16 éves fiam a minap elmondta nekem, hogy úgy gondolja önmagáról, hogy homoszexuális és egy nála csaknem 10 évvel idősebb férfival találkozgat. Most mit tegyek?
Nagyon elkeserítő szerintem a helyzet, napok óta csak sírok, ha épp nem lát senki. A fiamnak azt mondtam, hogy nem találkozhat azzal a férfival és amíg itthon lakik, felejtse el ezt a homoszexuális dolgot. Most gyakorlatilag alig beszélünk.
Férjemnek el sem mertem mondani a dolgot, de látja, hogy valami aggaszt.
Mit csináljak most? Nem akarom, hogy a fiam gyűlöljön, de azt sem, hogy férfiakkal bújjon ágyba.
Hát pedig ez nem azon múlik, hogy megengeded-e neki. Ha tiltod, maximum titkolni fogja.
A homoszexualitás nem választás kérdése.
"felejtse el ezt a homoszexuális dolgot"
Ez pont olyan, mintha neked valaki azt mondaná, hogy "felejtsd el ezt a heteroszexualitás dolgot".
Én a helyedben több megértést,bizalmat mutatnék a fiad felé. Ne vadítsd el semmivel, éreznie kell, hogy te szereted, s mindig, minden helyzetben mellette állsz, s meghallgatod. Ha ezt érzi, akkor mindent el fog neked mondani.
A másik részét megértem, hogy nem akarod, hogy egy 26 éves férfival találkozgasson. Gondolom akkor se örülnél ennek, ha lányod lenne, hisz 16 évesen még tini.
Nagyon sok beszélgetés, s a kapcsolatotok elmélyítése a fontos. Ne csak az édesanyja legyél, hanem a barátja is.
A férjed most egy másik kérdés, én nem mondanám még el neki. Hisz először magadban kell ezt tisztázni.
Egyébként szerinted a férjed hogy reagálna erre?
Férjem is biztosan nagyon kiborulna, ha megtudná, ő meglehetősen konzervatív.
De őszintén szólva én sem hiszem, hogy nincs más megoldás, hogy ebbe bele kellene törődnünk.
Fiam azzal is fenyegetőzött, hogy nem jön haza, és ehhez a férfihoz költözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!