukák és apukák közül egyik sem örülne ha a fiúk egyszer csak azzal állítana haza, hogy "meleg vagyok". Tény, hogy ez ellen semmit sem lehet tenni és senki nem választhatja meg, hogy melyik nemhez vonzódjon, de minden megvetést félretéve, az azért legyen már tény, hogy alapjáraton a heteroszexualitás az ami természetes, nem véletlen az, hogy egyneműek kapcsolatából gyermek semmiképpen sem foganhat meg természetes úton. Na de nem akarok én itt semmilyen pszichológiai, biológiai vagy akár teológiai vitába belefolyni...Csak azért értsétek meg az édesanyát is, hiszen ezt Neki is nehéz feldolgoznia!
Kedves Édesanya!
Bármennyire is igyekszem átérezni az elkeseredettségedet, sajnos abból a szemszögből nézve a dolgot én is csatlakozom a többiekhez, hogy változtatni nem tudsz rajta. Nekem Édesanyám mindig azt mondta, hogy mi a testvéreimmel örökre a gyermekei maradunk és szeretni fog bennünket, akkor is ha homoszexuálisok, gyilkosok vagy prostituáltak lennénk. Hiszen ez a kötelessége a szülőnek. A fiad is valószínűleg örlődik belül és próbál küzdeni önmagával, de én azt gondolom, hogy ha már van vmilyen kapcsolata is egy férfival aki mellett ilyen szinten kitart, ez a felismerés nem most születhetett meg benne, de nem is tegnap. Próbálj meg higgadtan leülni vele és megbeszélni ezt a dolgot. Minden kérdésedre szívesen fog felelni ha látja, hogy nem akarod bántani és ott állsz mellette! Sok sikert kívánok Neked hozzá és ne keseredj el! Ő attól még a fiad marad, bármilyen nehéznek is tűnik ez a helyzet most!
14:45 Oké, ne bonyolódjunk vitába, de akkor én is kijelentem tényként: A homoszexualitás is természetes. A természet már csak ilyen sokszínű. És sehol sem írja elő, hogy egy populáció minden egyedének szaporodnia kell, sőt.
Ettől függetlenül én megértem az anyukát, de csak azért, mert sokan hangoztatnak olyan inkorrekt nézeteket, mint te is. A szülő-gyermek kapcsolatnak viszont erősebbnek kell lennie a kívülállók véleményénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!