Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves fiam a minap elmondta...

16 éves fiam a minap elmondta nekem, hogy úgy gondolja önmagáról, hogy homoszexuális és egy nála csaknem 10 évvel idősebb férfival találkozgat. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon elkeserítő szerintem a helyzet, napok óta csak sírok, ha épp nem lát senki. A fiamnak azt mondtam, hogy nem találkozhat azzal a férfival és amíg itthon lakik, felejtse el ezt a homoszexuális dolgot. Most gyakorlatilag alig beszélünk.

Férjemnek el sem mertem mondani a dolgot, de látja, hogy valami aggaszt.

Mit csináljak most? Nem akarom, hogy a fiam gyűlöljön, de azt sem, hogy férfiakkal bújjon ágyba.

2012. okt. 7. 13:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
78%
Kedves 19-es! Részemről befejezve a vita, tényleg nem akartam vitába bonyolódni és akár még most is folytathatnám de amikor én úgy érzem, hogy jogtalanul megsértettek inkább nem vitatkozom mert úgyis csak újabb és újabb sértésekre számolhat az ember. Ne gondold, hogy nekem nincs fogalmam a biológiáról én is tanultam ugyanúgy, ahogyan Te a középiskolában. Csak mert másak a nézeteink és nem nevezlek Téged sem buta, sem a témához nem értő embernek. Elfogadom azt, hogy Te másképp gondolod. Részemről ennyivel le is zárható a "vita".
2012. okt. 7. 15:20
 22/90 anonim ***** válasza:
69%
szerintem ne tiltsd a hapsikájától, biztos szép párt alkotnak ők ketten és azon sem kell aggódnod, hogy a fiad felcsinál valami leánykát. inkább barátkozz össze az udvarlójával, biztos rendes ember. a szerelem mindent legyőz, ne légy maradi, a homoszexualitás természetes és biztosan jót tesz majd a fiadnak, hogy egy érett férfi szereti.
2012. okt. 7. 15:32
 23/90 anonim ***** válasza:
63%
15:36 El kell keserítselek, nem az emberiségnek ment el az esze :)
2012. okt. 7. 15:42
 24/90 anonim ***** válasza:
82%

Elősször is szerintem egy baráti társasággal kéne beszélgwetni, mármint, hogy mit szólnának, ha a gyerekükről kiderülne, hogy meleg, ebből kiderülne az apuka reakciója. Ismerek olyan szülőt, aki vörös fejjel felháborodva, mondta, hogy ilyen nem lehet, ha a gyereke meleg lenne 'kib*szná az utcára a kis k*csögöt'. PEdig nagyon higgadt ember.

Tehát, ha az apuka nem venné jó néven még egy ideig azért nem híresztelném.

Szerintem csak mond el neki, ha van elég erőd, hogy a férfival azért ne találkozzon, mert idős, nem azért, mert bajod van a homoszexualitásával. Szerintem, ha elég értelmes akkor szünetelteti a dolgot, és talán könnyít a helyzeten, ha meleg, de nincs senkije.

Mindenesetre el kell fogadnod , éz még távolról sem biztos, hogy ilyen marad... Ismerek olyan férfit, aki 17 évesen bevallotta, hogy meleg, és 23 évesen, meg meggondolta magát... Érdekes. Tehát lehet, hogy csak azt hiszi magáról, hogy az, tehát annyira ne éld bele magad a dologba, és próbáld valami módon megmondani neki, hogy az zavar, hogy idős csávókkal találkozik, az hogy meleg nem baj, bár nem örülsz neki, de elfogadod.

2012. okt. 7. 16:52
 25/90 anonim ***** válasza:
93%

"Egyszerűen annyira reklámozva van a médiában és az élet többi területén hogy mivel a tömeg könnyen befolyásolható ezért egyre többen hiszik magukról hogy b*zik'

Hülyeség. Sosem hallottam a homoszexualitásról, mégis meleg lettem. Akkor hallottam róla először, mikor rákerestem, hogy ugyan mi is van velem, miért érdekelnek ennyire a fiúk. Nincs reklámozva sehol, az utcán én még sosem láttam meleg párt. Pedig direkt figyelek, és érdekes, nem látok. Rólunk se mondanád meg, hogy együtt vagyunk, ha végigmegyünk az utcán.

"Ha lenne statisztika világosan kimutatná hogy a múlt században és azelőtt sokkal kevesebb meleg volt nem ezért mert esetleg titkolták vagy nem merték felvállalni csak egyszerűen a józan ész szerint fel se merült hogy létezik szexualitás a férfi-nő kapcsolaton kívül."

Mivel ilyen statisztika nem létezik, eleve hülyeség az állításod, mert nem tudhatod, hogy mi jött volna ki belőle. Én is állíthatnék sok mindent, de amíg nem tudom cáfolhatatlan tényekkel alátámasztani, nem fogom habzó szájjal másra erőltetni a saját véleményemet. Mert így a tied is csak egy vélemény. Amit nem tudsz bizonyítani, és más sem fog, egyelőre.

"A hit sok mindenre képes ha kerekesszékből..."

Érdekes módon a hit ott gyógyít a legjobban, ahol a legjobb az egészségügyi ellátás. Afrikában hiába hisznek, mégsem gyógyulnak.

És persze ha valaki súlyos beteg, akkor rohan az orvoshoz, majd miután meggyógyult: "hála Istennek". Akkor az orvos mire volt? Az ilyen hardcore hívő emberek, mint te, gyógyuljanak otthon. Megnézem mi történik velük, ha levágják véletlenül az ujjukat...

"Megmondanám neki, hogy a homoszexuálisok között terjedt első körben az AIDS."

Van benne igazság, de a HIV vírus nem orientációspecifikus... A melegek általában jobban aggódnak, gyakrabban eljárnak a szűrésekre, és előbb felfedezik náluk a betegséget. Heterók közt is rengeteg a HIV fertőzött, ráadásul nem is tudják magukról.

"Másrészt lehet, hogy nézett olyan videót, ami kiváltotta belőle ezt az érzést, de az is lehet, hogy már van első kézből tapasztalata."

Lsd. feljebb: sosem hallottam róla, mégis meleg vagyok.

"Az is lehet, hogy nem jó a kapcsolata az apjával, és ezért kissé feminin lelkületű lett."

Ha tudnád, némely meleg mennyire férfi módjára gondolkodik... Túlságosan is.

És végül a kérdező anyukának:

Hiába tiltod, fog találkozni az illetővel. Ráadásul elvágod közte és közted a kapcsolatot. Tényleg, ő megbízott benned, elmondta neked, megtisztelt vele, hogy tudd, ő ilyen, te pedig lerohanod és azonnali változtatásra kényszeríted.

Tudom, neked is rossz. Neki is. Mindkettőtöknek. De ilyenkor a legjobb megoldás, ha nyelsz egyet, és a fiad oldalára állsz, magad mögött hagyva az ellenérzéseidet. Próbáld megérteni, beszélgessetek. És ne innen várd a megoldást. Üljetek le, és próbáljátok megérteni egymást. Enélkül el fogjátok veszíteni egymást. Nem te őt, nem ő téged, egymást!

2012. okt. 7. 17:00
 26/90 anonim ***** válasza:
94%
16:52 Már bocs, de egy max. 25 éves ("csaknem" 10 évvel idősebb, azaz max. 9) ember mióta idős? Másik meg, hogy próbálj meleg tiniként egykorú párt keresni. Ilyen idős korban a srácok félnek felvállalni magukat, pont az anyukáéhoz hasonló reakciók miatt, ezért alig mernek ismerkedni, maradnak az idősebbek...
2012. okt. 7. 17:41
 27/90 anonim ***** válasza:
100%

# 28/28

Ne az én válaszom legyen mérvadó, 14 éves vagyok... (De van 16 éves meleg ismerődöm.)

Üdv: 16:52

2012. okt. 7. 17:51
 28/90 anonim ***** válasza:
94%

A lehető legrosszabb dolgot mondtad neki hidd el. Így csak meg fog utálni. Nem tudsz ellene tenni semmit, melegnek születni kell. Annyit tehetsz, hogy elmondod neki, hogy szereted, és bármi is legyen, ő a fiad. Illetve adj neki egy csomag gumit és síkosítót. Ennyit tehetsz, csak szeretni és elfogadni kell, nem elutasítani és tiltani. Az nem jön be.

(Nézd meg a Fiúk a klubból c. sorozatot, abban van egy fiú, 17 éves, aki egy 29 éves férfival találkozgat, és az anyja megtudja. Nézd meg, hogy hogyan reagál... [link]

2012. okt. 7. 19:10
 29/90 anonim ***** válasza:
12%
ivartalanítsad a fiadat. amúgy 2013ban már nem szégyen a melegség.
2012. okt. 8. 03:06
 30/90 anonim ***** válasza:
68%

Sok eszed van neked?

Én is így voltam mint a fiad csak én nálam 20 évvel idősebb pasival találkozgattam 16 évesen és anyám nem fogadott el.

Ha nincs mellettem a pasim öngyilkos leszek.

A fiad nem tehet róla, hogy meleg. El kell fogadnod és szeretni.

A pasijától meg pláne ne tiltsd el. Tönkre fogod tenni a fiad.

Ajánlom, hogy nézd meg a Prayers for Boby című filmet. Magyarul Imák Bobbiért és fent van youtubeon.

Ha azt történne veled akkor sírnál igazán.

2012. okt. 8. 10:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!