Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves lányom még mindig...

13 éves lányom még mindig "babázik". Nem szokatlan ez az ő korában? Érdemes lenne elvinni pszichológushoz?

Figyelt kérdés

13 éves a lányom, és még mindig szeret a babáival foglalatoskodni. Konkrétan nem játszik velük, csak a ruháikat igazgatja, és ami aggaszt,hogy néha beszél hozzájuk. Pár hét múlva lesz a születésnapja, ennek babának örülne legjobban (kedvenc könyvének a főszereplője):

[link]

Szerintem az ő korában már mutathatna némi érdeklődést a nagylányos dolgok iránt is, viszont egyáltalán nem kötik le azok a dolgok, amiért a korabeliek rajonganak. Ebből adódóan nincs túl sok barátja.

Menyasszonyom szerint azért viselkedik így, mert 2 éves korában lelépett az anyja. (Azóta körülbelül ötször látogatta meg..)

Szerintetek érdemes szakemberhez fordulni,vagy ez még elfogadható egy 13 éves lány estében?

Ezt leszámítva rendkívül művelt, okos lány.

2012. okt. 5. 17:25
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
92%
ebben nincs semmi furcsa.. nem is értem ,miért reagált így sok válaszoló.. a lányod nem úgy babázik, mint ahogy a kisgyerekek, amit linkeltél nem játék.. nagyon sok ember hobbiból gyűjti az ilyen babákat.. és ez nem korosztályfüggő.. az meg, hogy néha beszél hozzájuk, hát istenem.. szinte mindenki szól egy pár szót néha ahhoz a tárgyhoz, amivel éppen dolgozik, vagy foglalkozik.. a gyereked teljesen normális
2012. okt. 5. 18:14
 22/42 anonim válasza:
92%
sztem sem gond. Örülj neki, hogy 13 évesen nem a fiúkat hajkurássza, és nem csinál olyan botrányos dolgokat mint a legtöbb kortársa. :) majd kinövi, én is kinőttem.
2012. okt. 5. 18:31
 23/42 anonim válasza:
85%
Szerintem nem gáz. Én is nagyon sokáig babáztam (kb 14 v. 15). És most van egy porcelánbaba gyűjteményem, amit egy vitrinben tartok. De nem beszélek hozzájuk egyszerűen csak szépek és ezért tartom őket. Inkább ezeket gyűjtse, mint a pasi skalpokat. Am. lehet vele kellene beszélgetni erről. Hogy miért szereti? Milyen történeteket szokott velük eljátszani? Mit szokott nekik mondani? És ezekből azért lehet következtetni, hogy egyszerűen csak játszik vagy gyógyítani próbálja a megsebzett lelkét. Ha célozgat a mamájára, akkor esetleg. De inkább először Te mint szülő beszélj vele és ha nem nyílik meg akkor kérd a pszichológus segítségét. 20/L
2012. okt. 5. 18:31
 24/42 anonim ***** válasza:
71%

A babák miatt ne.

Az annyja miatt talán már korábban is el kellett volna, de lehet hogy nem lenne butaság (nem tudom a mennyasszonyod mennyire az anyukája)

Az, hogy kicsit más mint a többi gyerek még nem baj, esetleg beszélgess vele te magad (az anyjáról, a babákról , a barátokról) biztos neki is hasznos lenne, meg neked is

2012. okt. 5. 18:32
 25/42 anonim ***** válasza:
90%

Én speciel 13 éves koromban fogtam babát utoljára. Esténként kalózosat játszottam velük.

Egy pszichológus szerint 15 éves korig nem gáz az ilyen, hiszen addig még teljesen gyermeki ésszel gondolkodunk. Csak ez a felgyorsult világ világ olyan zord, hogy rákényszeríti a gyerekeket, hogy hamar felnőjenek, ill, hogy hamar szembesüljenek felnőttes dolgokkal.

2012. okt. 5. 18:38
 26/42 anonim ***** válasza:
82%

Én már hónapok óta hintázni akarok :D

Most menjek pszichológushoz????!! :DDDD Lehet kéne.

19F. Ja, jól látjátok :D

2012. okt. 5. 18:52
 27/42 anonim ***** válasza:
95%
13 évesen én is barbiztam,ez lenne a normális nem az hogy 13 éves taknyosok,buliznak sminkelnek,pasiznak és szexelnek
2012. okt. 5. 18:58
 28/42 anonim ***** válasza:
95%
Én is babáztam még 13-14 éves korormban és beszéltünk is a nevükben a húgommal, és teljesen normális felnőttek lettünk.
2012. okt. 5. 19:10
 29/42 anonim ***** válasza:
90%

én igaz 12 vagyok de még néha én is öltöztetem a babáimat . azok ilyen kb 80 cm babák néha varrok nekik ruhát meg átöltöztetem őket .

szerintem egyátalán nem baj ha babázik főleg az ilyen porcelánbabákkal . ezekből későb nagyon szép gyüjtemény lehet

2012. okt. 5. 22:30
 30/42 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a normális. Ennyi idősen én is babáztam :)
2012. okt. 6. 00:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!