Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves lányom még mindig...

13 éves lányom még mindig "babázik". Nem szokatlan ez az ő korában? Érdemes lenne elvinni pszichológushoz?

Figyelt kérdés

13 éves a lányom, és még mindig szeret a babáival foglalatoskodni. Konkrétan nem játszik velük, csak a ruháikat igazgatja, és ami aggaszt,hogy néha beszél hozzájuk. Pár hét múlva lesz a születésnapja, ennek babának örülne legjobban (kedvenc könyvének a főszereplője):

[link]

Szerintem az ő korában már mutathatna némi érdeklődést a nagylányos dolgok iránt is, viszont egyáltalán nem kötik le azok a dolgok, amiért a korabeliek rajonganak. Ebből adódóan nincs túl sok barátja.

Menyasszonyom szerint azért viselkedik így, mert 2 éves korában lelépett az anyja. (Azóta körülbelül ötször látogatta meg..)

Szerintetek érdemes szakemberhez fordulni,vagy ez még elfogadható egy 13 éves lány estében?

Ezt leszámítva rendkívül művelt, okos lány.

2012. okt. 5. 17:25
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
94%
Inkább babázzon, mint pasizzon ilyen idősen!
2012. okt. 6. 06:49
 32/42 anonim ***** válasza:
90%
Inkább ilyen legyen... minthogy részegen fetrengjen az utcán...
2012. okt. 6. 10:16
 33/42 anonim ***** válasza:
74%

Amikor játszón vagyunk tesi óra címén akkor mindig csúzdázok meg hintázok. /semmi mást nem csinálok csak ezt a kettőt/ Ha régen voltunk játszón akkor viszem az unokaöcsém és a keresztlányom is magammal /2 és 9 évesek/ most járjak emiatt én is pszichológushoz?

18/l

2012. okt. 6. 16:47
 34/42 anonim ***** válasza:
56%
Dehogy! Én is 13 vagyok és Monster High barbikkal játszottam nem kell mondanom, hogy a szüleim csak lestek és mindenki hülyének nézett. Ha ez teszi boldoggá mért akadájoznád meg Öt ebben? :)
2012. okt. 6. 21:05
 35/42 anonim ***** válasza:
89%

Vannak felnőttek is akik babarajongók és gyűjtők.

Amúgy minden gyerek más, az enyémek szinte csak a Monster High babákkal játszanak, a barátnőméké még Barbiznak, van olyan kislány aki nem is szeret babázni...

Különben is még csak 13 és nem 18, még csak a határán jár a gyerekkor és a kamaszkornak, szóval szerintem belefér.

2012. okt. 7. 09:55
 36/42 anonim ***** válasza:
71%

Igaza van az utolsónak, nem csak a gyerekek babáznak..

Példának okáért itt vannak ezek a babák: [link]

A legolcsóbb "baba" 50ezer ft (határ a csillagos ég) és gyereknek a kezébe oda se adják, és úgy bánnak velük, mint a saját gyerekükkel..

2012. okt. 7. 16:21
 37/42 anonim ***** válasza:
10%

Más körülmények között azt mondanám, hogy normális, de tekintve azt, hogy az anya lelépett, nem ártana szakemberhez vinni... Én is babáztam 13 évesen, bár én anyáskodtam.

Nekem is volt problémám, ugyanis egyke voltam, ami nagyon megviselt, és ezt a helyzetet nem tudtam feldolgozni.

Részemről a babázás most sem zárult le, de a játékbabákat már igazira cserélném :) (félreértés ne essen, már nem babázok a játékaimmal)

Szóval, egy szakember véleménye nem ártana

2012. okt. 12. 00:41
 38/42 anonim ***** válasza:
90%

Szia,én 13 éves koromig barbie babákkal játszottam.A szüleimet nem zavarta. Aztán egyszercsak már nem érdekeltek,de őszintén szólva örülök neki,hogy ilyen sokáig játszottam ,nagyon szép emlék maradt:) Nem szabad siettetni,majd leteszi ha felkészült rá,szerintem semmi szükség pszichológusra,inkább beszélgessetek vele nagyon sokat,a leírásaid alapján visszahúzódó,magánakvaló kislánynak tűnik. De én azon a véleményen vagyok,hogy élezze csak ki a gyermekkorát ameddig csak lehet,mert észre se veszi és 1-2 év múlva nagyon gyorsan meg fog változni minden körülötte(kamaszkor:)

16/l

2012. okt. 14. 14:02
 39/42 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell emiatt elvinni szakemberhez, én is játszottam olykor 15-16 éves koromban is a Barbijaimmal, nem lett káros hatása...
2012. nov. 7. 15:32
 40/42 senior24 ***** válasza:

Nos igen,sztem is érdekes egy kicsit.Még annyit tudok mondani h a jobbik helyzetben vagy.

Nagylányos dolgok iránt?

Tudod mi érdekli a MAI 13 éves lányokat?

Züllés,buli,pia,szex,Siófok,Hajógyári,Balaton Sound,drog,face,anyuci pénze és T-mobil meg pláza éjjel nappal,r'bancos ruhák anyuci pénzéből,bármi segitség meg nuku.Viszont elvárásuk hatalmas és ha nem nyalod ki a p'csájukat ugy ahogy ök csettintenek akkor kiirják face-re h anyuci k'rva apuci meg köcsög.és indokolatlanul agyonistenitett emberek akinek a neve elött van az h DJ.

Amugy meg szerintem pszichologus!!

2013. márc. 15. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!