Menjek pszichológushoz?
Édesanyám sajnos idegileg kikészült, mert most elég sok probléma szakadt a nyakába. Apukámmal már nagyon régen elváltak, engem egyedül nevelt fel. Nagymamám velünk él, de mostanában kicsit legyengült. A munkahelyén is vannak gondok. Én egyetemre készülök, és így anyukám jóformán egyedül marad. Mostanában sokat sír, azt mondja, hogy semmit nem ér az élete. Próbáltam vele megbeszélni a dolgokat, de nem segít. A házimunkába is igyekszek besegíteni, de azt sem értékeli, mintha meg se csináltam volna. Az a gond, hogy így én is nagyon lehangolt vagyok, ha nem a barátaimmal vagyok, szinte mindig sírok, és hiába olvasok pozitív dolgokról, és optimistán gondolkodom, de félek, hogy el fogok indulni a lejtőn lefelé, mert senkiben nem tudok úgy megbízni, hogy el tudjak neki mondani őszintén mindent, ami bánt. Akiben meg megbíznék, annak nincs rám ideje...
Szerintetek keressek fel egy pszichológust?
Bocsi, hogy hosszú lett...
Igen. Pszichiáter jobb lenne, ifjúsági, ugyanis túl sok teher van a nyakadon, sajnos ezek zöme nem a tied, hanem a kedves családtagjaidé.
Szakember támogatása nélkül nemcsak a lejtőn fogsz lefelé menni Uegyre gyorsabban), hanem a sulit sem fogod tudni befejezni - nem beszélve a szüleidről való leválásról, az önálló élet megteremtéséről.
5: tévedsz. Nem csak gyógyszeres kezelést ismer egy pszichiáter, viszont jóval többet tud segíteni, mint egy pszichológus.
Ha valamihez nem értesz, minek szólsz hozzá?
6 ~os 5. Nek igaza van .......szerintem jobb lenne a pszichologushoz mennel de ....irhatsz uzenetet hatha tudok segiteni :)))
(L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!