13 éves lányom még mindig "babázik". Nem szokatlan ez az ő korában? Érdemes lenne elvinni pszichológushoz?
13 éves a lányom, és még mindig szeret a babáival foglalatoskodni. Konkrétan nem játszik velük, csak a ruháikat igazgatja, és ami aggaszt,hogy néha beszél hozzájuk. Pár hét múlva lesz a születésnapja, ennek babának örülne legjobban (kedvenc könyvének a főszereplője):
Szerintem az ő korában már mutathatna némi érdeklődést a nagylányos dolgok iránt is, viszont egyáltalán nem kötik le azok a dolgok, amiért a korabeliek rajonganak. Ebből adódóan nincs túl sok barátja.
Menyasszonyom szerint azért viselkedik így, mert 2 éves korában lelépett az anyja. (Azóta körülbelül ötször látogatta meg..)
Szerintetek érdemes szakemberhez fordulni,vagy ez még elfogadható egy 13 éves lány estében?
Ezt leszámítva rendkívül művelt, okos lány.
Inkább bárcsak ilyen lenne minden 13 éves kislány. :P
Szerintem nem gond. Miért ne foglalkozhatna ezzel. Van aki felnőtt korában is gyűjti őket.
Minden gyerek más és más, lehet, hogy 13 évesen a baba köti le, 14 évesen meg beleszeret egy fiúba. Na bumm.
Inkább örülj egy kicsit, hogy nem vakolja alapozóval magát és nem használ még tűzpiros rúzst.
28/n
Szerintem nincs ok aggodalomra.. Saját tapasztalat,hogy egyszer csak hirtelen elhagyja (nekem korán meghalt az édes, és egy kicsit magamra ismertem a lánykában)
- hamarosan majd kamaszos dolgok felé fordul, napló, titkos suttogások a kortársakkal, stb. Egy kicsit "félhet" felnőni, talán azért húzta be a féket, és behúzott fékkel, lassabban haladunk. Nem baj, hogy beszél hozzájuk.. A babaruhákkal való foglalatosság- készülődés a felnőtt női életre is. Megvenném a kért babát és esetleg egy szép (lakatos) naplót, töltőtollat.. Hamarosan a feltoluló érzelmeket jó ha leírja, magának, titkosan, az segít az önismeretben, ami most lassan előtérbe kerül.
Szerintem aranyos, jobb mintha a pasik után koslatna, azért nem ártana ha barátnőzne is.
28f
Én is 13 éves vagyok,bár abszlút nem babázok!
Inkább érdekelnek a csajos,nagylányos dolgok(már a fiúk is).
Pszihológushoz vinni szerintem még nem kell.
Maximum későn érő tipus lesz.
Én ebben nem látok rosszat vagy kórosat. Szerintem egyszerűen csak romantikusabb alkat, szereti a babákat.
Egy ismerősöm anyukája mindig babázott, mára hatalmas, csodaszép babagyűjteménye van, azokra maga varrja a ruhákat, népviseleteket. (Két hasonló babát én is ajándékoztam neki, palóc népviseletet kaptak a babák.)
Jobban aggódnék, ha cigi lógna a szájában és sörösüveg lenne a kezében.
Örülj neki, hogy még kis ideig "kislány" a lányod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!