Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek pszichológushoz...

Szerintetek pszichológushoz kellene mennem?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben nagyon nyugtalan, türelmetlen, folyton fáradt vagyok. Sajnos ez abban nyilvánul meg, hogy nincsen türelmem főleg a nagyobbik (5 éves) lányomhoz, és a férjemhez sem. Persze összeszorítom a számat, magamba folytok mindent, de néha elpattan a cérna, és kiabálok. Ideg van bennem, nem érzem magam békésnek. Nincsen senki, akivel beszélgetni tudnék, nincsen barátnőm. Szerintetek menjek orvoshoz?
2012. aug. 31. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne, mert nincs értelme. VISZONT szervezd át a napirendedet, mert szükséged lenne némi kikapcsolódsára. Napota legyen legalább fél óra, amikor csak magaddal foglalkozol, menj el sétálni (gyerekek nélkül) vagy valami hasonló, a lényeg, hogy tényleg mást csinálj, mint a megszokott taposómalom.

Ha valami bajod van, NE fojtsd magadba, hanem azonnal rendezd le (kiabálás meg hiszti nélkül), akkor nincs olyan, hogy elszakad a cérna, ugyanis azzal sokkal több kárt teszel az emberi kapcsolatokban.

Keress valakit, akinek el tudod mondani a napi gondjaidat, kibeszélni magadból a feszültséget. (Tudom, nem egyszerü, de muszáj)

KEress valamilyen hobbit, ami megelégedést ad, és segit egyensúlyba jönnöd saját magaddal.

Ha esetleg úgy gondolog, irj privátban, szivesen meghallgatlak.

2012. aug. 31. 08:10
 2/11 yuda ***** válasza:
100%

Szerintem sem.

Ez nem pszichológiai eset.

Elmehetsz persze, sőt ha fizetsz neki, még örülni is fog, de igazából erre találták ki a társadalmi kapcsolatokat.

Három dolog:

Egyik, hogy hozzád legközelebb mégiscsak a férjed áll. Tudatos időt kellene fordítanotok minden napon a dolgok kibeszélésére. Ha ezt nem tudjátok megcsinálni, rámehet a házasságotok.

Vem vicc.

Kibeszéletlen dolgok felgyűlnek és nagyot robbannak. Senkinek nem lesz jó.

Nincs barátnőd, akkor egy szomszéd, édesanyád, tesód, valaki csak van? Olyan nincs, hogy elszigetelve tanyán éltek remeteségben. Ebben neked van döntő felelőséged, hogy legyen kivel beszélgetni.

Legyél barátságos és lesz aki meghallgat és akit te is meghallgatsz. Kölcsönös.

Harmadik: Ennek a felgyülemlett feszültségnek oka van. Nem hiszem , hogy túl bonyolult dolog lenne pár hetet visszagondolnod az időben, hogy mi történt akkor és mitől csúsztál meg.

Van oka, és konkrétan valamihez köthető. Ezt találd meg és old meg, mielőtt rámegy az idegrendszered. Amit most érzel, az a fának az ága, de a gyökere a múltban van. Azt megoldod, akkor az ágak elhallnak.

Ne a tünetekkel foglalkozz, hanem az okozójával.

2012. aug. 31. 08:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Tetszik, amit az előttem lévő mond, egy kis pihenés az idegeknek:)mozgás, kiegyensúlyozott evés...

elmondhatod a férjednek is, hogy valahogy nyugtalan vagy stb...

vannak telefonos lelkisegélyek is...

illetve jó lenne legalább egy barátnő:)

miért nincs barátnőd?

2012. aug. 31. 08:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö vagyok: szerintem a kérdezö már 5 éve otthon van a gyerekekkel, egész nap csak a háztartás, gyerekek a programja, nincs ideje (legalább is azt érzi), magára, nincs kivel beszélni, mert otthoin ül a gyerekekkel.

Ha egyébként a gyerekek elött olyan munkája volt, ahol emberek közt volt, szivesen dolgozott, akkor magyon tipikus ez az állapot.

Ezért IS fontos, hogy szakitson idöt arra, hogy kilépjen ebböl a beszükült körforgásból, mert igy tönkremegy ö is, a házassága is és a gyerekeknek is rossz érzés.

2012. aug. 31. 08:36
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, hogy ilyen gyorsan válaszolt, és tanácsokat adott!

Igen, az első válaszoló azt hiszem rátapintott a lényegre, 5 éve itthon vagyok, azóta szinte alig mozdultam ki. Persze a szokásos vásárlás és hasonló dolgok megvannak, de más egyéb nem :-(

Hogy miért nincsen barátnőm? Nem tudom neked megválaszolni sajnos. Amikor dolgoztam akkor a kolléganőkkel elmentünk munka után ide-oda, de mióta itthon vagyok....van egy nagyon kedves anyuka ismerősöm, aki hasonló gondolkodású, mint én,csak sajnos alig ér rá :-(

Tényleg nagyon aranyosak vagytok, hogy meghallgattok!Köszönöm!

2012. aug. 31. 08:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem valahogy nem érzed teljesnek az életed, magadban elégedetlen vagy, és ez kihat saját közérzetedre, ill. a másokkal való kapcsolatodra is. Mivel munkahelyen általában nem lehet az indulatokat kiadni, ezért családod szenvedi ezt meg.

Azt kellene lokalizálnod, hogy mivel vagy elégedetlen az életedben, és ha lehet javíts rajta.

A rosszabbik eset az, ha úgy érzed, nem hozzád méltó emberhez mentél hozzá, és még a gyerekekben is olyan tulajdonságokat látsz, amit apjukban is idegesítőnek találsz.

Ha csak az a gond, hogy pl. nem szereted a mostani munkádat, kevésnek találod a pénzt, nincsenek kellő anyagi lehetőségeitek igényeidnek megfelelő fogyasztásra, tartalmas szabadidős programok szervezésére, azon lehet segíteni, de ehhez akaraterő és elhatározás kell.

2012. aug. 31. 08:44
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

Szedj magne B6-ot, nekem segített.

Egy anyuka

2012. aug. 31. 08:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
szia hasonlón megyek én is keresztül nekem is 5 éves a fiam meg 14 hónapos a lányom.Én is sokszor kibukok,sokat beszélek a párommal róla de nem sokat változik.Sajnos nekem sincs barátnőm.A környékünkön nincs korbán hozzám való,meg sok időm sincs a gyerek miatt barátkozni messzebb elcsászkálni.ha van kedved beszélgethetünk írj privit:)
2012. aug. 31. 08:53
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, hogy válaszolt!

Most van nyugodtabban időm válaszolni,pihennek a gyerekek!:-)

Gondolkodtam amiket írtatok, és igazatok van!!Benne vagyok egy mókuskerékben, és ebből valahogyan ki kell szakadnom egy kicsit. Megváltoztam amióta anya lettem, előtte egy nyugodt, kiegyensúlyozott személyiség voltam, most pedig....majdnem házisárkány féle:-((

Megkeresem a módját, hogy valahogyan vissza térjek önmagamhoz.

Kedves utolsó, írok Neked privit!:-)

Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

2012. aug. 31. 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Ép testben, ép lélek! Gyerekek nevelése és háztartás rendben tartása mellett, kell hogy jusson időt sportra is.

Azok a háztartásbeli nők szoktak elsárkányosodni, akik külsejükkel elégedetlenek.

1. pszichológia lecke (Pulai Imre olimpiai bajnoktól):

http://www.youtube.com/watch?v=k9TQAE2L4KI

2012. aug. 31. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!